לפעמים, הדברים הטובים ביותר נמצאים מתחת לאף. וכך, כבר חמש וחצי שנים, פועלת במרחק של פחות מעשר דקות נסיעה מפתח הבית שלי ה"רנינג סושי". ואני אפילו לא ידעתי. השבוע, בערב יום ראשון, הגיעו לקיצן חמש וחצי שנות בערות בהינף כתבה אחת, שבזכותה הכרתי מקום נעים שכיף לבלות בו ושמגישים בו סושי מעולה, תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם טריים ומשובחים.
הבעלים, ירון רומנו, הוא נצר למשפחת דייגים. כתשובה לשאלת השאלות - "דייג, אוהב דגים?", אפשר לקבוע שרומנו לא רק אוהב דגים, אלא מבין אותם. הוא גם מבין שסושי טוב הוא קודם כל דגים טריים, רצוי באיכות מצוינת. עם אבא שאחראי על "דלאל" הדגים של חיפה, שהוא למעשה הבורסה של הדגים - רומנו יכול לומר בגאווה כי הסושי שמוגש במקום מאכלס בתוכו את המיטב שיש לים התיכון (ולא רק) להציע.
המקום מציע אווירה מגניבה בישיבה על הבר הארוך, שלאורכו מסוע ועליו צלחות סושי בשלל צבעים ומחירים, ממש כמו בחו"ל. קונספט שמתאים במיוחד לאלה שאוהבים לדעת מראש מה הם מקבלים, וגם שונאים לדחות סיפוקים ויכולים פשוט "לחטוף" סושי ישר מהמסוע. חוץ מהבר, ישנם שולחנות, שממוקמים בחלל נפרד, צבוע בגוונים חמים ובו ממוקם גם מסך ענק, לטובתם של חובבי הספורט ובכלל. החלק הזה של המקום מציע אווירה קצת יותר רגועה. בהתחשב בעובדה שהגענו למקום אני ואמא שלי, בחרנו באופן טבעי כמעט באווירה הרגועה יותר.
במקום שנושא בגאון את השם "רנינג סושי" ההתלבטות באשר למגוון המנות שנזמין היתה אמורה להיות פשוטה - סושי! אבל לא כך, התפריט עשיר ומכיל בנוסף למגוון מרשים של קומבינציות ומנות סושי בודדות, גם שפע של מנות חמות וקרות מהמטבח האסייתי, ומהמטבח הוויטנאמי הבריא (שמסתמן בתור הטרנד הבא באוכל האסייתי). למרות תחושת ההחמצה הקלה, העדפנו להתמקד בעיקר בסושי והזמנו לשולחן שש רביעיות סושי אינסייד אאוט (חמש מהן במחיר 22 שקל, ואחת במחיר 25 שקל).
אחרי שני שוטים של צ'ויה, שיכר שזיפים יפני (18 שקל) הגיעה לשולחננו פלטת סושי מהפנטת ביופייה ועליה "כל טוב טוקיו". טופינג סלמון סושי - סלמון ואבוקדו בציפוי סלמון קצוץ ברוטב ספייסי, היה הפייבוריט שלי. הדג היה כל כך טרי, וכל כך מעודן, שזה היה פשוט תענוג. הפייבוריט של אמא שלי, לעומת זאת, היה הפנקו צ'יז - סלמון גבינה ואבוקדו מצופים בפנקו, שהוגש לשולחן חם, אחרי טיגון עמוק. היו גם קליפורניה ספישל - סלמון ואבוקדו עטוף בסלמון, ושלושה פילרים - שהם תרומתו הצנועה של הרנינג סושי לקידום אהבת הסושי בישראל. בישראל, הסביר ירון הבעלים בחוכמה ששמורה רק לבעלי ניסיון, חלק גדול מהציבור לא מתחבר לקונספט היפני המקורי, שכולל רק דגים חיים, ואין בו שימוש בירקות, אבוקדו ובוודאי שלא בדגים מבושלים. בשביל החיך הישראלי יצרו את הפילרים- סושי אינסייד אאוט, עם שפע מילויים מבושלים או שעברו טיגון קל בטמפורה, ועליהם שבבי טמפורה. אנחנו ניסינו ואהבנו את הרנינג פילר קליפורניה - שכלל סלמון בטמפורה, גזר ומלפפון, והגיע כשהוא עטוף באבוקדו ובשבבי טמפורה, רנינג פילר טונה בטמפורה - בתוספת גזר, אבוקדו ומלפפון עטוף באבוקדו ורנינג פילר עוף בטמפורה - עוף בטמפורה, גזר ומלפפון בציפוי אבוקדו ושבבי טמפורה.
אחרי הפתיחה המרשימה, המשכנו בארוחתנו עם שתי מנות חדשות יחסית בתפריט, שעליהן המליצו לנו בחום: סינטה בקארי ירוק (49 שקל) ודג בס במשחת מיסו מירין (69 שקל). מנת הסינטה כלל כמות נדיבה של נתחי סינטה בקארי תאילנדי ירוק ובחלב קוקוס, יחד עם אפונת שלג ירוקה ופריכה, כוסברה ובוטנים על אורז. פשוט מצוין. מנת הדג הורכבה מפילה בס במשחת מיסו-סויה ומירין, בציפוי שומשום שחור ולבן על שלל ירקות שהוקפצו בווק. קנקן קטן של סאקה חם (24 שקל) הרים סופית את המורל.
לקינוח, הלכנו על מנה מערבית דווקא, של קרם ברולה (26 שקל), אך איתו נתנו בכל זאת אקורד אסייתי לסיום בעזרתם האדיבה של שתי כוסות חליטת תה יסמין (12 שקל).
חוץ מלוקיישן מצוין להעביר בו ערב בכיף, המקום הוא גם אפשרות מצוינת, ובמחיר סביר לצהריים. במקום מציעים שלל עסקיות בימים א'-ו' בין השעות 12:00-17:00 במחירים שנעים בין 45-65 שקל וכן עסקית סושי זוגית עשירה במיוחד במחיר 129 שקל. כרגע, יש גם מבצע מיוחד ליושבי הבר, שיקבלו על כל צלחת מהמסוע, צלחת שנייה חינם - הזדמנות מצוינת ליהנות מהסושי המוצלח שמוגש במקום, וגם מהמחיר.