הסכם-כאילו ל-46,000 דירות באשדוד

רשות מקרקעי ישראל תמכור מגרשים ל-20 אלף דירות בלבד 26 אלף דירות נוספות ייבנו על מגרשים פרטיים בתוך העיר צפויים קשיים וסימני שאלה במימוש התוכנית העירייה תוכל לעצור את ההסכם לאחר 5,000 דירות
אלעזר לוין חדשות תגובות
שר האוצר ויו"ר מועצת מקרקעי ישראל, מנכ"ל הרשות וראש עיריית אשדוד אמורים לחתום בשבוע הבא (יום ד', 9.8.17) על הסכם גג לבניית 46,000 דירות בעיר בשבע השנים הקרובות. אולם לאמיתו של דבר, תמכור הרשות מגרשים לבניית 20,000 דירות בלבד, בפרברי העיר, בקצב של כ-3,000 דירות לשנה במשך 7 שנים.

26,000 הדירות הנוספות ייבנו על מגרשים המפוזרים בתוך העיר, ונמצאים בבעלות פרטית או ציבורית.

30% מהדירות מיועדות לזכאים בני המקום. חלק מהמגרשים יימכרו בשיטת מחיר למשתכן, וחלק מהדירות יהיו זולות יחסית.

כמה דירות יבנו באמת?

צפויים קשיים ואי-בהירות במימוש ההסכם:
  • העירייה מתחייבת לתת התרי בנייה ל-5,000 דירות בלבד, שהם 11% מסך הדירות. היא תוכל להפסיק מתן התרים נוספים, אם יתברר שאין מרכזים מסחריים ומקורות תעסוקה לתושבים נוספים. סעיף זה לבדו מרוקן את ההסכם מעיקר תוכנו.
  • ראש העירייה יחיאל לסרי טוען שלאמיתו של דבר מדובר רק בבניית 30 אלף דירות, ו-15 אלף מתוכן בחמש השנים הבאות - ולא 46 אלף. כלומר, גם על נתוני הבסיס יש מחלוקת בין רמ"י לעירייה.
  • העיירה אף טוענת, כי בתוך העיר ייבנו רק 10,000 דירות חדשות, ולא 26,000 כפי שטוענת רמ"י.
  • העירייה אף מזהירה כי "לוח הזמנים אינו ברור".

לאור כל אלו, לא ברור כמה דירות ייבנו באמת, ומתי. אין ביטחון שהטקס החגיגי של השבוע הבא יענה על כל השאלות ויבהיר את כל הנתונים.
תאריך: 01/08/2017 | עודכן: 01/08/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אספת בעלי אג"ח ב' של חברת הנדל"ן אדריאל החליטה (יום ב', 31.7.17) להיענות לבקשת הנהלת החברה, ולדחות ב-10 ימים את מועד הפירעון הסופי של אג"ח מאתמול ל-10 באוגוסט. הסכום הוא 99.5 מיליון שקל. האספה קבעה כי היא מסכימה לדחייה, כדי למנוע הוצאת ניירות הערך של החברה מהמסחר בבורסה.

נשיאת בתי משפט השלום במחוז המרכז, עינת רון, הוציאה לבקשת המשטרה (יום ג', 1.8.17) צו איסור פרסום על עדותו של מיקי גנור בפרשת הצוללות ועל פעולות החקירה שבעקבותיה.

הפרקליטות מנהלת מו"מ עם ארי הרו, לשעבר ראש הסגל של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על הפיכתו לעד מדינה - מוסר (יום ג', 1.8.17) ערוץ 10.

רשות המיסים דחתה (יום ג', 1.8.17) בפעם השנייה את המועד האחרון לתשלום 50% מהמס על דירה שלישית. המועד החדש הוא 1 בספטמבר. על-פי החוק, היה על בעלי הדירות להגיש עד 30 ביוני הצהרה על הדירות שבבעלותם ועל הדירה שבה בחרו לצורך המס - וכן לשלם 50% מהמס.

שנה אחרי שחברת כנען מדיה, המפרסמת על גבי האוטובוסים של קואופרטיב אגד וחברת דן, פסלה מסע פרסומי קטן ומעורר מחלוקת לתחבורה ציבורית בשבת, עידנה התנועה החילונית הרדיקלית את המסר. בעוד שהמסע הקודם נשא את המסר: "לא סוגרים שבת! דורשים תחבורה ציבורית 24/7", אושר המסר הנוכחי שבו נכתב "אוטובוס בסופ"ש - זה הכי הגיוני בעולם".
01/08/2017 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il