נמס או לא?
קפה טחון וקפה קלוי מכילים שניהם כמות רבה יותר של קפאין מזו שבקפה נמס - 80 מיליגרם בממוצע לכל כוס של 150 גרם אם אתם מכינים את הקפה בפרקולטור, ו-115 מיליגרם בהכנה רגילה. קפה נמס, מצד שני, מכיל רק 65 מיליגרם של קפאין בכל כוס.
הקפה - לא מברזיל
פולי שיח הקפה הם ממשפחה של צמחי קפה ואחד מ-25 מינים עיקריים, כולם במקור מאפריקה, בעיקר מאתיופיה.
משפחה מכובדת
הקפה הוא החבר החשוב ביותר של משפחת הפואתיים ברמה הכלכלית, אך קיימים יותר מ-6,000 מינים במשפחה זו, כולל צמח הגרדיניה למשל.
קפה - מוריד הסיכון לבעיות רפואיות
למרות שקיים חשש מסוים מהסיכונים הבריאותיים הקשורים לכמות רבה מדי של קפה, כמו קצב לב מהיר ולחץ דם גבוה, יותר ויותר ראיות מצביעות על כך שכוס הקפה היומית שלכם דווקא מועילה.
מחקרים מראים כי קפה המכיל קפאין יכול למנוע התפתחות של אבני מרה (קפה ללא קפאין לא נמצא בעל השפעה דומה), ושני מחקרים שנעשו בהרווארד הצביעו על סיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2 בקרב אנשים ששותים קפה על בסיס קבוע.
קפאין
כוס קפה גדולה, ברשת סטארבקס לדוגמה, מכילה 330 מיליגרם קפאין, זאת בהשוואה ל-47 מיליגרם קפאין בפחית דיאט קולה. היא מכילה גם כמות גדולה פי שלושה של קפאין מכמות הקפאין שבכוס קפה "רגילה".
איפה לאחסן את הקפה?
הלחות עלולה לגרום לקפה להתקלקל, לכן המקרר או המקפיא אינם המקום הנכון לאחסן אותו.
במקום זאת, אחסנו את הקפה במקום חשוך וקריר ובמיכל אטום - זכוכית או קרמיקה עדיפים. אם יש לכם כמות גדולה של קפה בבית, אפשר להקפיא אותה. כדי לשמור על טריותו, אל תקפיאו אותו שוב.
באישור האפיפיור
השימוש בקפה שהתפשט לאורך כל אירופה במאה ה-17 היה כל כך שנוי במחלוקת עד שהמשקה כונה "ההמצאה המרה של השטן". כשהגיע לונציה בשנת 1915, הכמורה המקומית גינתה את השימוש בו והכנסייה הקתולית עצמה התבקשה להתערב. האפיפיור קלמנט השמיני החליט לטעום את המשקה בעצמו לפני שאישר באופן רשמי את השימוש בו.
שטיפה במי פה
צחצוח השיניים מיד לאחר שתיית משקה "מכרסם" כמו הקפה עלולה לפגוע בשכבה הרכה והרגישה של השן, לכן עדיף לשטוף את הפה במי ברז ולהמתין שעה לפני הצחצוח. אל תלגמו את הקפה עם קש משום שמחקרים הראו כי שתייה בצורה כזו פוגעת בשיניים במהירות גבוהה יותר.
עסק יקר
ההוצאה על קפה מגיעה ל-40 מיליארד דולר בכל שנה - כמעט אותו סכום הגרעונות של ארצות הברית.
במקום פירות וירקות?
האמריקנים מקבלים כמות גדולה יותר של חומרים נוגדי חמצון מהקפה - הן זה המכיל קפאין והן הנטול - מאשר מכל מקור אחר, כולל פירות וירקות. הסיבה לכך היא שכמות הקפה שצורך האמריקני הממוצע היא גבוהה, אך גם משום שהמשקה מכיל כמות גבוהה של חומרים נוגדי חמצון.
נטול קפאין
בדיקה של סוגי קפה נטול קפאין הראתה כי כמעט כולם מכילים כמות קטנה של קפאין. 5 עד 10 כוסות קפה נטול קפאין יכולות להכיל את אותה כמות קפאין של כוס קפה "רגיל".