בביקורות שערך מינהל התקינה במשרד הכלכלה והתעשיה בחנויות ובפיצוחיות, נמצאו משקאות כוהליים מסוג ברנדי סן פרנציסקו עם חריגות של פי 100 בתכולת המתנול מעל הערך המותר על-פי התקן.
הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשיה,
יעקב וכטל, מסר: "נגביר פעילות המפקחים ולא נהסס לנקוט ביד קשה נגד יצרנים ומפיצים שעוברים על החוק ומסכנים את בריאות הציבור. אנו נמשיך לפקח על שוק האלכוהול על-מנת לאתר ולעצור את ייצורם ומכירתם של משקאות מסוכנים לבריאות. אנו קוראים לציבור הצרכנים לשים לב לאזהרות המתפרסמות בהתאם לצורך, ולאמץ את הכללים לאיתור אלכוהול שאינו מתאים לדרישות התקן".
הממונה על התקינה מדגיש, כי מוכרי המשקאות הכוהליים חייבים להחזיק בעסק את המסמכים המעידים על מקור הספקת הסחורה לעסק ולהימנע מקליטת סחורה זולה שמקורה לא מזוהה. יודגש כי על-פי הדין אסורה מכירת משקאות חריפים למי שטרם מלאו לו 18 שנים. היצרנים של משקאות כוהליים חייבים להחזיק ברישיון היצרן בר תוקף מטעם משרד הבריאות.
במשרד הכלכלה והתעשיה מזכירים כיצד ניתן לזהות משקאות כוהליים חשודים:
במידה ועל גבי האריזה אין שתי מדבקות - בחזית ובגב האריזה.
התווית בחזית האריזה חייבת להיות מסומנת בשם המשקה בעברית, בתכולה של המשקה ביחידות נפח (מ"ל או ליטר) ובחוזק המשקה באחוזי נפח.
התווית בגב אריזתו של המשקה חייבת לכלול מידע מלא על יצרן או יבואן של המשקה בעברית; תאריך היצור או מנת היצור של המשקה הכוהלי או תאריך שימוש אחרון של המשקה; ערך קלורי וכן מידע הנוסף הקבוע בתקן.
גם מחיר הנמוך מעבר לסביר יש בו משום להחשיד.