זן ההדרים הישראלי 'אור' ממשפחת הקליפים זוכה לפופולריות וביקוש רב מצד צרכנים באירופה. בשנה האחרונה גדל היצוא של ה'אור' בלמעלה מפי שלוש והסתכם עד כה ב-3,165 טון, לעומת 982 טון בתקופה המקבילה אשתקד. כך על-פי נתונים שנמסרו מהמועצה לשיווק פרי הדר.
מדינות היעד העיקריות של יצוא ה'אור' הן מדינות סקנדינביה, בריטניה וצרפת. להערכת המועצה לשיווק פרי הדר, עד סוף העונה יגיע יצוא ה'אור' ל-5,000 טון.
הזן 'אור' פותח על-ידי צוות חוקרים של מכון וולקני, בראשות ד"ר עליזה ורדי. סמנכ"ל המועצה לשיווק פרי הדר, רוני נקר, מסר שה'אור' מצטיין ביחס חומצה - סוכר אופטימלי שיוצר לו טעם עסיסי ומשובח. הוא אינו מכיל גרעינים ומתקלף בקלות. עצי ה'אור' מניבים פירות עד סוף חודש אפריל - תקופה שבה כבר אין זני קליפים אחרים בשוק. הודות לתכונותיו המיוחדות, התמורה למגדלי ה'אור' גבוהה בכ-50% מאשר זני קליפים אחרים.
עוד נמסר מהמועצה לשיווק פרי הדר, כי בשנים האחרונות התרחבו פרדסי ה'אור' והם משתרעים כיום על 6000 דונם. מדי שנה נוטעים הפרדסנים כ-1000 דונם נוספים מזן זה. אזורי הגידול של ה'אור' הם במישור החוף, בנגב הצפוני, בקעת בית שאן ועמק החולה.
מנכ"ל המועצה לשיווק פרי הדר, מנה דודזון, מסר שהצלחתו של ה"אור" מצביעה על כך שההספדים שגורמים שונים ממהרים לשאת על ענף ההדרים הם מוקדמים. לענף ההדרים בישראל יש עתיד ובעזרת חדשנות ורענון הפרדסים ניתן להגיע להישגים ולרווחים נאים לעוסקים בענף.
המועצה לשיווק פרי הדר מפעילה בחוות גילת שבצפון הנגב את "בית הגרעין" שבו מרוכזים למעלה מ-400 זנים שונים של הדרים. מדי שנה מפותחים זנים חדשים בהתאם לטעמם המשתנה של הצרכנים בארץ ובחו"ל. לדברי דודזון, הצרכן הישראלי מעלה כל העת את דרישותיו ומוכן לשלם יותר בעד פרי טוב ואיכותי.