|   15:07:40
דלג
  איילת נדיב  
דיאטנית קלינית סטודיו C
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
מה חשוב לדעת על שיעורים פרטיים בישראל
כתיבת המומחים
אפל ווטש: מהפכת הטכנולוגיה על פרק כף ידך

מורעלים על הקיץ

הקיץ הישראלי מביא עימו גם שני דברים שחיידקים מאוד אוהבים: חום ולחות ועם החיידקים - כך עולה הסיכון ללקות בהרעלת מזון הכתבה מציגה שורת טיפים לשמירה על המזון והבריאות
08/07/2018  |   איילת נדיב   |   כתבות   |   תגובות
ירקות. לצרוך תוך 3 ימים [צילום: הדס פרוש, פלאש 90]

עונת הקיץ מביאה עימה הרבה דברים טובים, ובין השאר אנו מוצאים את עצמנו מבלים במהלכה לא אחת מחוץ לבית, בחוף הים, בבריכה ובאירועים שונים. אבל לצד הכיף, החום הישראלי מביא עימו גם שני דברים שחיידקים מאוד אוהבים: חום ולחות.

כשהטמפרטורה מטפסת והלחות עולה, מתרבים גם החיידקים במזון. כתוצאה מכך, בקיץ חלה עלייה בהתפתחות מחלות זיהומיות של המעי וכן בשכיחות הרעלות המזון, שנובעות בחלקן מהיגיינה ירודה ומתנאי אחסון לא ראויים של מזון. הסימנים להרעלת מזון יכולים להיות שלשול, הקאות, כאבי בטן, כאבי ראש, צמרמורות, בחילות, חום ואף כאבי שרירים.

חשוב לדעת

  • בטמפרטורת החדר חיידקים המצויים במזון מכפילים את עצמם כל 20 דקות. ריבוי חיידקים מגביר את הסכנה להתפתחות מחלות. אם בחורף מזון עלול להתקלקל בטמפרטורת החדר בתוך שעתיים, בקיץ תהליך זה יתרחש כבר לאחר שעה. לכן רצוי להכניס את האוכל למקרר או למקפיא כמה שיותר מהר, כי קור מונע את התרבות החיידקים. רבים חוששים שהכנסת אוכל חם למקרר, עלולה לקלקל את המקרר, אך אין בכך ממש. יש לכוון את המקרר הביתי לחמש-שש מעלות צלזיוס ואת המקפיא ל-18 מעלות מתחת לאפס. אם מדובר בכמויות גדולות של מזון המיועדות לכמה ארוחות, יש לחלק אותן לאחר הבישול לכלים נפרדים, עדיף בכלי זכוכית. כמויות קטנות יותר מתקררות מהר יותר ואין צורך להוציא מהמקרר בכל פעם את כל הכמות;

  • מומלץ להפשיר מזון במקרר ולא בטמפרטורת החדר. מזון קפוא במשקל כשני ק"ג, מפשיר במקרר בתוך 24 שעות. אפשר גם להפשיר מזון מחוץ למקרר במים קרים. יש אפשרות להפשיר מזון גם במיקרוגל - בתנאי שמתכננים לבשלו מייד;

  • כדי שמזון יהיה בעל ערך תזונתי ויתרום לבריאות שלנו, הוא חייב להיות איכותי וטרי. אלא, שברוב המקרים לא ניתן לסמוך על התאריך שמוטבע על האריזה, מכיוון שאין לנו מידע על השינוע והאִחסון של המזון עד שהגיע לצלחת שלנו.

איך תשמרו על המזון מפני חיידקים?

  • בשר ודגים: ניתן לשמור בשר ודגים טריים באריזה מהסופרמרקט עד יומיים. אפשר גם להקפיא אותם ביום השני. בשר ודגים קפואים עלולים להפשיר, ולו לזמן קצר, ולהפוך מצע להתפתחות חיידקים. לכן, רצוי מאוד להעביר את המוצרים האלו מהחנות לבית במהירות המתאפשרת ולאחסן מייד במקרר. במקביל לבדיקת מועד התפוגה, צריך לבדוק את המוצר עצמו. בשר צריך להיות בגוון ורוד בהיר או אדום ולא אפרפר. דג צריך להיות מוצק וללא ריח מפוקפק. אם הדג שלם, יש לוודא שהעיניים צלולות ולא עכורות. קופסת טונה משומרת שנפתחה, ניתנת לשימוש בתוך יומיים, בתנאי שתוכן הקופסה הועבר לכלי עם מכסה. דגים מעושנים כמו סלמון, יש לארוז היטב ולקרר וניתן להשתמש בהם בתוך שבוע מהפתיחה (כדאי לשמור בחלק האחורי של המקרר). תבשילי דגים כמו חריימה, אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים, אך עדיף לצרוך אותם בתוך יומיים;

  • פירות: פירות אוהבים להבשיל בטמפרטורת החדר ושמירתם בקירור משפיעה על הטעם ועל הארומה שלהם (גם של עגבניות). ברגע שהפרי בשל, ההידרדרות בטעמו ובארומה מהירה - במיוחד באקלים החם שלנו. הבשלת יתר מורידה את כמות ויטמין C המצוי בפירות השונים ומובילה לאובדן הערך התזונתי שלהם. כדאי לשמור פירות במקרר (חוץ מבננות) כדי להאט את תהליך הריקבון;

  • ירקות: עדיף לצרוך ירקות טריים שלמים בתוך שלושה ימים, אך ניתן לשמור אותם עד חמישה ימים במקרר. המדד לבדיקת תקינותם של פירות וירקות, הוא שינוי צבע הקליפה שעלול להצביע על הימצאות חומרים רעילים. למשל, צבע ירוק שמתפתח על הקליפה של תפוחי-אדמה, מעיד על נוכחות של חומר רעיל בשם סולנין (solanine). חומר זה נמצא גם בנבטים שמופיעים על תפוח האדמה. אם קליפת תפוחי-האדמה מתחילה להיות ירוקה - יש לזרוק אותם. אסור לחתוך את החלק הירוק ולהשתמש בשאר. אם הופיעו נבטים, ללא צבע ירוק, אפשר לקלף אותם מתפוח-האדמה לפני השימוש;

  • ביצים: עדיף לשמור ביצים בקירור בתוך הקרטון שלהן ולא להעבירן למתקן לשימור ביצים שבדלת המקרר. צריך לבדוק תמיד אם הן סדוקות. את הביצים הסדוקות יש לזרוק. ביצים עשויות להישמר כשלושה-חמישה שבועות במקרר, בתנאי שנקנו לפני התאריך המודפס על האריזה. אפשר לבדוק בקלות אם הביצה טרייה: מכניסים אותה לקערת מים ואם היא שוקעת בתחתית הקערה, היא טרייה. אם היא צפה על-פני המים, היא לא טובה למאכל;

  • גבינות: עובש המתפשט על גבינות רכות עלול להיות מקור לחיידקים מסוכנים כמו סלמונלה, קולי, ליסטריה ועוד. אסור להסיר רק את החלק הנגוע בעובש, כי נבגי העובש מצויים גם בחלקים הפנימיים שעדיין לא פיתחו עובש הנראה לעין.

תאריך:  08/07/2018   |   עודכן:  08/07/2018
איילת נדיב
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ברזומה של דניאל שנער ישנן שנות שירות בצבא הקבע כקצין בתפקידים מסווגים, וכמי שחווה את הסכסוך הישראלי דרך כוונות הירי של קצין מבצעים עם הרבה קינוחי מזלט"ים ומרקעי תצלומי תקריב של כל מה שמתחולל מעברו השני של המתרס. הוצאה לאור של הספר "שמים אדומים" בהוצאת ידיעות אחרונות התאפשרה רק לאחר דיונים ממושכים של הצנזורה וועדת שרים מיוחדת.
08/07/2018  |  איתן קלינסקי  |   כתבות
שבוע חלף מאז פורסמה הידיעה על העסקתה בתחילת שנות ה-60 של גודרון הימלר-בורוויץ, בתו היחידה של רב המרצחים הגרמני-הנאצי, ראש ה-ס"ס היינריך הימלר, בשירות הידיעות הגרמני, הוא מקבילתו של המוסד במערב גרמניה. בידיעה נמסר, כי בתו של הימלר, נאצית מושבעת בלא סייג מלידתה ועד מותה לפני חודשיים, הועסקה רשמית בתפקיד כלשהו במשך כמה שנים בסוכנות הביון.
08/07/2018  |  פרופ' גדעון גרייף  |   כתבות
סדרת הציורים 'ים הגדול' של האמן דוד טרטקובר בגלריית צדיק (רח' שמעון הצדיק, יפו) מבוססת על מפה סכמתית מתחילת המאה ה-19, המיוחסת לגאון מווילנה וצוירה על-ידי תלמידיו.
איש הנדל"ן אמנון דותן (75) אינו ידוע ברבים. זאת, למרות ששנים רבות ניהל שלוש חברות, שבלעדיהן אי-אפשר לבנות אפילו דירה אחת או חדר משרדים אחד - רדימיקס ונשר. ככל הידוע, לא התראיין מעולם. עתה, מיד לאחר שנבחר לנשיא החדש של המועדון המסחרי והתעשייתי, הוא מתראיין ל-News1.
06/07/2018  |  אלעזר לוין  |   כתבות
הכחשת השואה של 2018, ברובה המכריע, איננה ההכחשה הפרימיטיבית של העשורים הקודמים. כמעט ולא תמצאו מישהו הטוען שהשואה לא התרחשה. בכל זאת, יש הרבה יותר מדי הוכחות לרצח העם היהודי. במקום זאת, מכחישי השואה המודרניים מנסים לכרסם בה מכל כיוון אפשרי: מספר הנרצחים, סיבות המוות, חלקו של אדולף היטלר, מעשיו של הצבא הגרמני, התגובה היהודית בכלל והציונית בפרט, מה קרה בוועידת ואנזה, ועוד כהנה וכהנה - כיד השקר הטובה עליהם.
06/07/2018  |  איתמר לוין  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
לאחר 170 ימי המלחמה, לא נסכים עוד שנכדינו ונכדותינו ישלמו בדמים אלה או בדמים אלה את מחיר הטפילות של החרדים
יוסף אורן
יוסף אורן
מתחילה התכוונה המחברת לכתוב רומן רב-דורי על משפחה המתמודדת עם משבר האקלים הפוקד את כדור-הארץ בעיירה צפונית אחת, ורק משום שלא הצליחה לממש את התוכנית המקורית, החליטה להעלים את כישלונ...
איתמר לוין
איתמר לוין
עם חיוך תמידי והמון סבלנות ואנושיות, חוי טוקר מנהלת בנינוחות דיוני חדלות פרעון - אם כי לעיתים תכונות אלו גורמות לה לאפשר לעורכי דין להאריך מדי ואף לנהל שיחות ממש מתחת לדוכן
איתן קלינסקי
איתן קלינסקי
שיחה עם ההפטרה לפרשת השבוע - "פרשת צו"    אין לאלוהים ענין בדפוסים פולחניים, אם הקיומיות היומיומית נדבכיה חייבים להיות מעוגנים בגילויים של אי-צדק ואורח חיים לא מוסרי
יעקב אחימאיר
יעקב אחימאיר
בעוד עמיתו, שר הבריאות, מסייע לנפגע מן התאונה, שוקל השר סער בלשכתו את החלטתו להתפטר    אילו ביקש סער לסייע לממשלה הפגועה היה נרתע מהתפטרות בימים אלה בהיות הממשלה במצב פוליטי קשה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il