|
בתיאבון [צילום: יעקב נחומי/פלאש 90]
|
|
|
|
|
ניתוח נתונים שערכו חוקרים מטורונטו הראה כי פסטה לא מזיקה ברמת הדיאטה כפי שרבים סבורים, במיוחד לא כשמדובר בירידה במשקל. כך מדווח ברט מולינה יו.אס.אי.טודיי
ניתוח הנתונים המקיך שערכו התבסס על מחקרים קודמים רנדומליים, שערכו ניסויים לבדיקת השפעת הפסטה, כשנצרכה באופן בלעדי, כמו גם כששולבה בדיאטה המורכבת ממזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (שמצביע על המהירות בה הגוף הופך את האוכל לגלוקוז).
למזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, הנחשבים ל"פחמימות טובות" נדרש זמן ארוך יותר לעיכול והם אינם משפיעים על רמות הסוכר בגוף במידה בה מזונות עם אינדקס גליקמי גבוה משפיעים.
החוקרים בחנו 30 ניסויים שכללו 2,500 איש שאכלו פסטה במקום פחמימות אחרות כחלק מתזונה בעלת ערך גליקמי נמוך. המחקר גילה כי משתתפים שאכלו כוס וחצי, בממוצע, של פסטה מבושלת בשבוע ירדו במשקל.
החוקרים הדגישו כי עדיין נדרשים מחקרים נוספים כדי לגלות אם פסטה יכולה להיות חלק מתכנון תזונה פופולרי אחר כמו למשל התזונה הים תיכונית.