דוכני האוכל המוכן ממלאים את מרכזי הקניות בעיקר לקראת סופי השבוע ומציעים מאכלים בייתים, מבושלים, טריים ואף מוחמצים. אי-אפשר להתעלם מהשפע, מאווירת השוק ומהריחות, אולם האם יש גורם אחראי אשר מפקח על תנאי ההכנה ועל התנאים הסניטרים של אוכל מוכן זה?
רשתות המזון ומפעלי המזון נמצאים בפיקוח מתמיד של הרגולטורים, בריאות וחקלאות, אולם מי באמת מפקח על דוכני האוכל המוכן הפרוס במלוא העוצמה במרכזי הקניות שלנו?
האם נציגי משרדי הבריאות אכן פוקדים את המטבחים הפרטיים של העוסקים בתחום? האם מישהו בודק מה הם תנאי ההובלה של מגשי האוכל המוכן, מה הם תנאי החימום וההגשה ו/או מה עושים עם שאריות המזון שנשאר על-גבי פלטות החימום בקניונים, האם הם נזרקים או ממוחזרים לאירועים ביום שלמחרת? או שאלה הפוכה, האם המזון המוגש לנו בקניון הוא מיחזור של המזון שהוגש ביום שקדם לכך באולמות האירועים והחתונות?!
במילים אחרות, מי לוקח אחריות אמיתית על טיב המזון ועל בריאות הציבור? האם למנהלי המתחמים יש את הסמכות לכך? האם הם מעסיקים אנשים ייעודיים המומחים בתחום? כמו וטרינרים שהוכשרו לכך או בקרי איכות עם ניסיון בתחום בריאות הציבור?
לכאורה, התשובה היא שלילית...
נראה שיש להכיל את התקנות של מפעל יצור גם על ספקי המזון המוכן בכל מתחמי הקניות השונים שהופכים בעיקר לקראת סוף השבוע למתחמי האכלה והסעדה.