פועלים להגדלת כושר הייצור: הרשות להשקעות הכריזה (יום ג', 22.1.19) על הקצאה נוספת למסלול לעידוד התחרות והנגישות בשוק המזון ללא גלוטן, בהתאם ל
הוראת מנכ"ל 4.37, על-מנת לעודד את כניסתם של תאגידים לתחום יצור מוצרים ללא גלוטן. העידוד יעשה תוך סיוע להגדלת כושר היצור ותמיכה ביצרנים הנדרשים לעלויות כניסה גבוהות לתחום.
לתאגידים העומדים בהוראה יינתן סיוע בשיעור של 30% מסך התוכנית המאושרת, עד לתקרת מענק של 2.5 מיליון שקל, להשקעות הכרוכות בהקמה, בהעתקה או בהרחבה של מפעל לייצור מוצרי מזון ללא גלוטן.
שוק מוצרי המזון ללא גלוטן הוא שוק קטן, המתאפיין בריכוזיות בתחומים השונים, כך לדוגמה נתחי השוק של שני הספקים המובילים בתחום הלחם הארוז הם כ-80%; בפסטה כ-50% ובקמח כ-45%. לצד זאת, פער המחירים בין מוצרי המזון ללא גלוטן לבין מוצרים מקבילים המכילים גלוטן, נע בין עשרות אחוזים למאות אחוזים. יחד עם הריכוזיות אשר תורמת ליוקר המחיה, עולה כי ישנם מספר גורמים מרכזיים בצד הייצור, אשר מביאים לרמת המחירים הגבוהה: חוסר כדאיות כלכלית בהשקעה בציוד אוטומטי בשל היקפי היצור, עליות יקרות של עמידה בתקינה מחמירה ועלויות הובלה והפצה גבוהות.
המסלול מיועד לשחקנים חדשים קטנים ובינוניים שמחזור מכירותיהם בתחום מוצרי המזון ללא גלוטן - לא עולה על 200 מיליון שקל או שעוסקים בתחום המזון והיקף המחזור העסקי שלהם לא עולה על - על 400 מיליון שקל. ההקצאה תיעשה על-ידי מקצה תחרותי אזורי (מעין מכרז) וחלק משמעותי בקביעת הזוכים, הוא לוח זמנים קצר להקמה ואספקת מזון ללא גלוטן לצרכנים.
ד"ר
נחום איצקוביץ, מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשיה, אמר כי: "הסיוע להקמת מפעלים לייצור מוצרים ללא גלוטן יביא להגדלת כושר הייצור שכל מוצרים אלו, ויהווה בשורה צרכנית לאוכלוסיות הצורכות מזון ללא גלוטן, בין אם מסיבות בריאותיות ובין אם מבחירה, הן ברמת נגישות המוצרים והן במחירם".
[קישור] לפרטים נוספים: