הוועדה למונחי היין הוקמה בשנת תשס"ז ביזמתו של שי שגב. חברו בה ייננים, עיתונאים המסקרים את תחום היין ואנשי אקדמיה בתחום החקלאות המתמחים בגידול גפנים וביין, ואליהם הצטרפו חברי האקדמיה ללשון העברית.
חברי הוועדה: שי שגב (יושב-ראש הוועדה; כתב ומבקר היין של ידיעות אחרונות), מירה איתן (עורכת מגזין יין וגורמה וכתבת היין של גלובס), שגיא קופר (עורך אתר המרשתת בקבוק ומבקר היין של Ynet), יאיר קורן (עורך חדשות וכתב היין בקול ישראל, אסף פז (יינן יקב בנימינה), יותם שרון (יינן יקב ברקן), פרופ' עמוס הדס (ארכאולוג בתחום היין, הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית), עו"ד יוסף שטח (סגן יו"ר ידידי האקדמיה); חברי האקדמיה ללשון העברית ד"ר קציעה כ"ץ, ד"ר עמינדב דיקמן ואברהם יבין. מזכירת הוועדה: צביה זמירי.
שי שגב הכין את המצע לדיוני הוועדה. רשימה של מונחים משלימים הכין פרופ' עמוס הדס. בסך הכול דנה הוועדה בכ-700 מונחים, והחליטה לכלול במילון 220 מונחים מתוכם. מקצת המונחים – הכוללים זני ענבים, נפות יין וסגנונות ייצור – נותרו בלועזית ויובאו בנספחים בתעתיק לעברית.
רשימת המונחים העבריים נועדה לקרב את תחום היין לציבור הישראלי ותורמת תרומה חשובה לשילובו בתרבות הישראלית.