|
דפוס תזונתי מבטיח [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
תזונה דלת שומן המכילה כמות מרובה של רטבים לסלט, אגוזים, עוף ופירות וירקות מסוימים יכולה לעזור ולמנוע את מחלת האלצהיימר. אלו ממצאיו של מחקר חדש.
לדברי החוקרים, קיימות ראיות רבות לגבי המזונות שיכולים למנוע את מחלת האלצהיימר, אך מאחר שמזונות לא נאכלים בצורה מבודדת ופועלים יחד במניעת מחלות, עדיין נדרש מידע נוסף לגבי דפוסי התזונה המפחיתים את הסיכון למחלה.
במסגרת המחקר, שפורסם ב-Archives of Neurology, חוקרים ניתחו את דפוסי התזונה של 2,148 איש בגילאי 65 ויותר שהתגוררו בניו-יורק. המשתתפים מסרו פרטים על התזונה שלהם ועברו בדיקות לסימנים לאלצהיימר ולדמנציה בכל שנה וחצי, לאורך תקופה של ארבע שנים.
החוקרים ניתחו את הצריכה התזונתית של שבעה חומרים מזינים שנמצאו במחקרים קודמים קשורים לסיכון לדמנציה: חומצות שומן רווי, חומצות שומן חד לא רווי, חומצות שומן אומגה-3, חומצות שומן אומגה-6, ויטמין E, ויטמין B12 וחומצה פולית.
בסוף המחקר, 253 מהמשתתפים פיתחו אלצהיימר. במיוחד, המחקר הראה כי דפוס תזונתי מסוים אחד היה קשור לסיכון נמוך יותר למחלה - תזונה שכללה כמויות קטנות של מוצרי חלב עתירי שומן, בשר אדום, חלקים פנימיים וחמאה. המזונות בסוג זה של תזונה שנמצאו כמורידים את הסיכון לאלצהיימר היו אגוזים, דגים, עוף, עגבניות, פירות וירקות ממשפחת המצליבים.
לדברי החוקרים, השילוב של החומרים המזינים וסוג המזון בדפוס תזונתי זה יכולים לסייע במלחמה באלצהיימר בדרכים רבות.
לדוגמה, ויטמין B12 וחומצה פולית הם ויטמינים הקשורים להומו-ציסטאין (חומצה אמינית) שיש לה השפעה על מחלת אלצהיימר דרך היכולת שלה להפחית את רמות ההומוציסטאין במחזור הדם, ויטמין E עשוי למנוע אלצהיימר דרך ההשפעות האנטי-חמצוניות החזקות שלו, וחומצות שומן קשורות לדמנציה ולהידרדרות קוגנטיבית דרך טרשת עורקים, פקקת, או דלקתיות בעקבות הצטברות של ביתא-עמילאיד.
החוקרים - מאוניברסיטת קולומביה.