הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשיה, תעניק, במסגרת מסלול חדש, סיוע ממשלתי להקמה והרחבה למאפיות - בעבור ייצור לחם מקמח מלא - בהיקף של עד 30 מיליון שקלים.
ברשות להשקעות מציינים כי תחרות בענף זה, תביא לייצור מוצרים מקמח מלא באיכות גבוהה יותר, לייצור מגוון מוצרים ולהוזלת מחיר הלחם מקמח מלא לכלל האוכלוסייה. התמריץ הממשלתי נועד לעודד יזמים להקים מאפיות תעשייתיות וכן לסייע למאפיות קטנות ובינוניות לשדרג עצמן למאפיות תעשייתיות.
כיום מקטעי ייצור הלחם ושיווקו לשוק הקמעונאי הם בעלי מאפיינים אוליגופוליים, כאשר שוק זה נשלט על-ידי שלוש הקבוצות הגדולות: אנג'ל (כ-40%), ברמן (כ-28%) ודווידוביץ-מרחבית (כ-20%) (המקור: נתוני שוק נילסן 2016). אלו מחזיקות במאפיות בשותפויות או בעלויות צולבות, כאשר המאפיות הקטנות לא מהוות תחרות משמעותית.
המסלול החדש צפוי לצאת לדרך בשבועות הקרובים.