תעשיית הסוכר שילמה למדענים בשנות ה-60 של המאה העשרים במטרה להביא להחלשת הקשר המדעי שבין סוכר לבין מחלות לב. במקום זה, ביקשו להדגיש את ההשפעות השליליות של השומן על גוף האדם. כך נחשף במסמכים של תעשיית הסוכר האמריקנית.
הניו-יורק טיימס דיווח כי מדובר במסמכים שנחשפו על-ידי פרופסור סטנטון גלאנץ, חוקר מאוניברסיטת סן פרנציסקו, קליפורניה ואשר מטילים בספק המלצות רפואיות ותזונתיות שניתנו במשך חמישה עשורים. על-פי המסמכים, רבות מאותן המלצות הונדסו בידי תעשיית הסוכר.
על-פי המסמכים, קבוצה בשם 'קרן מחקר הסוכר', שכיום נקראת 'אגודת הסוכר', שילמה לשלושה חוקרים מאוניברסיטת הרווארד סכום שווה ערך ל-50 אלף דולר של ימינו. זאת, על-מנת שיפרסמו בשנת 1967 מחקר מקיף על הסוכר, על שומנים ועל מחלות לב. המאמר שפורסם בעקבות המחקר המעיט בקשר שיש בין סוכר לבין מחלות לב וקשר בין אכילת שומנים לבין מחלות לב.
כל המדענים שערכו את המחקר כבר אינם בין החיים. אחד מהם, מארק הג'סטד, הפך לימים לראש אגף התזונה במשרד החקלאות האמריקני. בתוקף תפקידו זה הייתה לו השפעה מכרעת על המלצות התזונה בארצות הברית כולה.
בתגובה לטענותיו של פרופ' גלאנץ טענו באגודת הסוכר האמריקנית כי המחקר שנערך בשנת 1967 התפרסם בתקופה שבה לא נדרשו חוקרים לגלות מהם מקורות המימון של המחקרים שלהם. עוד טענו כי עשורים של מחקר הוכיחו שלסוכר אין תפקיד ייחודי בהתפתחות מחלות לב.
"הם היו מסוגלים להסיט את הדיון על השפעת הסוכר במשך כמה עשורים", אמר גלאנץ. "זה היה דבר חכם מאוד מצד תעשיית הסוכר, מכיוון שסיכומי מחקרים - בייחוד אם אתה מצליח לפרסם אותם בכתבי עת נחשבים - נוטים לעצב את השיח המדעי כולו".