האם אכילה מרובה ממזון מסוים יכולה לגרום לכם לשקול פחות? אולי... אם המזון הזה הוא פלפל חריף!
מחקר חדש מראה כי הוספת פלפל חריף כתוש לאוכל יכולה לעזור "לשרוף" קלוריות מהר יותר. בנוסף, נראה גם כי הפלפל החריף מדכא את התיאבון - במיוחד למאכלים שומניים, מלוחים ומתוקים.
אבל... ההשפעה מדכאת התיאבון של הפלפל החריף יעילה במיוחד לאנשים שאינם אוכלים אותו על בסיס קבוע.
חוקרים מאוניברסיטת פרדיו שבאינדיאנה, גילו כי צריכת פלפל חריף יכולה לעזור לשלוט בתיאבון ולשרוף קלוריות רבות יותר לאחר הארוחה, במיוחד לאנשים שאינם אוכלים את הירק על בסיס קבוע. ברגע שהפלפל החריף מאבד את החידוש שבו, הקסם של הירידה במשקל - נעלם.
מחקרים קודמים הראו כי קפסאיצין, החומר המעניק לפלפל החריף את חריפותו, יכול לדכא את התיאבון ולעודד את חילוף החומרים, אך מחקרים אלו השתמשו בכמויות שהיו גבוהות ולא מציאותיות לרוב האנשים. הכמות שבמחקר הנוכחי מציאותית והגיונית יותר - 1 גרם, או חצי כפית.
האם פלפל חריף יכול לפתור אם כך את בעית המשקל? החוקרים מדגישים כי בשילוב עם אכילה בריאה והתעמלות על בסיס קבוע - הוא בהחלט יכול לעזור.
המחקר, שארך שישה שבועות כלל 25 משתתפים שלא סבלו מעודף משקל, 13 מהם אהבו מזונות חריפים ו-12 לא.