|
משהו טעים בפה [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
ישנן מספר סיבות לתשוקה למזונות מתוקים. אחת ההשערות היא שרמות הסוכר בדם נמוכות ולכן הגוף מנסה לומר לנו שאנו זקוקים לאכול משהו כדי להחזיר את רמות הסוכר למצבן הנורמלי. רמות סוכר נמוכות יכולות להיות תוצאה של דילוג על ארוחות לאורך היום או בחירות תזונתיות לא נכונות.
התשוקה למתוק יכולה לנבוע גם מחוסר אנרגיה או מתשישות, במיוחד כשקיים מחסור בשעות שינה, מצב בו הגוף מתחיל לחפש אחר מקורות אחרים לאנרגיה. סוכר יכול לעבור תהליך של חילוף חומרים ולהפוך לאנרגיה במהירות רבה מאוד, לכן, זו בחירה ברורה למדי.
סיבה נוספת לרצון לאכול מזונות מתוקים היא דיאטה קפדנית מאוד ומגבילה. קשה מאוד לשמור על תוכנית אכילה בה חובה להימנע ממאכלים אותם אנחנו אוהבים במיוחד. במקום זאת, נסו לבחור בדיאטה מתונה יותר ולשלוט בגודל המנות שאתם אוכלים, כחלופה בריאה יותר.
סיבה אחרונה היא הגורמים הפסיכולוגיים שעומדים מאחורי התשוקה למתוק. לדוגמה, כשאנו נמצאים תחת לחץ, אנו מחפשים לעתים נחמה במזונות ורוצים להכניס לפה משהו טעים במיוחד. אכילת ממתקים יכולה לעורר את מנגנון הגמול במוח על-ידי שחרור ההורמון סרוטונין שעוזר לווסת את מצב הרוח ולשפר אותו.