משרדי הכלכלה והאוצר יקצו 15 מיליון שקל לסיוע למפעלי מזון קטנים ובינוניים בתחום ההשר והנוטל גלוטן, בשל הדרישות הרגולטוריות החדשות של "רפורמת הקורנפלקס" לעניין איכות הייצור במפעלי בשר/דגים.
חוק ההגנה על בריאות הציבור (מזון) - שהתקבל ב-30.11.15 החיל על תעשיית המזון שורה של דרישות לעניין איכות הייצור, ובתוך כך נדרשו מפעלים העוסקים באחסון, אריזה, או עיבוד של מוצרים המכילים בשר ודגים לעמוד בתקנים בינלאומיים. הסמכה לתקנים אלו כרוכה בביצוע מיפוי סיכונים, שינויים במבנה ובקווי הייצור, ובהכנת נהלים לתיעוד. מדובר בתהליך מורכב, אשר במסגרת הפעלת הסיוע תשתתף המדינה בעלויות הנדרשות ליישומו.
נכון למועד החקיקה, כ-300 מפעלים קטנים ובינוניים המייצרים בשר או דגים לא מחזיקים בתקן GMP או HACCP . היות שתוך שנתיים וחצי הדרישה לעמוד בתקן האיכות במפעלים אלו תהפוך לחובה, נרתמו משרדי האוצר והכלכלה והתעשיה לגבש את כלי הסיוע על-מנת לסייע במעבר של מפעלים קטנים ובינוניים לסטנדרט הייצור הנדרש.
ענף ייצור נוסף שיוכל ליהנות מהסיוע הוא מפעלי ייצור של מוצרים ללא גלוטן. מדובר בשוק קטן יחסית שעלות הכניסה אליו גבוהה בשל התקינה המחמירה. כבר היום קיימים מפעלים שמייצרים מוצרים ללא גלוטן אך ללא תקן, דבר שמונע מהם לשווק את מוצריהם כנטולי גלוטן. ההשתתפות בעלויות ההסמכה לתקן צפויה לעודד אותם לבצע את ההסמכה.
שר הכלכלה והתעשיה,
אלי כהן: "התוכנית הנה חלק מהמאמץ הכולל של הממשלה להגדיל את מגוון המוצרים עבור חולי הצליאק ולפעול להוזלת מחירי המוצרים ללא גלוטן. עמידה בסטנדרטים גבוהים יותר בתחום בריאות הציבור, מחייבים גם את הממשלה לסייע לעסקים הקטנים והבינוניים לעמוד בדרישות המחמירות, שללא תמיכתה, לא יוכלו לעמוד בהן".
שר האוצר,
משה כחלון: "חובתנו כמדינה לתמוך בעסקים הקטנים, ללוות אותם ולאפשר להם להתחרות ולהבטיח שהאוכל שמגיע אלינו לבית הוא הטוב, הבריא והבטוח ביותר".