בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
מומלץ לא לדלג על ארוחות ● הקפידו על שתייה מרובה לאורך כל היום ● מלאו צלחת פעם אחת ● כדי לסייע לכם להתמודד עם הפיתויים, השתדלו לאכול הרבה ירקות מאודים או חתוכים
|
התחלה חדשה [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
ראש השנה בפתח, ובאוויר תחושה של הזדמנות להתחלה חדשה. ימים אלו טומנים בחובם מוטיבציה לשינויים, להתחדשות, להתרעננות ולעשייה. על-פי המסורת היהודית, הימים שלפני ראש השנה הינם עת להרהורים, עריכת מאזניים וחשבונות וכן ימים המתאימים לקבלת החלטות טובות. על כן, ראש השנה הינו הזדמנות מצוינת לפתוח את השנה החדשה בסימן של שיפור התזונה והרגלי האכילה, וכפועל יוצא מכך - שיפור הבריאות. זוהי תקופה של זמן איכות עם המשפחה שבה הארוחות הן גדולות יותר, עשירות יותר וכמובן עתירות בקלוריות. ובכל זאת איך ניתן לצלוח את החגים מבלי להעלות במשקל?
|
לפניכם מספר רעיונות שיסייעו לכם
|
|
- שמירה על אכילה מסודרת לאורך היום: גם אם יש לנו ארוחת ערב או צהריים עשירה, מומלץ לא לדלג על ארוחות, במטרה "לחסוך" לקראת הארוחה הגדולה. כדאי להגיע לארוחת החג שאינכם מורעבים;
- מומלץ לשלב ארוחות ביניים קטנות כגון: פרי או מעדן, יוגורט או חטיף עד 100 קלוריות או שני פתי בר;
- הקפידו על שתייה מרובה לאורך כל היום: להימנע ממיצים ממותקים ולהעדיף מים / סודה / משקה דיאט;
- מלאו צלחת פעם אחת בלבד: על-פי הרמב"ם, מומלץ לאכול "כדי רביע משביעתו", עד כמעט שובע ולא מעבר לכך. אכילה מעל ומעבר לקיבולת הקיבה, גורמת לעייפות, כבדות, צרבות, גזים ועוד. תחושת השובע האמיתית מורגשת רק לאחר כ-20 דקות;
- בחירת המזון ואופן הכנתו: מומלץ לבחור בשר רזה (כגון: עוף, הודו ובקר רזה) ושמן במקום מרגרינה. שיטות הבישול העדיפות הן: אפייה, אידוי וגריל על-פני טיגון וצלייה. כמו-כן, מומלץ להפחית את כמות השמן במאכלים ובסלטים ולקבל טעמים עשירים מעשבי תיבול ותבלינים;
- אכילת ירקות: כדי לסייע לכם להתמודד עם הפיתויים המגיעים במהלך הארוחה, השתדלו לאכול הרבה ירקות מאודים / חתוכים. הירקות עשירים בסיבים תזונתיים העוזרים לעיכול, תורמים לנפח הארוחה ודלים בקלוריות וכך תורמים לארוחה מאוזנת יותר;
- אכלו לאט ובנחת ותהנו מכל ביס: כדאי לעשות הפסקות קצרות בזמן האוכל, אשר יעניקו לגוף מספיק זמן לתהליך העיכול ויגרמו להרגשת שובע;
- קינוח: שמרו אותו לסוף ארוחת החג. העדיפו סלט פירות, כדור גלידה או תפוח-עץ אפוי על-פני עוגות וקינוחים עתירי קלוריות;
- אלכוהול: משקאות אלכוהוליים מכילים כמות רבה של קלוריות. השתדלו להגביל עד כוס יין אחת בלבד ביום (עדיף יין יבש);
- פעילות גופנית: אל תוותרו עליה, דרך מצוינת לשרוף קצת קלוריות. צרפו גם את המשפחה;
- אם הפרזתם בארוחת החג, אל תאשימו את עצמכם ואל תתייסרו, חזרו פשוט לשגרה.
|
- שתי יחידות תמר - 60 קק"ל;
- קציצת גפילטע פיש - 180 קק"ל;
- שתי כפות כבד קצוץ - 260 קק"ל;
- שני קניידלאך בינוניים - 90 קק"ל;
- פרוסה קטנה של עוגת דבש - 170 קק"ל.
|
|
|
הכותבות הן נעמה הירש ונועה בן-צבי, דיאטניות במרכז רפואי מעייני הישועה
|
|
תאריך:
|
29/08/2013
|
|
|
עודכן:
|
29/08/2013
|
|
נ. הירש, נ. בן-צבי
|
|
שנה חדשה בפתח. נרגשת ומתוסכלת,
|
|
|
מה מלמד סיפור האוצר? מיהו יהודי בדרגת ניצב? - על שלושת השלבים, גאוות יחידה וגם המלך בשדה שנהיה לראש יום תרועה
|
|
|
גידול של כ-6% צפוי במכירות רשתות השיווק השונות בתחומי המזון, ההלבשה, מוצרי בני קיימא וכלי בית, לקראת חודש החגים (תשרי), בדומה לשנים קודמות. כך עולה (יום ד', 28.8.13) מבדיקה שערך אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר, לקראת ראש השנה ותקופת חגי תשרי.
|
|
|
ד"ר חיים גרוסמן הוא חוקר תרבות ישראלית, מורה רב מוניטין, מרצה מבוקש. מי שעקב אחר מחקריו ופעילותו לאורך השנים, נוכח שמדובר בחוקר שעיקר התעניינותו בפריזמה של תוצרי תרבות חומרית פופולריים למן נייר המסטיק ועד גלויה, מעטיפת מחברת ועד לבובת קישוט, מהגדה של פסח ועד לדגל שמחת תורה, ותגלו גם חקר של תבליט דיוקן מברונזה ועד לכדים של חרס. נושאי המחקר שלו כוללים פרסומים בנושא תרבות חומרית יהודית של חג ומועד, תהליכי הבניית של לאומיות ציונית ישראלית בפריזמה של תוצרי תרבות פופולרית, חייל וצבא באמנות. עבודת הדוקטוראט של ד"ר חיים גרוסמן מרתקת:
|
|
|
עמותת בית חם – מחלקת לראש השנה חבילות שי מפנקות במחלקה בתל השומר.
|
|
|
|