בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
מסעדת ראצ'ה בתפריט למען הרגישים לגלוטן
|
מסעדת ראצ'ה - ללא גלוטן [יח"צ]
|
|
|
|
|
עשרות אלפי ישראלים לוקים בצליאק - מחלה גנטית שנגרמת בשל רגישות לגלוטן שבקמח. הרגישים לגלוטן נאלצים להימנע מביקור במסעדות רבות, ולמעשה לגזור על עצמם מעין התנזרות מחוויית היציאה לארוחה טובה ולבילוי במסעדה. כמו-כן, בשנים האחרונות גם יותר ויותר אנשים ברחבי העולם, גם כאלו שאינם לוקים בצליאק, מפנים אצבע מאשימה על הגלוטן, ומאמינים שהוא זה שאחראי לשורה ארוכה של תחלואים, ומסלקים אותו מהתזונה שלהם. אי לכך, במסעדת ראצ'ה הגרוזינית, היושבת בלב ירושלים, מציעים תפריט למען הרגישים לגלוטן, במטרה להעניק גם להם חוויה קולינרית גרוזינית אמיתית אנינת טעם. המטבח הגרוזיני המפורסם ידוע בהענקת חווית אכילה ייחודית לסועדים, המשלבת אוכל נדיר ושתייה כיד המלך לצד אירוח מסורתי באווירה ביתית אך יוקרתית. אך מה שרבים אינם יודעים הוא שהמטבח הגרוזיני מתאפיין בשימוש מינימאלי של תבלינים, הבא לידי ביטוי בשימוש במלח, פלפל, פלפל שאטה וזהו! אין מרק עוף, ואין אף תבלין לא טבעי אחר הנכנס למטבח הגרוזיני, שלמרות התבלון המינימאלי, עדיין שומר על טעמים עשירים ועמוקים המגיעים ממרכיבים האופייניים למטבח הגרוזיני כגון: רימונים, אגוזים, תמציות שזיפים, ירק, עשבי תיבול ועוד. מכאן, שהרגישים לגלוטן יכולים ליהנות משלל המטעמים הגרוזיניים במסעדת ראצ'ה, השמה לנגד עיניה את סוגיית האוכל הבריא וההתחשבות ברגישים לגלוטן. בין המנות ללא הגלוטן ניתן למצוא את האיספנחי - טפנד תרד, אגוזי מלך וחומץ בן יין; את הפרקילוביו - קדרת בשר בשעועית ירוקה; את הצ'אנחי - שכבות כבש עם תפוחי אדמה, חציל, עגבנייה ועשבי תיבול וכמובן גם את הסליאנקה - הלא הוא הגולש של הגרוזינים. כל המנות הללו מצטרפות לתפריט עשיר ורחב, המלא באוצרות המטבח הגרוזיני המתהדר בטהרת התבלון המינימאלי, ואשר ממנו יכולים ליהנות הרגישים לגלוטן ללא כל חשש. מסעדת ראצ'ה הינה מסעדה גרוזינית ירושלמית, מושקעת ומשובחת, הנקראת על-שם חבל ארץ עשיר ופורה בגרוזיה שבהרי הקווקז. בעליה של ה"ראצ'ה" עלו ארצה מחבל זה, ועדיין מתרפקים על זיכרונותיהם היפים מנופיו המרהיבים ועוצרי הנשימה של האזור, מהשווקים הצבעוניים שלו, המוזיקה המיוחדת, ומעל הכל – התרבות הקולינרית העשירה והמגוונת. תושבי ויוצאי חבל ראצ'ה ידועים בהכנסת האורחים שלהם וגאים במורשתם התרבותית, וכך גם האחים לילי וישראל, בעליה של מסעדת "ראצ'ה", שהעניקו לה סגנון מיוחד מאוד - בית אחוזה מושקע עם אווירה של בית חם, המעוצב בריהוט ביתי יפייפה ואותנטי, המזכיר לכולנו את אווירת הארוחה המשפחתית בערבי שישי. ראצ'ה החוגגת בימים אלו שנה להיווסדה, שוכנת במבנה עתיק מתקופת המנדט הבריטי ברחוב החבצלת בירושלים, ממש בלב העיר. החוויה של ראצ'ה מתחילה במטבח, עם שפים גרוזינים ילידי חבל ראצ'ה, בניצוחה של אם המשפחה טינה. המטבח של המקום מגיש את מיטב המטעמים של המטבח הגרוזיני עם טביעת יד אישית של המשפחה, ויוצר חגיגה של צבעים וטעמים בפה. בראצ'ה תוכלו למצוא שני ברים מפוארים לטובת המבלים במקום. אחד מהם הוא בר עישון, שגם מגיש מנות טאפאס גרוזיניות המתאימות לאווירה החופשית ולכל מצב רוח. הבילוי ב"ראצ'ה" מציע יותר מאוכל ושתייה - הופעות מיוחדות הנערכות במקום, ומוזיקה במבחר סגנונות: גרוזינית, בלקניית, אתנית, צוענית ומוזיקת עולם, ינעימו את זמנכם. בנוסף קיימת אפשרות של עריכת טקס הטמנדה. טקס הטמנדה הינו טקס גרוזיני מסורתי וחוויתי במיוחד במהלכו מברכים יושבי השולחן אחד את השני בברכות מקוריות באמצעות קרן אייל מסורתית המלאה ביין. הטקס יוצר דינמיקה מרגשת ואווירה מיוחדת. כל אלו בשילוב עם אוכל נדיר ושתייה כיד המלך מבטיחים חוויה ייחודית, משמחת ומענגת במיוחד. המסעדה כשרה וניתן לערוך בה אירועים פרטיים עד ל-100 משתתפים מסעדת ראצ'ה, רחוב החבצלת 6, ירושלים.
|
תאריך:
|
05/08/2012
|
|
|
עודכן:
|
06/08/2012
|
|
אריאל איתן
|
|
רגע לפני שחוזרים לשגרה, מלון ענבל ירושלים מזמין אתכם לחופשה מפנקת במיוחד שכל כולה על טהרת הבירה: סדנת בישול עם שף המלון מוטי בוחבוט ועם אביבה פיבקו פיינליסטית מאסטר שף, שירה בציבור עם יוסי לב שמארח את יהונתן מילר ואת שי טוחנר, הפונדקאים, וגם – הרצאה בנושא שפת הגוף בהנחייתה של אסתי זקהיים שרוקדת עם הגוף והנשמה. בנוסף לפעילויות הנפלאות והמעצימות האלה אורחי המלון יזכו להרצאות בנושא בירה, ביקור בחיזיון האור-קולי במגדל דוד וגם אוכל טוב (ליד הבירה כמובן). כל זאת ועוד בשילוב האירוח המפנק של מלון ענבל, הכולל חדרים מרווחים ומאובזרים, וכניסה חופשית למתקני הספא.
|
|
|
גאורגיה פותחת שעריה בפני משקיעים ישראלים ומקבלת גיבוי מחברת דירוג האשראי הבינלאומית "FITCH" שמעלה את דירוג הבנקים המובילים במדינה. בגאורגיה יוצאים במסר ברור למשקיעים: "יש לנו אפס סבלנות לשחיתות", כך לדברי שר האוצר הגאורגי הצעיר (38), דימיטרי חיבינדנדז'ה. לדבריו, דרכה של הכלכלה הגאורגית ברורה: למשוך עסקים והשקעות ככל הניתן. השוק הגאורגי די קטן ולכן החזון הוא להפוך ל-HUB אזורי. להפוך את המדינה למרכז לעשיית עסקים באזור.
|
|
|
אל שורותיהם של השחקנים שלנו בהוליווד: איילת זורר ל"סופרמן" ואלון אבוטבול ואורי גבריאל ב"עלייתו של האביר האפל" מצטרף השחקן יניב מויאל. ל"ישראל היום" נודע כי מויאל לוהק לאחרונה לתפקיד ראשי בסרט "Mobster: A Call for the New Order" לצידם של השחקנים ההוליוודים המצליחים: ג'ק ג'ילנהול ("קוד מקור", הנסיך הפרסי" ועוד), מיקי רורק ("איירון מן 2", "מילק" ועוד), לייטון מיסטר ("אחת שיודעת", "הפמלייה" ועוד).
|
|
|
חברת Good Technology, המובילה בתחום אבטחת המידע במערכות הפעלה סלולאריות, והמיוצגת בישראל על-ידי חברת InnoCom, שותפה של קבוצת אמן, פרסמה את דוח השימושיות וההטמעות שלה לרבעון השני של 2012. הדוח מספק מידע על סוגי הסמארטפונים והטאבלטים עליהם הותקנה תוכנת Good ושופך אור על מגמות בתחום השימושיות במכשירים הניידים בארגונים.
|
|
|
ARM, מובילה בפיתוח פתרונות IP (קניין רוחני) טכנולוגיים לתעשיית האלקטרוניקה, ו-TSMC, הכריזו על הסכם רב שנתי המרחיב את שיתוף הפעולה שלהן מעבר לטכנולוגיית ה-20 ננומטר. ההחלטה על שיתוף הפעולה באה במטרה לספק מעבדי ARM על טרנזיסטורי FinFET, מה שיאפשר לתעשיית הפאבלס (חברות מפתחות ללא מפעל ייצור) להרחיב את מיצובה כמובילה בשוק מעבדי היישומים. שיתוף הפעולה ימטב את הדור הבא של מעבדי ARM ב-64 ביט על בסיס ארכיטקטורת ARMv8, על הקניין הרוחני הפיסי (IP) ARM Artisan® ועל טכנולוגיית התהליך FinFET של TSMC לצורך שימוש בשווקים הארגוניים ובשוקי הניידים המצריכים הן רמת ביצועים גבוהה והן שיפור של נצילות האנרגיה.
|
|
|
|