משרד החקלאות מקדם רפורמה חדשה בבתי המטבחיים לבקר ובתי השחיטה לעופות. כיום, בכל בית שחיטה לעופות קיימת חובת נוכחות של רופאים וטרינרים ומפקחים ציבוריים על-מנת לעסוק בפיקוח הווטרינרי השוטף. כוח האדם משתנה בהתאם להיקף פעילות בית השחיטה ומינימום העסקה הוא של רופא וטרינר ציבורי אחד. כחלק מתהליך הפחתת הביורוקרטיה, החליט המשרד לאמץ באופן הדרגתי מודל פיקוח חדשני, שכבר אומץ בארה"ב, הכולל פיקוח של העובדים, במקביל ל"פיקוח על" של רופאים ומפקחים מטעם המדינה. שיטת הפיקוח החדשנית, ה- NPIS, תיושם רק במפעל שיעמוד במספר תנאים מקדימים, לדוגמה: מפעל המיישם באופן מלא את התוכנית לבקרה עצמית לבטיחות מזון (HACCP) במשך לפחות שנה אחת, וכן הורדת שיעור הסלמונלה והקומפילובקטר.