|
קמחים מזנים עתיקים [צילום: מנחם גרייבסקי]
|
|
|
|
|
הטחנות הגדולות של א"י משיקה בימים אלה סדרת קמחים עתיקים, הנטחנים מהחיטים הקדומות ביותר שידועות לאדם, קמח אֶמֶר מלא 100%, קמח אינקורן מלא 100% וקמח קמוט מלא 100%. הקמחים מתאימים להכנת מגוון מאפים, בהם: לחמים, לחמניות, פיתות, פוקצ'ות ועוד.
לחיטים העתיקות מבנה גנטי שונה מזה של החיטים המודרניות המוכרות לנו היום. המבנה שלהן פשוט יותר, מבנה החלבונים שלהן אחר והן לא עברו שינויים גנטיים כלל. כמו-כן, הן עשירות בערכים תזונתיים והתנהגות האפייה שלהן שונה משל החיטים המודרניות.
אריזות הקמחים עוצבו בסגנון טבעי ועכשווי, המשלב את הוותיק והמסורתי. בחזית האריזה מופיעה תמונת המבנה ההיסטורי של הטחנה שמשמש את הטחנה גם היום, והלוגו הראשון של הטחנה משנת 1921, המאופיין בטיפוגרפיה תקופתית.
האֶמֶר עשיר בוויטמינים (B3), במינרלים, בחלבונים ובסיבים תזונתיים. לחיטה טעם מתוק ואגוזי. חיטת אינקורן גדלה בשפע לפני אלפי שנים, אך היום הגידול מוגבל לאזורים מצומצמים. החיטה אינה נזרעת תכופות והיא נחשבת "מזון על".
הקמוט נחשבת לחיטה משובחת בשל ערכיה התזונתיים הגבוהים, הקלות שבה היא מעוכלת, הטעם המתקתק והאגוזי שלה והמרקם היציב שלה. צבעה זהוב עשיר, והיא גדולה פי שלושה מהחיטה המודרנית. הקמוט עשירה בחלבונים, חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים, בעיקר סלניום, אבץ ומגנזיום. בעלי רגישות לחיטה מעידים שהיא נוחה לעיכול למרות שהיא מכילה גלוטן.
כשרות: בהשגחת הרבנות הראשית חיפה ובכשרות מהודרת של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
מחיר המוצר לצרכן: אמר, אינקורן - 18-13 שקלים, לאריזה של 1 ק"ג וקמוט: 28-18 שקלים, לאריזה של 1 ק"ג. ניתן להשיג בחנויות טבע ובחנויות מובחרות.