|
הושאר בצלחת [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
|
|
|
|
|
בים המסעדות המציף את אזור התעשיה של הרצליה פיתוח בולטת "זוזוברה" (רחוב שנקר 7), ולאו-דווקא בשל ייחודה, אלא בשל רמתה הנמוכה. המסעדה הוותיקה, מבית היוצר של השף אבי קונפורטי, מציעה ללקוחותיה תפריט אסיאתי מגוון במלוא עממיותו, שרחוק מלהזכיר את מה שהיה פעם, בעבר הרחוק, תפריט על רמה ומעורר תיאבון.
את "זוזברה", הגדושה תמיד עד אפס מקום, פקדנו בשניים, לעת צהריים, יחד עם מאות עובדי הייטק, השומרים לה שנים אמונים, בעיקר בשל תעריפיה הנמוכים, שהם כמובן פונקציה ישירה לרמתה הקולינרית הנמוכה.
לא מוצלח
מהמנות הראשונות בתפריט בחרנו בחציל על האש, שהוגש בנדיבות רבה כשהוא קר. כשביקשנו לחמם אותו, נתקלנו בסירוב, בטענה שאין זה ממנהג המקום. הותרנו, אפוא, את החציל על הצלחת. מנתה של בת הזוג הייתה מוצלחת יותר: ראמן עוף טריאקי בטעם פיקנטי.
מן המנות העיקריות נפל הפעם הפור על מרק עם כדורי בשר, גדוש באטריות . גם המנה הזו לא התעלתה על עצמה ונותרה בחצייה על הצלחת. זה היה גם גורלו של מרק העוף שהזמינה בת הזוג, באשר טעמו הוא הוכן מאבקת-מרק וטעמו היה תפל למדי.
מוצלח יותר היה הקינוח לשניים - קרם קוקוס וקרמל, עם פירות-יער, שהותיר בפינו טעם של עוד.
הוגשו לרוויה גם מים מינרליים וסודה. החשבון הסתכם ב-180 שקל והוספנו עליו תשר של 10% על שרות אדיב וקשוב. את "זוזוברה" זיכינו ב-5 מתוך 10 נקודות בסולם הקולינרי שלנו.