|   15:07:40
דלג
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח

אג"ת מודה: "התקצוב שלנו אינו מספיק טוב"

במסגרת דיון מהיר לעניין הביקורת שעלתה מעדותה של החשכ"ל לשעבר, הצביע מנגד יוגב גרדוס על למידה, שיפור וירידה במספר ההעברות התקציביות המבוצעות מחוץ לתקציב המדינה הבסיסי והלין על הזמן הקצר המוקצה להכנתו פורר: התקציב הופך בן ערובה בידי אגף תקציבים". גפני: "צריכים לבדוק פנימה אחרת זה יתפוצץ"
03/07/2018  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 20   |   תגובות
יוגב גרדוס. "היקף השינויים גבוה מדי" [צילום: דוברות משרד האוצר]

ועדת הכספים קיימה (יום ב', 2.7.18) דיון מהיר לבקשת חברי הכנסת עודד פורר, עיסאווי פריג' ואחמד טיבי שכותרתו: 'מעדותה של החשבת הכללית לשעבר עולה כי תקציב המדינה הוא 'פייק-תקציב' שהוביל להעלאת מיסים'. על-פי דברי ההסבר להצעה היא מגיעה על-רקע פרסום פרטים מעדותה של החשבת הכללית לשעבר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, בפני ועדת קוצ'יק הדנה בקבלת החלטות באוצר, ולפיה תהליך התכנון התקציבי הוא "פייק תקציבי" במסגרתו צעירי אגף תקציבים מקבלים החלטות מעל ראשו של השר ולעיתים ומאחורי גבו, כאשר טעויות שלהם הובילו להעלאות מיסים מיותרות.

במהלך הדיון הטיחו יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, ויוזמי הדיון ביקורת על התנהלות האוצר בנוגע לניהול תקציבים, וטענו כי אגף תקציבים פועל לא פעם בחשבונאות במסגרתה מעוכבים תקציבים למשרדים אשר לא מיישרים קו עם אמות המידה שהאגף רואה לנכון. בנוסף נמתחה ביקורת על אופן התנהלות תחום ההעברות התקציביות אשר משנות את פני התקציב בדיעבד כראות המשרד והממשלה תוך ניטרול המשרדים המקצועיים. מנגד טען סגן הממונה על אגף תקציבים כי הזמן להכנת התקציב איננו אופטימלי כולל לעניין התחזיות' וכי נעשו צעדים רבים כדי לשפר את הנושא. לצד כך הודה סגן האגף כי היקף השינויים גבוה התקציבים גבוה מדי וכי תקצוב האגף לא מספיק טוב' אך נעשים צעדים רבים לשיפור וכי הנתונים מצביעים על הקטנת מספר והיקף ההעברות.

ח"כ עודד פורר: "זו לא כותרת נוחה, חשבתי איך כותבים את זה לאור הדברים, אנחנו עובדים הרבה מול משרד האוצר ואגף התקציבים מנסה לעשות עבדותו נאמנה. עם זאת, הפרסום חייב לבוא לדיון שאומרת החשבת הכללית לשעבר דברים מאוד חמורים - שתקציב המדינה שאנחנו עמלים עליו רבות הוא כל כולו תקציב מזויף, שמעל ומתחת לשולחן מתבצעים כל מיני סגירות לעיתים אף לא בידיעת השר הרלוונטי, מצב שיוצר הליך תכנוני מעוות ולא נכון במסגרתו התקציב לא כולל המון סיכומים שבאים אח"כ ואנחנו באים לאשר אותם בדיעבד. ככה משרד האוצר מנטרל הרבה פעמים את המשרדים הרלוונטיים. התקציב הופך בן ערובה שההשפעה כולה באגף תקציבים ולא במשרד עצמו. אנחנו לא יכולים לעבור על כך לסדר היום".

ח"כ אחמד טיבי: "הייתי בטוח שהחשבת מתכוונת לתוכנית למגזר הערבי - תוכנית 922 בה אמרו 15 מיליארד שקל, התברר שזה פייק ואז זה התקשר לי. כולם מכנים אותה תוכנית ה-15 מיליארד ואיפה? אין. אמרו 12, אמרו 10, השר כחלון אמר שהתוספת היא שני ומשהו מיליארד והכסף של המשרדים השוטף הוא כל השאר, השר כחלון אמר שמדובר לכל היותר על 10. יש פער אדיר בין הישובים היהודים לערבים וצריך העדפה מתוקנת. שהתקציב לערבים יהיה 32 מיליארד כדי לכסות את התחומים".


יו"ר הוועדה גפני: "ההרגשה שלנו כמי שאמונים על ההעברות ועל אישור התקציב היא שאנחנו לא מצביעים על תקציב אמיתי, שאגף תקציבים שרוצה מוריד משהו שרוצה מוסיף, מציאות כזו שבאישור התקציב אנחנו לא יודעים מה יהיה מבחינת התקציב בהמשך השנה. גם העברות מתי שרוצים להביא זה מגיע, מתי שלא זה לא מגיע. ושיש שאלות ופניות ואגף תקציבים מפנים ואומרים גפני מעכב, אני לא מעכב, למעט רשות מקרקעי ישראל לא עיכבנו כלום השנה. ההצעה לסדר ודברי החשבת לשעבר נכונים, כל מה שהממשלה רוצה היא מעבירה מה שלא - לא, שרוצים לחסום דברים אומרים נומרטור. אני אבקש שתסבירו את האמירה של החשבת הכללית שכולנו חושבים שיש אמת בדברים שלה, אי-אפשר לנהל ככה תקציב".

יוגב גרדוס, סגן ממונה אגף תקציבים: "תקציב המדינה הוא דבר מורכב מאוד. הוא מורכב מאלפי פריטים וסעיפים, השקיעו מאות מיליונים במערכות מחשוב כדי לנהל את זה, אי-אפשר לומר ב-5 דקות זה פייק או לא. אני מזכיר שבשנים האחרונות מאשרים תקציבים דו שנתיים בלו"ז מאוד צפוף, הזמן שאנחנו מקבלים כדי להכין את התקציב לא מספיק והיינו שמחים ליותר זמן. הזמנים לא אופטימליים גם לתחזיות. החשבת מדברת על לפני 5 שנים ויותר, נעשו המון צעדים בשנים האחרונות גם כדי להגדיל את היכולת שלנו לחזות נכון יותר וגם את היכולת שלכם לפקח ולהגדיל את השקיפות, גם בעזרת נוהל ההעברות התקציביות למרות שיש ביקורת עליו יש לכם יותר יכולת לפקח על ההעברות. שאיפה להבין כל פרט ופרט בתקציב היא שאיפה מבורכת אבל גם אנחנו לא יודעים לומר כל 1,000 שקל לאן הם הולכים יש חשבים, אנשי רכש, זה מבוצע ע"י אלפי אנשים בממשלה".

"כל המידע עולה לרשת, יש פירוט מאוד משמעותי לגבי התקציב. לגבי כל מיני סיכומים שטרם הבשילו אנחנו מפתחים מודל סטטיסטי לחיזוי שיעזור לנו לחזות מה יקרה לתקציב בשנים הבאות, אנחנו נותנים גם לגופים אזרחים לעבד את המידע, כדי לשאול אותם שאילתות. מניתוח מכון המחקר והמדע של הכנסת שהוכן להיום וגם לפי הנתונים שלנו אנחנו רואים שיפור גם בפרמטרים של מספר השינויים בתקציב וגם בהיקף אנחנו רואים ירידה - אחוז השינויים יורד, המגמה היא בירידה. יש בדבר יתרון וחסרון, יש מתח בין שקיפות ותפעול - אם נתקצב כל 1,000 שקל בנפרד היקף השינויים יהיה אדיר, מצד שני אם נתקצב הכל יחד זה יעבור במקשה אחת אבל היכולת שלכם לפקח על התקציב תרד".

גפני: "קובי אמסלם שהיה ממונה על השכר אמר שיש 'הידרדרות קשה בתרבות הארגונית של הארגון, חלק מראשי האגפים לא מדברים אחד עם השני, אגף התקציבים נוטה שלא לשתף אגפים אחרים בנעשה'. אתם לא משתפים וממילא אתם מביאים בסופו של דבר את מה שנוח לכם. גם קרנית פלוג אמרה כי חלק גדול מהשינויים נולדים באגף תקציבים, הגורם הוא גם המתקצב וגם המבקר של התקציב. לפי קרנית אתם עושים הכל, הטענות הן כאלה שאין לך תשובות עליהן, אתם לא משתפים את האגפים שנוגעים בדבר".

גרדוס: "היקף השינויים בתקציב בשורה התחתונה לערכתנו הוא 5 אחוזים מכלל התקציב ללא הרזרבות, קשה לומר אם זה גבוה או נמוך. 3 אחוז מהתקציב מופרש לרזרבה ואח"כ מוחזר למשרדים. שמענו ממדינות ה-oecd שרוב השינויים התקציבים לא מאושרים בפרלמנט, יש פחות סעיפי תקציב, יכול להיות שהתקציב שם יותר מתוכנן אבל להשוות למדינות אחרות כמעט בלתי אפשרי, צריך לדעת מה משווים. הייתי שמח להביא השוואות בינ"ל".

ח"כ מיקי רוזנטל: "לכולנו ברור שיש צורך לעיתים בשינויים תקציבים ועדיין אנחנו מנסים להבין ולא יכול להיות שאין אף נתון להשוואה, האם אנחנו מתכננים פחות טוב יש יותר שינויים או להפך?".

גרדוס: "אנחנו חושבים שהקיף השינויים גבוה מידי, התקצוב שלנו לא מספיר טוב, כל הזמן אנחנו מנסים לשפר אותו, עשינו צעדים לשיפור ואנחנו ממשיכים וכל הזמן אנחנו מנתחים איפה טעינו ואנחנו משתדלים להסביר בדברי ההסבר למה השינויים מבוצעים. אחד הדברים שעשינו כדי לצמצם את הביקורת על כך שאנחנו באים עם המון שינויים במהלך השנה היא לרכז את הבקשות, גם הנוהל שעשינו יחד אתכם מעכב אבל העיכוב מאפשר בקרה. כל העבודה שלנו ושלכם היא ביורוקרטיה והיא מעכבת את עבודת הממשלה אבל יש צורך בכך פעמים רבות וזה לעיתים עיכוב טוב".

גפני: "אנחנו לא מעכבים אלא מבקשים דברי הסבר, ביקשנו שהמשרדים יתנו דברי הסבר כי הם מבינים את התחום מאוד, התנגדתם מאוד לכן אגף תקציבים מסבירים אבל יש העברות רבות שאתם לא מעבירים כי אתם לא רוצים להעביר. אני עובד מול אגף תקציבים ובכל התחומים אני רוצה שחברי הוועדה ידעו על מה הדיון, כל דבר עומד על השולחן לטוב ולרע לכן יש את הנוהל. כשיש דברי הסבר ואתם מיומנים זה עולה מיד, על-פי תקנון הכנסת בתוך יומיים זה מתעכב רק שמתעצלים אצלכם או שלא עשו מה שצריך וזה מתוקן מיד שאנחנו מבקשים את הנתונים".

ח"כ סתיו שפיר: "יש העברות שדרך קבע מגיעות בדצמבר ולא ניתן לעשות בהם שימוש ואז הגופים מחכים שהכסף יגיע שוב, אתם כל שנה יודעים שזה צפוי ומעבירים כמות עצומה של העברות בדצמבר, הרבה מהכסף חוזר לקופת המדינה וכך זה קורה שנה אחר שנה".

גרדוס: "אנחנו משתדלים לא להעביר בדצמבר, אבל זה חודש שמאופיין בהרבה שינויים כי אנחנו רק אז יודעים בוודאות כמה כסף מיועד. חלק גדול מהכסף שעובר בדצמבר ממומש".

יו"ר הוועדה סיכם את הדיון: "הביקורת שנמתחה על התנהלות האוצר היא ביקורת מאוד קשה, כולל של החשבת לשעבר, אתם גם צריכים לראות אצלכם את הדברים ולבדוק פנימה, אתם משחקים בכל - מתי אתם מביאים ומתי משנים, זה יתפוצץ בסוף אם זה לא ישתנה. מידי פעם מתקשר אלי חשב של משרד ואומר אין לי כסף לנהל את הדיון, אני פונה ועד שאתם מעבירים את התקציב עובר זמן רב, אי-אפשר בחברה דמוקרטית בלי העברות אבל הן צריכות להתנהל באופן נורמלי ובצורה ראויה, ולא דרך כך שאומרים למנהל מדיניות של משרד אם לא תשנה מדיניות לא תקבל העברה. תבדקו את עצמכם ותחזרו אלינו עם העניין, נבקש גם פירוט לגבי פנייתו של ח"כ אחמד טיבי על תוכנית ה-15 מיליארד".

תאריך:  03/07/2018   |   עודכן:  03/07/2018
עידן יוסף
+"נשרפו לי האוזניים למשמע דברי סמוטריץ'"
23:50 03/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
כך הגיבה ח"כ מירב בן ארי על דברי ח"כ בצלאל סמוטריץ' בוועדה להכנת חוק הגיוס, לפיהם אדם שתורתו אומנותו תורם ומשרת את המדינה לא פחות מחייל שמשרת בצה"ל  ▪  מקלב: תמריצים או פיתויים לא יועילו
(חה"כ בצלאל סמוטריץ' ומירב בן-ארי [צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש 90])
+בקרוב: מצלמת אבטחה בכל אוטובוס
22:40 03/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
חברת כנסת מיש עתיד מציעה: נוסעים יצטרכו לפנות לנהגים בתואר "אדוני הנהג"  ▪  שר התחבורה כ"ץ: אין מכשול כספי לקידום התחבורה הציבורית
(מצלמת אבטחה באוטובוס [צילום: אלי אלון])
+בקריאה ראשונה: גם סטודנטים לתואר שני יהיו זכאים למועד ב'
20:23 03/07/18  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק זכויות הסטודנט (תיקון מס' 7) (זכאות סטודנט לתואר שני להיבחן בשני מועדים), התשע"ח-2018 של חברת הכנסת יעל גרמן וקבוצת חברי כנסת. מוצע CV לתקן את חוק זכויות הסטודנט ולקבוע כי גם סטודנט לתואר שני, כמו סטודנט לתואר ראשון, יהיה זכאי להיבחן בכל בחינה, לרבות בחינות בקורסי יסוד, בשנה שבה נלמד הקורס, בשני מועדים שקבע המוסד.
+בקריאה ראשונה: בימ"ש יהיה רשאי לקבוע בתנאי השחרור איסור עבודה המאפשרת קשר עם חסרי ישע
20:14 03/07/18  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים) (תיקון מס' 14) (איסור עבודה המאפשרת קשר קבוע או סדיר עם קטינים, אנשים עם מוגבלות שכלית או התפתחותית או חסרי ישע), התשע"ח-2018 של חברי הכנסת דוד ביטן, איתן כבל, מיקי רוזנטל ועליזה לביא. מוצע בה לקבוע במפורש כי בית המשפט יהיה רשאי לקבוע בין התנאים לשחרור בערובה גם איסור עבודה במוסד לפי חוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, התשס"א-2001. יובהר כי ההגדרה "מוסד" בחוק למניעת העסקה כוללת מוסדות, גופים ובתי עסק שנותנים שירותים לקטינים, לאנשים עם מוגבלות שכלית או התפתחותית או לחסרי ישע, לרבות מוסדות חינוך ומרפאות.
+בקריאה ראשונה: הרה לא תמתין בתור למתן שירות ציבורי
19:07 03/07/18  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק שיווי זכויות האישה (תיקון מס' 11) (מתן שירות ציבורי ללא המתנה בתור לאישה בהריון), התשע"ח-2018 של חבר הכנסת יוסף ג'בארין וקבוצת חברי כנסת. מוצע בה לקבוע כי במקום בו ניתן שירות ציבורי לפי תור, נותן השירות יספק את השירות לאישה בהריון ללא המתנה בתור. נותן השירות יהיה רשאי לדרוש הצגת מסמך רפואי להוכחת ההריון. עוד מוצע להגדיר "שירות ציבורי" לעניין זה כשירות הניתן לציבור או לחלק בלתי מסוים ממנו בידי רשות ציבורית או במקום ציבורי, בדרך של מפגש פנים אל פנים, למעט טיפול רפואי. כן מוצע כי לאנשים עם מוגבלות ולאזרחים ותיקים שגילם מעל 80 תינתן קדימות על פני נשים בהריון.
+סופית: מתן זכות עיון בתיקי אימוץ של ילדי תימן
18:33 03/07/18  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק אימוץ ילדים (תיקון מס' 13 - הוראת שעה) (הוראת מיוחדות בנוגע לגילוי פרטי אימוץ של עולי תימן, המזרח והבלקן), התשע"ח-2018 של חברת הכנסת נורית קורן. מוצע בה לתקן את חוק אימוץ ילדים ולקבוע, כהוראת שעה, כי עובד סוציאלי ראשי רשאי להודיע לקרוב משפחה של יהודי בן למשפחה יוצאת תימן, המזרח או הבלקן, שנטען כי אומץ בין השנים 1948 ל-1954, אם יש לגביו רישום בפנקס האימוצים. עוד מוצע להעניק לעובד הסוציאלי הראשי שיקול הדעת האם למסור מידע כאמור גם לגבי מי שנטען כי אומץ לאחר 1954. אם נמצא רישום, יודיע על כך ליועץ המשפטי לממשלה או לנציגו, שיפנה לבית המשפט בבקשה שיתיר את הפרסום או הגילוי של פרטי הרישום.
+בזמן שברהט מתעצבנים על 10 דקות איחור
באוטובוס, יש נשים שמחכות שעות לטרמפ
17:03 03/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
עמותת סיכוי: "מתוך 46 כפרים ערביים בדואים בנגב; רק ב-4 קיימת גישה לתחבורה ציבורית"  ▪  עלייה של 28% במשתמשי התחבורה הציבורית הבדואים בנגב
ילדים בדואים עולים להסעה לבית הספר בנגב [צילום: מתוך סרטון שהוצג בוועדה]
+"רגעי הכנסת הגדולים" - סדרת סרטונים לרגל 70 לכנסת
15:20 03/07/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
עשרה סרטונים יציגו את רגעי הכנסת המרגשים והזכורים ביותר בהם - ביקור נשיא מצרים סאדאת ב-1977 והודעת בן-גוריון על תפיסתו של אדולף אייכמן
(הכנסת חוגגת 70 [צילום: דוברות הכנסת])
+הקלות באגרות הרישוי לכלי רכב "ירוקים"
14:53 03/07/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
אושרו תקנות מס הכנסה לעניין פחת מואץ לרכבים כבדים המונעים בגז טבעי, לתחנות תדלוק גז טבעי, למתקן ערבול מתנול, לאוטובוסים חשמליים ולרכבי מורי נהיגה  ▪  בעקבות טטענות אירגוני הנושא
([צילום: נתי שוחט])
+3,000 אוטובוסים חשמליים עד 2025
14:19 03/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
משרד התחבורה: בתוך 7 שנים, 60% מהאוטובוסים העירוניים יהיו חשמליים  ▪  בתחנות הרכבת של גוש-דן קיימת חשיפה לזיהום אוויר מהתחבורה באופן החמור ביותר  ▪  יו"ר ועדת המדע: "התחבורה הציבורית המזהמת, פעילה באזור אוכלוסייה צפוף וזוהי סכנת חיים ממש"
(מחסור בתחנות טעינה בת"א [צילום: עידן יוסף])
+אושר לקריאה ראשונה: מנגנון שימנע מתקבולי ביטוח "להיתקע" במקרה שרכב הוכרז טוטאל-לוס
13:02 03/07/18  |  מירב ארד
ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה (ג') לקריאה ראשונה את הצעת חוק בנוסחה החדש "הצעת חוק רכב מעוקל שנגנב או הוכרז באבדן (תיקוני חקיקה), התשע"ח-2018.
מטרת הצעת החוק היא לקבוע הסדר מאוזן למקרים שבהם רכב מעוקל, נפגע בתאונה והוכרז כרכב באובדן גמור (total loss) או שנגנב. במקרים אלה, המבוטח, שהוא החייב, זכאי ככלל לתקבולים או לפיצויים כתחליף לרכב. בהצעת החוק נקבע מנגנון המחייב את חברות הביטוח ליידע את הגורמים המעקלים על שינוי הסטטוס של הרכב המעוקל ועל הזכאות לתקבולים או לפיצויים, על מנת לאפשר לזוכים להטיל עיקול בידי צד שלישי על אותם כספים. מנגנון זה כולל תקופת זמן קצובה מראש לצורך הסדרת הנושא שבסופה יוסר העיקול.
+"נלחמים נגד גלגלי השעון והגוף ורוצים לעשות צדק"
12:42 03/07/18  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת החוקה אישרה לקריאות שנייה ושלישית: הארכת המועד בו ניצולי שואה יוכלו לבקש השבת עודף שכר טירחה  ▪  נציגי לשכת עורכי הדין נחלקו בעמדותיהם אם מדובר בהצעת חוק שנועדה "להענישם"
([צילום: תומר נויברג/פלאש 90])
+שר האוצר: "שואפים לצמיחה של 5%"
12:36 03/07/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הוסיף: "באבטלה אנחנו במצב הכי טוב שהיה, יש ירידה של 5 אחוז ביוקר המחיה, צמצום ממדי עוני יש גם אך לא מספיק עדיין. המטרה הייתה להפחית את הפערים, עשינו זאת ונמשיך"
(כחלון בוועדת הכספים [צילום: נועם ריבקין, דוברות הכנסת])
+פעילות נגד צה"ל? - לא בבית ספרנו
12:17 03/07/18  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הצע"ח שאושר בוועדה מסמיכה את שר החינוך למנוע מגורמים אלה לפעול במערכת החינוך  ▪  הקואליציה לדמוקרטיה בחינוך: ממתי שר החינוך מחליף את המשרד לביטחון פנים?
(שוברים שתיקה בהרצאה בבית ספר [צילום: תומר נויברג/פלאש 90])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 OECD   אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהם נגוסה / Avraham Neguise   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורן חזן / Oren Hazan   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איוב קרא / Ayoob Kara   איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin   איילת שקד / Ayelet Shaked   איימן עודה / Eiman Ode   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן ברושי / Eitan Broshi   איתן כבל / Eitan Cabel   אכרם חסון / Akram Hasson   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אלאלוף / Eli Alaluf   אלי כהן / Eli Cohen   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דני עטר / Danielle Attar    דני בן יוסף דנון / Dani Danon   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   זוהיר בהלול / Zohir Bahalul   ז'קי לוי / jackie Levy   חיים ילין / Haim Yalin   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יגאל גואטה / Igal  Guetta   יהודה גליק / Yehuda Glick   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב קיש / Yoav Kish   יואל חסון / Yoel Hason   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסף גריף / Yosef Garif   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    ינון מגל / Yinon  Magal   יעל גרמן / Yael  German   יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון מזוז / Yaron Mazuz   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מייקל אורן / Michael Oren   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מיקי רוזנטל   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משולם נהרי / Meshulam Nahari   נאוה בוקר / Nava Boker   נורית קורן / Nurit Koren   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya   עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf   עודד פורר / Oded Forer   עופר עיני   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova   קרנית פלוג   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רויטל סויד / Revital Swid   רועי פולקמן / Roei Folkman   רחל עזריה / Rachel  Azaria   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שרון גל / Sharon Gal   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אג"ת מודה: "התקצוב שלנו אינו מספיק טוב"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 20
ועדת החוקה חוק ומשפט אישרה (יום ב', 2.7.18) לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק נכי רדיפות הנאצים (תיקון מס' 20) (תיקון מס' 2) (הארכת מועד להגשת בקשה להחזרת עודף שכר טירחה), התשע"ח-2018 - שיזמו הח"כים אלעזר שטרן, איציק שמולי, טלי פלוסקוב ואחרים.
03/07/2018  |  עידן יוסף  |   חדשות
השקעות של מאות מיליונים בתחום הגז, עלייה בצריכה הפרטית ובייצוא ברבעון הראשון לשנת 2018 וכן ירידה בשיעור האבטלה במחצית הראשונה של השנה, כך עולה מנתונים שהציג (יום ב', 2.7.18) משרד האוצר במהלך יום מיוחד לדיווחי משרדי הממשלה בכנסת. שר האוצר, משה כחלון: "אנחנו אחרי 2 רבעונים של צמיחה בת 4.5%, שואפים ל-5%".
03/07/2018  |  מירב ארד  |   חדשות
ועדת החינוך, התרבות והספורט אישרה (יום ג', 3.7.18) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק חינוך ממלכתי (תיקון מס' 17): מניעת פעילות במוסד חינוך של גורמים חיצוניים הפועלים נגד מטרות החינוך ונגד צבא ההגנה לישראל. שבעה חברי כנסת הצביעו בעד החוק וחמישה נגד.
03/07/2018  |  מירב ארד  |   חדשות
לבקשת יו"ר ועדת הפנים, דיווח (יום ב', 3.7.18) השר לביטחון פנים גלעד ארדן במסגרת יום תוכניות עבודת הממשלה בכנסת, על תוכניות הכליאה ושיקום האסירים: בעקבות הבג"ץ שקבע ששטח המחיה לאסיר חייב לעמוד על 4.5 מ"ר. כזכור, נקבעו שני שלבים לקראת היעד, כשבשלב ראשון היעד הוא 3 מ"ר לאסיר. עלות התוכנית שטרם אושרה היא 2 מיליארד שקל והיא כוללת שיפוץ והרחבה במתקנים קיימים, חלופות מאסר ובינוי מתקנים חדשים. ארדן: "חלופות המאסר יורחבו. קהל היעד הוא מי שהכי קרוב לנורמטיבי, והמטרה שהכליאה לא תדרדר אותם".
03/07/2018  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת הכלכלה, אישרה (יום ג', 3.7.18) לקריאה ראשונה את הצעת חוק אחריות לעבודות שיפוצים, של ח"כ רועי פולקמן וחברי כנסת נוספים, לפיה כל קבלן שיפוצים יחויב לתת למזמין אחריות של שנה לפחות על עבודות בהיקף של 44 אלף שקלים ומעלה. לפי ההצעה, בתקופת האחריות יחויב קבלן השיפוצים לבצע תיקון ליקויים ללא תשלום ובתוך זמן סביר.
03/07/2018  |  מירב ארד  |   חדשות
רשימות נוספות   /   כנסת 20  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   תקציב המדינה  /  מי ומי  
אושר בקריאה ראשונה: פטור ממס לרה"מ  /  מירב ארד
חוק הגיוס אושר בקריאה ראשונה  /  מחלקה ראשונה
"אין כלים אמיתיים לפקח על הממשלה"  /  עידן יוסף
מהיום יהודק הפיקוח הפרלמנטרי  /  יולי אדלשטיין
פוטש הפרקליטים  /  איתמר לוין
להסדיר את ההסדרה  /  איתמר לוין
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
לרוע מזלו של חליוה הכשל התממש בתקופת כהונתו כראש אמ"ן    עתה כולם אוהבים לשנוא אותו. זה משרת את נתניהו, אבל זה לא יחזיק מים
יורם אטינגר
יורם אטינגר
הפקת לקחי 7 באוקטובר מחייבת להימנע ממדיניות של תגובה, הכלה ומתקפות נקודתיות, ולנקוט במלחמת-מנע ומתקפות מערכתיות ולא רק נקודתיות
אלי אלון
אלי אלון
תלמה חתומה על שירים רבים שהפכו לקלסיקות בתרבות הישראלית ונמנית עם יוצרי פס הקול המוכר והאהוב על רבים מילדי ישראל בעבר ובהווה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il