|   15:07:40
דלג
  סיגל פרישמן  
מנהלת בילינסון
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון
כתיבת המומחים
טוען רבני יכול לשקם את חיי הנישואין שלכם?

מבשלים נכון לקראת החגים

רצוי לבחור מתכונים ללא בצק בתחתית, שכן בצקים אלו לרוב מכילים אחוזי שומן גבוהים וגורמים לעליית הערך הקלורי של הפשטידה רצוי להמיר את החמאה או המרגרינה לשמן זית או שמן קנולה
05/09/2018  |   סיגל פרישמן   |   כתבות   |   תגובות
מאפים משופרים [צילום: מת'יו מיד/AP]

עונת החגים בפתח, ולצד החופשות, הטיולים, ושאר הבילויים, איך אפשר בלי רצף כמעט לא הגיוני של ארוחות שפע בהן אנו מבשלים ואופים, מארחים ומתארחים, טועמים ושותים.

אז בואו נראה איך אפשר לעבור את חווית החגים כשאנחנו מבשלים ואוכלים בהנאה, בבריאות ובקצת פחות קלוריות, כדי שאולי השנה לא נשמע את עצמנו אומרים - "דיאטה? אחרי החגים"... הינה לכם כמה טיפים ורעיונות לשינויים קטנים לשיפורי מתכונים...

שיפור מתכוני פשטידות

  • רצוי לבחור מתכונים ללא בצק בתחתית, שכן בצקים אלו לרוב מכילים אחוזי שומן גבוהים וגורמים לעליית הערך הקלורי של הפשטידה;

  • מומלץ להמיר את הגבינות בגבינות רזות (כנ"ל כמובן גם בעוגות גבינה), למשל גבינה לבנה 9% בגבינה 5%-3% שומן, גבינות צהובות שמנות בגבינת "עמק לייט" המכילה 9% שומן בלבד, גבינה בולגרית 16% ב-5% ועוד. את השמנת החמוצה רצוי להמיר ביוגורט או אשל;

  • פשטידות הן אפשרות נפלאה לשלב ירקות מסוגים שונים ומגוונים בתפריט - נצלו זאת, והשתדלו לבחור מתכונים בהם הירקות לא עברו עיבוד רב טרם אפייתם בפשטידה ובמיוחד טיגון;

  • במקום קמח או קורנפלור, ניתן להשתמש בשיבולת שועל טחונה (קוואקר), שמכילה סיבים תזונתיים אשר מסייעים באיזון רמות סוכר ושומנים בדם (ניתן להשתמש בה גם להסמכת תבשילים ומרקים).

עוגות ומאפים משופרים

  • במתכונים רבים ניתן להפחית את כמויות השומן והסוכר שמצוינים, וליהנות מהפחתת הערך הקלורי, מבלי לפגום בטעם;

  • רצוי להמיר את החמאה או המרגרינה לשמן זית או שמן קנולה, בהתאם למתכון. בצורה זו, מעבר ליתרון של שיפור הערך התזונתי, ניתן להשתמש בפחות שמן, שכן ¾ כוס שמן ממירה 200 גרם חמאה/מרגרינה;

  • המרה נוספת שנשמעת קצת מסעירה, אך פועלת נפלא היא להחליף את השמן במתכון ברסק תפוחי עץ (ללא תוספת סוכר). כך ניתן להמיר שמן בכמות של 1/3-1/4 רסק תפוחים, ו-1/3-1/2 מכמות המרגרינה/החמאה;

  • מומלץ להמיר חלק מן הקמח במאפה בקמח מלא אשר עשיר יותר בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, וגורם לעלייה פחות חדה ברמות הסוכר בדם;

  • אפשר להמיר ביצים שלמות במתכון בחלבונים בלבד. ביצה אחת מקבילה לשני חלבונים. בהחלפה זו מפחיתים את כמויות השומן, הקלוריות והכולסטרול במתכון;

  • אם אתם נמנים עם אוהבי האגוזים, העדיפו אגוזי מלך על-פני אגוזי פקאן, שכן אלו מכילים כמויות יחסית גדולות של חומצת שומן מסוג אומגה 3, לה מיוחסים יתרונות בריאותיים רבים;

  • במקום קצפת לעיטור סופי של עוגות, ניתן לסדר בצורה יפה חתיכות פרי, או לפזר אבקת סוכר, או תערובת של סוכר, קינמון ואגוזים קצוצים לפני האפייה.

איך נשמור על הירקות בריאים עבורנו?

  • רצוי לאכול את הירקות עם קליפתם, שכן אז מרוויחים יותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. כך הדין גם לגבי בישול של תפוחי-אדמה (למרות שאינו ירק) וסלק - מומלץ לבשלם בקליפתם על-מנת לשמר את ערכם התזונתי;

  • בבישול ירקות, כדאי להוסיף אותם למים רותחים ולא להרתיחם יחד עם המים, כדי לשמור על ערכם התזונתי;

  • חצילים הם עולם ומלואו קולינארי, אך לצערנו ברוב המתכונים נדרש טיגון שלהם. לאחר הטיגון הופך החציל ממאכל בעל 0% שומן למאכל בעל 70% שומן... לכן נסו לקלות את החצילים בגריל או בתנור במקום לטגנם;

  • ערכם התזונתי של ירקות קפואים כמעט שווה לזה של ירקות טריים. כשמשתמשים בירקות קפואים רצוי לבשל אותם ישר ממצב קפוא ולא להפשירם קודם, כדי למנוע איבוד רכיבים תזונתיים;

  • גם פה גיוון היא מילת המפתח, נסו לשלב בתפריט החג ירקות מכל הצבעים, כך לא רק שתציגו שולחן צבעוני ויפה, אלא גם תגדילו את ערכה התזונתי של הארוחה.

בשר ובריאות

  • העדיפו שימוש בבשרים רזים כמו עוף ללא העור, בשר הודו, חזה עוף או הודו, פרגיות, וחלקי הפילה או הכתף (4,5,6,8) בבקר, והימנעו מנקניקיות, המבורגרים, קבבים, כנפיים, בשר כבש ואווז, איברים פנימיים וחלקי בשר שמנים אחרים;

  • בשר טחון מומלץ לטחון באופן עצמאי ולא לקנות מוכן. בחרו את הנתח המועמד בעצמכם, ובקשו מן הקצב שינקה את השומן הנותר, ויטחן אותו עבורכם. בכך חסכתם כמויות גדולות של שומן וכולסטרול;

  • בתבשילי בשר בקר טחון, נסו לשלב בשר הודו, אשר מכיל כמויות פחותות של שומן וכולסטרול, ואינו פוגם בטעם.

טיפים לסלטים קלים ובריאים יותר

  • כשמכינים סלט כדאי לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות ככל האפשר. ככל שהירקות חתוכים לחתיכות קטנות יותר, כך הם מאבדים מערכם התזונתי מהר יותר. למשל בסלט ירקות קצוץ דק לא נשארים הרבה ויטמינים כעבור שלוש שעות מרגע ההכנה;

  • השתמשו לתיבול בשמן זית או קנולה המכילים כמויות גדולות יחסית של חומצות שומן בריאות, והשתדלו לשים בכמות כזו שכל מנה לסועד תכיל עד כפית שמן אחת;

  • אם הסלט שלכם מכיל "הפתעות" כמו אגוזים, צנוברים ומיני טובין, זכרו כי אומנם הם בריאים ביותר, אך עם זאת מכילים אחוזי שומן גבוהים, כך שיש להוסיפם במידה הרצויה;

  • אם אתם חסידי הרטבים המוכנים, ניתן לחסוך קלוריות רבות בעזרת רוטבי לייט לפי טעמכם והעדפתכם או להשתמש במיונז 9%-5%.

צורות הבישול המומלצות ביותר

  • הצורות הבריאות ביותר לבישול הן למעשה השיטות המהירות, אשר בהן חומרי הגלם מאבדים כמה שפחות את רכיביהם התזונתיים, ושיטות אשר עושות שימוש פחות בשמן. צורות אלו הן אידוי, קלייה, צלייה, הקפצה, בישול במיקרוגל, ותבשילי גז מהירים;

  • הימנעו מטיגון ככל שניתן, ואם בכל זאת אין בידכם אפשרות אחרת, טבילת המזון בביצה טרם הטיגון, והמתנה עד שהשמן חם דיו, ורק אז התחלת טיגון בביצה, שני אלו מפחיתים את אחוזי השומן שנספגים במזון. ובכל מקרה מומלץ לספוג היטב את המזון המטוגן בעזרת נייר סופג.

תאריך:  05/09/2018   |   עודכן:  05/09/2018
סיגל פרישמן
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אם אתם מארחים בראש השנה הקרוב, רוב הסיכויים שהתפריט כבר מגובש, חומרי הגלם כבר נקנו והאורחים כבר מתכוננים ללקק את האצבעות. איך תוכלו להשלים את אווירת החג באמצעות שדרוגים לשולחן החג? להלן רעיונות יצירתיים שיהפכו את שולחן החג לחלק מהחוויה.
05/09/2018  |  מיטל רובין  |   כתבות
1. זהו בוב וודוורד. העיתונאי הפוליטי מספר אחת בארה"ב ואולי בעולם כולו. ולא רק בזכות פרשת ווטרגייט; וודוורד חשף במשך עשרות שנים את המתרחש בוושינגטון ובפרט בבית הלבן, ללא הבדל מפלגתי. גילוייו הוכחו שוב ושוב כנכונים, הוא זוכה להערכה מקצועית מקיר לקיר ומשני צידי הקשת הפוליטית. לכן, לא ניתן לנפנף את ספרו הנוכחי כשטויות של עיתונאי מתחיל או כפוזיציה פוליטית.
05/09/2018  |  איתמר לוין  |   כתבות
כולם יוצאים לחופשות ולבילויים, ורק אתם מרותקים למיטה וסובלים. איך זה קרה? איך דווקא אתם עם חום גבוה, כאבי ראש, עייפות וכבדות בכל הגוף? השפעת אומנם מזוהה עם החורף, אבל למעשה אנחנו יכולים לחלות בה בכל עונה.
05/09/2018  |  שרון קוצר  |   כתבות
כריך בריא ואיכותי מסוגל בהחלט להוות ארוחה מזינה וטעימה לילדינו בבית-הספר. הכנת הכריך מצריכה השקעה מינימלית, בתנאי שניערך מראש עם המצרכים המתאימים ונבחר את המועד המתאים ביותר להכנתו: בבוקר יום הלימודים עצמו או בערב שלפניו. אכילת ארוחת בוקר מזינה ובריאה, מסייעת לילדינו להיות רגועים ופנויים יותר ללמידה, מגבירה את הקשב והריכוז שלהם ומובילה אף לשיפור ההישגים הלימודיים. על-מנת לתכנן את הכריך המנצח, מוצגים לפניכם כמה טיפים חשובים:
04/09/2018  |  דפנה נתן  |   כתבות
תרחיש ראשון: עובד מפוטר מבקש להתנקם בחברה ציבורית ולהוריד את שערי מניותיה, ובכך להזיק גם לבעל השליטה שפיטר אותו.
04/09/2018  |  איתמר לוין  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
כבר בתחילת שנות ה-20 הגתה עדה פישמן רעיון להקמת "משק פועלות גדול "- חווה להכשרה חקלאית, למאתיים פועלות אשר יוכשרו מדי שנתיים במקום    ב-1929 נחרשה האדמה לראשונה והוחל במרץ בעבודות ת...
אלון קוחלני
אלון קוחלני
חוק חדש של ה-EU יחייב קציני הציות בחברות העושות שימוש ב-AI ולנהל סיכוני ציות העולים מרגולציה זו (The Artificial Intelligence Act)
חיים רמון
חיים רמון
החד-ממדיות של תוכנית "עובדה" משקפת רק חלק מהאמת ובכך מחזקת את התחושה בקרב תומכי נתניהו כי עורכי התוכנית לא מעוניינים בהצגת התמונה העובדתית המלאה אלא מעוניינים אך רק באשמתו של ראש ה...
שמחה רוטמן
שמחה רוטמן
הציבור בישראל התעורר בשבעה באוקטובר. הוא לא מוכן שימכרו לו לוקשים בסגנון "החמאס מורתע" או יפקירו את הביטחון שלו בידי רוצחים מיומנים של הרשות הפלשתינית
עדנה ויג
עדנה ויג
המשורר הרצל חקק היה בן כשנתיים בעלייתו לארץ, אך הוא מתאר בשיר את העלייה    הוא זוכר את כל שאירע    הם הגיעו מעירק "מבבל בהסתר" לפרס "לארצה של המלכה אסתר"
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il