|
יש לפקח על עסקי המזון [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
נדמה שכל המדינה עוסקת רק בזה, החל מחולדות בפיצה דומינוס, דרך הובלת גופות ברכב משלוחים של שופרסל והזיהומים בבית-החולים אשר גורמים לכמות נפגעים והרוגים פי 10 מאשר הקטל בדרכים!
העיסוק במזון ובאוכל דורש רמת מעורבות ואחריות רבה והקפדה לאורך זמן על ניקיון והיגיינה ללא פשרות. נדמה שיש צורך בהול לקבוע בכל נקודה המציעה מזון ללקוחות נאמן ניקיון, בדומה לנאמן על הטרדות מיניות לא עלינו ועם אלף הבדלות, אשר תפקידו להיות האחראי על ניקיון המזון והפעילות בכל שרשרת הפעולות עד ללקוח, תפקיד שאולי צריך להיות העיקרי בחברה, תפקיד שאותו צריך למלא בעזרת מכשור ייעודי ומתאים ולא רק התבוננות בעין בלתי מזויינת.
מדוע מחזיקים משגיח כשרות בעסקי מזון ולא משגיח ניקיון, דבר אשר לכל הדעות אינו נופל בחשיבותו?
לא אחת העליתי את הנושא בכל הקשור לאוכל המוכן, לתנאי הבישול שלו, הובלתו, אחסונו, טריותו - שרשרת פעולות אשר חייבת להיות מפוקחת על-ידי הרגולטור, קרי משרד הבריאות, אשר לדעתי צריך להיות מנוהל על-ידי שר עם סמכויות ויכולות ביצוע ועם תקציבים לא פחות מאשר אלה המוקצים למשרד הביטחון, מה בריאות וניקיון לא מקנים לנו ביטחון, איכות חיים ובעיקר חיים?!