מנכ"ל מועצת הדבש הרצל אבידור אומר כי תפוקת הדבש בישראל תגדל השנה, וצפויה להיות גדולה מהרגיל, בעקבות המשקעים הרבים שירדו בעונת החורף והיקפי הפריחה הגדולים. הגשמים הרבים והברוכים, הבטיחו את פריחות האביב והקיץ בפרדסים, במטעים, בשטחי פרחי הבר בגליל, ברמת הגולן ובאזור הדרום.
אשתקד עמדה תפוקת הדבש על כ-3,000 טונות והשנה צפויה עלייה של כ-15% בתפוקה, תוספת של כ-500 טון. בשל התחזית לתפוקת דבש גבוהה מהרגיל צפוי להצטמצם היקף היבוא בכ-30% ויעמוד על כ-700 טונות של דבש בלבד, בהשוואה לשנה רגילה בה עומד היבוא על כ-1,000 טונות של דבש, זאת על-פי הסכמי הסחר עם
האיחוד האירופי, ארה"ב ודרום אמריקה. מחיר הדבש הגולמי, העומד כיום על כ-18 שקל לק"ג לדבוראי, לא ישתנה.
פריחה קיצית
"החורף הנוכחי מסתמן כאחד החורפים הגשומים בשנים האחרונות, הן מבחינת כמות המשקעים הכוללת והן מבחינת הפיזור הגאוגרפי של המשקעים ברחבי הארץ לאורך העונה, שהביאו לפריחה אביבית טובה" אומר אבידור ומוסיף: "באביב הקרוב צפויה פריחה שופעת ואיכותית שתביא לתפוקה גדולה של דבש. החורף הנוכחי ישפיע גם על הפריחה הקיצית ובמידה ויתווספו משקעים בתקופה הקרובה הם יעצימו את היבול הקיצי בימים אלו כבר נצפית אגירת דבש בשטחי ההצבה וכן החלה תקופת האבקה בעיקר בענפי הנשירים והאבוקדו.
תקופת הרדייה (פעולת הפקת הדבש) הקרובה תתבצע בחודשים מאי ויוני, ולאחר מכן כשהפריחה הקיצית תהיה בשיאה תתבצע אגירה ופעולת הרדייה הנוספת תתרחש בחודש אוגוסט" אומר אבידור.
מזון בריא
הביקוש לדבש בישראל נמצא במגמת עלייה, בכל שנה. זאת בעקבות סקר שערכה מועצת הדבש, אשר הראה כי קיים ביקוש וגידול בצריכת הדבש לא רק בחודשי החגים, אלא גם לאורך חודשי השנה. נתון המצביע על עלייה במודעות בקרב הציבור הישראלי לצריכת מזון בריא, ולסגולותיו הבריאותיות והרפואיות של הדבש, הממתיק הטבעי, המקבל אישור ותמיכה במחקרים מדעיים.
מנתוני מועצת הדבש עולה, כי תרומת דבורת הדבש בישראל-לתל"ג הלאומי מוערכת בכ-2.5 מיליארד שקלים בשנה. בישראל 500 דבוראים המטפלים ב-100,000 כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני וכ-60,000 כוורות משמשות להאבקת גידולים חקלאיים של פירות וירקות. הרצל אבידור מציין: "בעקבות הפריחות הצפויות נהנה מפעולת האבקה נרחבת יותר מהרגיל שתתרום לגידול תוצרת חקלאית טרייה, אשר שליש מכמותה בעולם, מופק בעזרת פעולת ההאבקה של דבורת הדבש".