|   15:07:40
דלג
  יפעת גדות  
עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
מה חשוב לדעת על שיעורים פרטיים בישראל
קבוצת ירדן
למה לעשות תואר שני במנהל עסקים?

סטודנטיות פיתחו פלאפל מבוסס-ספירולינה

הסטודנטיות - מהטכניון זכו בתחרות בינלאומית התחרות נערכה בטכניון במסגרת הקונסורציום האירופי Food-EIT
19/12/2018  |   יפעת גדות   |   חדשות   |   פרסים   |   תגובות
הצוות הזוכה [צילום: יח"צ]

אלגלאפל – המוצר הזוכה בתחרות

בתמונה הראשית:
הצוות הזוכה מהטכניון: שורה קדמית, מימין לשמאל: חני שקולניקוב, ירדן אבוחצירה-כהן, אינה נפומנישי, הילה טרזי ומיטל קציר. שורה אחורית, מימין לשמאל: מזכירת תארים מתקדמים ענת אשל גור, דיקנית הפקולטה פרופ' מרסל מחלוף, פרופ"ח יואב לבני, פרופ"ח אורי לזמס, ד"ר אבי שפיגלמן וד"ר מאיה דוידוביץ-פנחס.

בתמונה התחתית:
כל משתתפי הסדנה. שורה קדמית, מימין לשמאל: דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון פרופ' מרסל מחלוף, ד"ר מינמרי אדלמן, קתרינה בראון, דניאלה גרינר, רינה סירה, טינה סירקירווי, מיה קויביסטוינן, אמי יוקינן, אנני פיטקנן, פרופ"ח אורי לזמס, פרופ"ח יואב לבני, חני שקולניקוב, הילה טרזי, אינה נפומנישי, מיטל קציר וירדן אבו-חצירה-כהן. שורה אחורית, מימין לשמאל: ד"ר מרים לופלר, פראוקה שפילמן, רפאל טות', ד"ר סטפני שפייסר, בנואה בנטינקס, ד"ר מריו רוקארו, ד"ר מאיה דוידוביץ-פנחס וד"ר אבי שפיגלמן.

"אלגלאפל" - פלאפל מבוסס-ספירולינה - הוא הפיתוח הזוכה בתחרות שנערכה בטכניון בתחילת דצמבר במסגרת הקונסורציום האירופי Food-EIT. במסגרת התחרות פותחו מוצרים חדשניים ממיקרו-אצות (algae-micro) והוצגו תוכניות עסקיות למסחורם. את המוצר הזוכה פיתחה קבוצת סטודנטיות מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון: מיטל קציר, ירדן אבוחצירה-כהן, חני שקולניקוב, הילה טרזי ואינה נפומנישי. הסטודנטיות עבדו בהנחיית ד"ר מאיה דוידוביץ-פנחס, פרופ"ח אורי לזמס, ד"ר אבי שפיגלמן ופרופ"ח יואב לבני שהוביל את הפרויקט כולו.

הצוות הטכניוני פיתח את "אלגלאפל" (Algalafel) - פלאפל קפוא, מוכן לחימום, העשיר בחלבונים, בוויטמינים, במינרלים ובנוגדי חמצון, וכן טחינה מועשרת באסטקסנתין, שהוא נוגד החמצון המקנה לדג הסלמון את צבעו הכתום. חברות הצוות הסבירו כי שני המוצרים פותחו על-רקע הגידול המהיר בצריכת המזון העולמית, הצורך באיתור מקורות מזון עתירי חלבון והמגמה של הפחתה בצריכת בשר. צוות השופטים ציין כי צוות הסטודנטיות מהטכניון הציג מוצרים איכותיים ובשלים מאוד, המוכנים לקראת יציאה לשוק.

בתחרות השתתפו קבוצות של סטודנטים לתארים מתקדמים מהטכניון, מאוניברסיטת הלסינקי בפינלנד ומאוניברסיטת הוהנהיים הגרמנית. הפרויקט החל בינואר והמשיך במפגש היכרות במרס 2018, שאורגן על-ידי אוניברסיטת הוהנהיים וחברת erDoehl. מפגש זה היה אות הפתיחה לתהליך המחקר והפיתוח שהגיע לשיאו באירוע המסכם בטכניון, שנמשך יומיים.

במשך שנה שלמה עסקו שלוש הקבוצות בלימוד הנושא, בהיכרות עם שיטות מחקר רלוונטיות ובפיתוח מוצרים המבוססים על מיקרו-אצות. האירוע בטכניון נפתח בהרצאתו של ד"ר עומר גרונדמן מאלגטק על ייצור המיקרו-אצות במפעל החברה בקטורה שבערבה ועל מוצרי המיקרו-אצות של אלגטק. אלגטק, אחת מיצרניות האצות המתקדמות והחדשניות בעולם, מפתחת ומייצרת זנים ייחודיים של מיקרו-אצות ומרכיביהן לתעשיית תוספי התזונה, הקוסמטיקה והמזון לבעלי חיים. השף יניב גור אריה, (סלטי שטראוס ומותג "אחלה") הנחה סדנה קולינרית על הכנת חומוס בשילוב תוספות המבוססות על מיקרו-אצות. היום הראשון הסתיים בפסטיבל "החג של החגים" במושבה הגרמנית בחיפה, וביום השני נערכה התחרות ולאחריה התקיים אירוע פומבי פתוח, שבו הציגו שלושת הצוותים את מוצריהם ואת המצגות העסקיות שלהם. האירוע הגיע לשיאו בהענקת הפרסים.

הפרויקט כלל גם שלושה שותפים תעשייתיים: Doehler הגרמנית, פייזר הפינית ואלגטק הישראלית. חברת אלגטק סיפקה את מרכיבי המיקרו-אצות אשר שימשו את הסטודנטים כחומרי הגלם המרכזיים. בראש ועדת השיפוט עמד בנואה בנטינקס, דירקטור פיתוח עסקים במאגד -EITFOOD. צוות השופטים כלל גם את ד"ר מריו רוקארו, סגן דירקטור החינוך ב-FOOD-EIT; ד"ר ענת סולומון, סמנכ"ל טכנולוגיה בחברה המרכזית למשקאות; ד"ר דוד ניני, סמנכ"ל טכנולוגיה בחממת The Kitchen; וד"ר אלחנדרו מרבי, סמנכ"ל הטכנולוגיה ב-Douxmatok. את צוות השופטים ליוותה ד"ר סטפני שפייסר מחברת Doehler.

במקום השני בתחרות זכה הצוות של אוניברסיטת הוהנהיים שפיתח את "אלגיני" - מוצר טבעוני מבוסס עדשים המועשר בספירולינה. בצוות חברים הסטודנטים פראוקה שפילמן, רפאל טות', ויניאק צ'בריה, קת'רינה בראון ודניאלה גרינר, שעבדו בהנחיית פרופ' יוכן וייס וד"ר מרים לופלר.

במקום השלישי זכה צוות אוניברסיטת הלסינקי, שפיתח את Spurtti: מעדן טבעוני מבוסס שיבולת שועל ומועשר בספירולינה. בצוות חברות הסטודנטיות מיה קויביסטונן, אמי יוקינן, אנני פיטקנן, ריאינה סיירה וטינה סירקארווי, שאותן הנחו ד"ר אנה-מאיה למפי וד"ר מינמרי אדלמן.

כל משתתפי הסדנה [צילום: יח"צ]
תאריך:  19/12/2018   |   עודכן:  19/12/2018
יפעת גדות
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
סטודנטיות פיתחו פלאפל מבוסס-ספירולינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  פרסים
אייל גולן מעולם לא הועמד לדין, בטח לא הורשע. המשטרה שחקרה הגיעה לכלל מסקנה כי התנהלותו בחייו האישיים לא הייתה פלילית.
12/12/2018  |  עו"ד פנינת ינאי  |   מאמרים
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי והפעם - תעמולה, הוקרה והערכה, פקוק, דוח חסוי והבה נכילה
29/10/2018  |  אביתר בן-צדף  |   מאמרים
הזוכים בפרס נובל לפיסיקה לשנת 2018 הם המדענים ארתור אשקין, ג'רארד מורו ודונה סטריקלנד. שלושת המדענים זוכים בפרס בשל התגליות פורצות הדרך שלהם בתחום הלייזר, כך הודיעה ועדת הפרס (יום ג', 2.10.18).
02/10/2018  |  יפעת גדות  |   חדשות
בית משפט בשבדיה גזר (שני, 1.10.18) שנתיים מאסר על ז'אן קלוד ארנו - היועץ הבכיר לאקדמיה השבדית (הבוחרת בזוכי פרס נובל לספרות) לאחר שהורשע באונס. בעקבות השערורייה שפרצה עם העלאת ההאשמות נגד ארנו, התפטרו מספר חברי אקדמיה ולפיכך פרס נובל לספרות לא יוענק השנה.
01/10/2018  |  עומר כרמון  |   חדשות
פרס נובל לרפואה יוענק השנה לחוקרים פרופ' ג'יימס אליסון ממרכז הסרטן ביוסטון בארה"ב ופרופ' טסוקו הונג'ו מאוניברסיטת קיוטו ביפן, על תגליתם בפעילות המערכת החיסונית שהובילה לפיתוח תרופות חדשניות לטיפול בסרטן, כך הוכרז (שני, 1.10.18) בסטוקהולם. השניים יזכו בפרס כספי של כמיליון דולרים.
01/10/2018  |  עומר כרמון  |   חדשות
רשימות נוספות   /   פרסים  /  מי ומי  
פרס מפעל חיים לנורית הירש ויזהר כהן  /  יפעת גדות
פריצת דרך בכימיה  /  יפעת גדות
חולדאי: העיתונות מאכזבת ומרובת פגמים  /  עידן יוסף
חסידה - עוף טמא   /  אסתר שניאורסון גרי
הבעיה איננה פורטמן  /  תרצה הכטר
יקירת העיר ת"א ד"ר צפורה שפירא  /  אלי אלון
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
מנחם רהט
מנחם רהט
כבר יש חרדים מתפכחים אשר מודים בפה מלא שטענות כמו ערך לימוד התורה, תורה מגנא ומצלא, החשש מחילון בצבא וכדומה, אינן מוסריות ומנוגדות לדעת גדולי הדור הקודם, שחייבו גיוסו של כל מי שאינ...
אלי אלון
אלי אלון
בתי העלמין הקיבוציים, לרוב מטופחים ומגוננים בצמחי ושיחי נוי ובעצים מצילים    בסך-הכל ניתן לקבוע כי בתי העלמין הקיבוציים מטופחים יותר מאשר בתי עלמין אחרים
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'
הרבה זמן כבר לא חוויתי פער גדול כל כך בין המציאות לסיקור המעוות שלה בתקשורת הישראלית    צר לי לקלקל למחרחרי הריב והמחלוקת, אבל מה לעשות, פשוט הייתי שם וזה היה הרבה פחות דרמטי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il