|
בשר שנתפס על-ידי יחיד האכיפה והחקירות המרכזית (פיצו"ח)
[צילום: מג"ב עוטף ירושלים]
|
|
|
|
|
ארגזי בשר שנתפסו על-ידי יחידת האכיפה והחקירות המרכזית (פיצו"ח) [צילום: מג"ב עוטף ירושלים]
|
|
|
|
|
צוות של יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות (פיצו"ח) תפסו רק בחודש האחרון כ-6,700 ק"ג בשר מוברח מאזור יהודה ושומרון. במסגרת פעילותם של מפקחי מרחב מרכז של יחידת הפיצו"ח, סוכל ניסיון הברחה במעבר חיזמה (פסגת זאב) במהלכו נתפסה משאית שנראתה ריקה, אך עם הרמת דופן ארגז המשאית, נחשפו מספר רב של קרטונים שהכילו 1,300 ק"ג בשר בקר.
באירוע נוסף בכביש מעלה אדומים-ירושלים (אל-זעיים) נעצר על-ידי צוות של יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות (פיצו"ח) רכב אשר לכאורה נראה תמים. תא המטען של הרכב נראה ריק, אך מבדיקה מעמיקה נחשפה מתחת לארגז הרכב בשר עוף וחלקי פנים בכמות של 300 ק"ג. הבשר הועבר להשמדה. הנהגים תושבי מזרח ירושלים בשנות ה-40 לחייהם נחקרו. המשאית והרכב הועברו לידי יחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות לצורך המשך החקירה.
ללא אישור ופיקוח
בנוסף במספר אירועים שונים ברחבי הארץ צוותים של יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות (פיצו"ח) סיכלו ניסיונות הברחה לאורך מרחב התפר ובאיזורים שונים בהם נתפסו אלפי ק"ג בשר. בשלוש השנים האחרונות משרד החקלאות סיכל 363 ניסיונות הברחת בשר המהווים כ-729 טון!
מתחילת שנת 2016 סוכלו ניסיונות הברחה של כ-14,000 ק"ג בשר מוברח.
בשלוש השנים האחרונות משרד החקלאות סיכל 363 ניסיונות הברחת בשר המהווים כ-972 טון!
רואי קליגר מנהל יחידת פיצו"ח, יחידת האכיפה והחקירות המרכזית של משרד החקלאות: "משרד החקלאות פועל באופן מתמיד בכדי לאכוף ניסיונות הברחה ומכירה של בשר לא מפוקח. תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב, המאפשר לאנשי היחידה לאתר משאיות המבריחות בשר או כל תוצרת חקלאית אחרת. מדגיש כי חל איסור על מכירה והפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח, תפיסות מסוג זה משמעותיות ביותר, מכיוון שהן עלולות להשליך על בריאות הציבור".
משרד החקלאות קורא לציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים בפיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.