מזה שנים נוחל המטבח הווני בישראל הצלחה מרובה ומעדניו הפכו ללחם-חוק על השולחן המקומי. אחת המסעדות הפופולריות והמובהקות המייצגות את הקולינריה היוונית האותנטית היא מסעדת גרקו, הוותיקה, שלצד סניפה הראשי שבשכונת איזורי חן בתל אביב פתחה סניף מקביל בהרצליה פיתוח.
אלא שאין זאת כי אם האימרה "משנה מקום - משנה מזל" עשתה במקרה הנדון את שלה, ומשזו עברה למשכנה החדש ברחוב
אבא אבן 9 שבהרצליה פיתוח, היא השתדרגה לאין ערוך ברמתה לעומת מה שהייתה במשכנה הראשוני, ומעדניה כובשים את חיכו של הטועם הישראלי.
מסעדת "גרקו" במשכנה החדש בנוייה בסגנון הטברנה. היא מרווחת מאוד, גדושת אווירה, ושוקקת חיים בכל שעות היום. תפריטה עשיר ומגווון, כשהמרכיב הבסיסי בו הוא יוגורט. אלא שגם לשומרי כשרות שכמונו עונה במקרה הזה התפריט על המבוקש.
הסופגניה שהצילה
לשולחן הוגשו, על חשבון הבית, שלוש צלוחיות של סלטים שכללו בורגול, עדשים וכבד. המנה העיקרית שבחרנו בה הורכבה משני קבבים עסיסיים, טבולים בצלוחית של טחינה פיקנטית, ותוספות של סלטים ופיתת אשתנור גזעית. המנה הייתה לעילא ולעילא.
בת הזוג נהנתה פחות ממנת המוסקה, שהיא מנת הדגל של גרקו, שלא הייתה במיטבה, וחבל. גם התוספות הרבות שגדשו את הצלחת לא הצילו את מצבה, ובעל-כורחנו נאלצנו להשלים עם מה שיש בה, באשר אנו נמנים עם אלה שאוכלים את כל מה שמוגש להם.
הקינוח - סופגניה מטוגנת, טבולה כולה בדבש, ולצידה קפה יווני גזעי, האפילו על המחדלים הקולינריים וריצו בהחלט את חיכינו. על שורה של קינוחי יוגורט, שהוצעו לנו ביד נדיבה, פסחנו, כמובן, מטעמי כשרות.
השרות היה מעל ומעבר וניכר על בעלי המסעדה וצוותה שהם עושים כל שלאל ידם כדי לרצות את הסועדים שלהם. החשבון שהוגש הסתכם ב-194 שקל, והוספנו עליו תשר של 15%. בסולם הקולינרי שלנו זכתה "גרקו" ל-8 מתוך 10 נקודות.