סריקות מוח הראו כי דילוג על ארוחת בוקר הופך מזונות עתירי קלוריות ושומן לאטרקטיביים יותר בשעה מאוחרת יותר של היום.
סריקות מוח שנעשו ל-21 איש הראו כי המוח נמשך יותר למזון במקרים של דילוג על ארוחת הבוקר, שגורם גם לכך שארוחת הצהריים תהיה גדולה יותר.
ידוע כי ארוחת בוקר "נוטלת את העוקץ" מהתיאבון, אך החוקרים רצו להבין מה מתרחש בתוך המוח שמשנה את הבחירות שלנו במזון אותו אנו צורכים.
21 איש, כולם במשקל נורמלי, התבקשו להתבונן בתמונות של מזונות עתירי קלוריות בזמן שהם נמצאים בתוך סורק תהודה מגנטי תפקודי (fMri) באימפריאל קולג' לונדון.
באחד מימי המחקר הם לא קיבלו ארוחת בוקר לפני הסריקות וביום אחר קיבלו ארוחת בוקר עשירה בת 730 קלוריות שעה וחצי לפני הסריקה.
החוקרים גילו כי דילוג על ארוחת הבוקר יצר "דעה קדומה" של המוח לטובת מזונות עתירי קלוריות.
תוצאות המחקר, שהוצגו בכינוס Neuroscience 2012, הראו כי המוח שינה את הדרך בה הגיב לתמונות של מזונות עתירי קלוריות, אך לא של מזונות דלי קלוריות, במצב של דילוג על ארוחת בוקר. חלק מהמוח שאמור להיות מעורב ב"משיכה של האוכל" - הקליפה הקדם-חזיתית - הפך פעיל יותר על קיבה ריקה.
כאשר הציעו החוקרים למשתתפים ארוחת צהריים בסוף הניסוי, הם צרכו קלוריות בכמות גדולה פי חמישית במקרים בהם דילגו על ארוחת הבוקר.
לדברי החוקרים, מסריקות המוח שנעשו למשתתפים וכן מהתצפיות שנעשו עליהם כדי לבחון את כמות האוכל אותה צרכו בארוחת הצהריים, ניתן ללמוד כי הצום גרם לאנשים להיות רעבים יותר והעלה את האטרקטיביות של מזונות עתירי קלוריות ואת כמות המזון אותה צרכו המשתתפים.
אחת הסיבות לקושי בירידה במשקל היא האטרקטיביות שיש למזונות עתירי קלוריות.