|   15:07:40
דלג
  סופיה רון-מוריה  
עיתונאית מקור ראשון
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
למה לעשות תואר שני במנהל עסקים?
כתיבת המומחים
אפל ווטש: מהפכת הטכנולוגיה על פרק כף ידך
ישקם את מפלגתו שבסקרים האחרונים מקבלת מספר מנדטים חד-ספרתי. ליברמן [צילום: AP]

אס זוכה, מלך בוכה

ליברמן חוזר לכנסת כמנצח ומכין לראש הממשלה יציבות פוליטית הכרוכה עם קואליציה בלתי אפשרית לניהול. נתניהו ישרוד כמעט עד סוף הקדנציה, אבל יסבול בנט שקד ואורבך מובילים את הסקרים הפנימיים בבית היהודי מי השר שב-2005 יצא נגד החלטת הממשלה
10/11/2013  |   סופיה רון-מוריה   |   כתבות   |   כנסת 19   |   תגובות
תזכורת
לפני כשבוע וחצי, ראש הממשלה בנימין נתניהו זעם על שר בממשלתו – נפתלי בנט, שיצא נגד החלטת ממשלה על שחרור מחבלים, ועל סגן שר הביטחון דני דנון, שחזר והתבטא בחריפות נגד ההחלטה.

באביב 2005, ערב ההצבעה על חוק משאל עם בכנסת, אמר שר האוצר בנימין נתניהו בראיון לתוכנית 'פגוש את העיתונות': "תמיד הייתי נגד מהלכים חד-צדדיים שאנחנו רק נותנים ולא מקבלים". כמה ימים לאחר מכן שאל חיים רמון בראיון לערוץ 10 מדוע נתניהו שמתנגד לתוכנית ההינתקות ממשיך להיות שר מרכזי בממשלה.

ההר לא הוליד עכבר. אפילו לא זבוב. שלשום, במגרש הרוסים בירושלים, ההר התמוטט תוך דקות ספורות. 17 שנה של עבודת הפרקליטות ירדו לטמיון. אביגדור ליברמן, שיחזור בתחילת השבוע לתפקיד שר החוץ, זוכה על-ידי שלושה שופטים פה אחד.

המערכת הפוליטית הוכתה בתדהמה. הפוליטיקאים, רובם ככולם, העריכו שליברמן יורשע והשאלה העיקרית בה התמקדו הייתה רק האם יוטל על יו"ר מפלגת ישראל ביתנו קלון, או לא. ליברמן חוזר כמנצח. הזיכוי מעניק לו רוח גבית. אילו הבחירות היו באופק, הוא היה יכול לפדות את הצ'ק שקיבל שלשום. נכון לעכשיו, זהו צ'ק אלקטורלי דחוי. אלא שלליברמן אין סיבה להקדים את הבחירות. ההפך הוא הנכון. בשנים הקרובות יבנה מחדש את מעמדו כשר החוץ, וישקם את המפלגה.

מבחינת הרטוריקה, הימין המדיני ללא ספק ירוויח עם זיכויו של ליברמן. מול ציפי לבני יתייצב שר חוץ שמדבר שפה שונה לחלוטין. גם אם ליברמן לא ימהר לפרק את הקואליציה מסיבות מדיניות, בעולם יתרשמו אחרת ויגיעו למסקנה שמפלגת ימין בראשותו מחשקת את נתניהו.

אבל ליברמן לא יפרק את הקואליציה, ובשנה שנתיים הקרובות אף לא יאיים לפרקה. הח"כים, העיר ביום שלישי בכיר בקואליציה, קיבלו שנה עד שנה וחצי נוספות בזכות זיכויו של ליברמן. נתניהו הרוויח וגם הפסיד. ליברמן מכין לו סנדוויץ' לא קל לעיכול: יציבות פוליטית הכרוכה עם קואליציה בלתי אפשרית לניהול. נתניהו ישרוד כמעט עד סוף הקדנציה, אבל יסבול.

בעיה בנאמנות

ללא התלהבות
לא היה מפריע לליברמן לבעוט את יאיר שמיר החוצה ממשרד החקלאות. בסביבתו כועסים על שמיר, שלדעתם לא הפגין נאמנו. שמיר חזר ואמר שאם ליברמן יורשע, יהיה עליו להתפטר. לאחר זיכויו, לא נשמע נלהב

ב-24 בנובמבר יתכנס מרכז 'ישראל ביתנו'. הכינוס יהיה חגיגי, שכן בשונה מהמקרה של דרעי, הפעם הקריאה של בני העדה "הוא זכאי" קיבלה גושפנקא משפטית. המרכז אמור לדון בהמשך השיתוף בין מפלגות הליכוד וישראל ביתנו, או ליתר דיוק לאשר את פירוק השותפות, אם עד אז יקבל אביגדור ליברמן את ההחלטה. סוגיית הפירוק תהיה זו שתקבע בשבוע הקרוב את סבב המינויים שיגיע בעקבות זיכויו של אביגדור ליברמן.

ביום שני הקרוב יושבע ליברמן כשר החוץ. מה עכשיו? בקואליציה מתוקנת, אחד משרי ישראל ביתנו היה מפנה את מקומו ועובר לנהל את ועדת חוץ וביטחון. הכוונה אינה לסופה לנדבר שמעמדה אצל ליברמן איתן, אלא ליאיר שמיר או לעוזי לנדאו. את התיק שהיה מתפנה היה מקבל אחד משרי הליכוד שאין לו תיק, למשל השר יובל שטייניץ. אלא ש"קואליציה מתוקנת" זה לא מושג שקיים אצלנו.

ההסכמים קואליציוניים אינם קובעים מה יקרה אם ליברמן יזוכה ויחזור לשמש כשר החוץ. למשל, אם על אחד משרי ישראל ביתנו לפנות את מקומו בממשלה. הסוגיה נותרה מעורפלת משתי סיבות. האחת, כי גם ככה היו מספיק סיבות לריב, ונתניהו העדיף שלא לחדד את השאלה הכואבת. השנייה, כי הפעם לא נחתם הסכם בין הליכוד לישראל ביתנו, שכן מדובר בסיעה משותפת.

לא מן הנמנע שלא היה מפריע לליברמן לבעוט את יאיר שמיר החוצה ממשרד החקלאות. בסביבתו ובמפלגה כועסים על שמיר, שלדעתם לא הפגין נאמנות ראויה. שמיר חזר ואמר שאם ליברמן יורשע, יהיה עליו להתפטר. לאחר זיכויו של מנהיג המפלגה, התראיין מספר שתיים של ישראל ביתנו לרשת ב'. שמיר, שהביע כמצופה ממנו את שביעות רצונו מהזיכוי, כלל לא נשמע נלהב אלא כמי שיוצא ידי חובה. אפילו מוטי יוגב מהבית היהודי, שסיפר לאחר הזיכוי שבאותו בוקר התפלל לזיכויו של ליברמן, נשמע נלהב הרבה יותר.

עם זאת, ליברמן לא נוהג לוותר על נכסים בהם הוא מחזיק. על כן, כל עוד הסכמים קואליציוניים אינם מחייבים אותו לוותר על אחד מהתיקים שקיבלה המפלגה, הוא לא יוותר.

צפוי פיצול בצמרת

הסכמים קואליציוניים אינם מתייחסים לאפשרות שליברמן חוזר למשרד החוץ וישראל ביתנו מחזיקה בחמישה תיקים על-פי מפתח חסר תקדים - 2.2 ח"כים לתיק. אבל הם מתייחסים לדרישתו של לפיד למספר השרים.

לפיד, שמחזיק אף הוא בחמישה שרים (כשלסיעתו 19 מנדטים), עשוי לדרוש שישראל ביתנו תוותר על אחד מהתיקים. אך בינתיים מסתמן שהוא מוכן להסתפק, בתור פשרה, בראשות ועדת חוץ וביטחון אותה יקבל יו"ר סיעתו, עופר שלח, שמאז נכנס לכנסת לוטש את עיניו אל התפקיד.

הסבב המסתמן משתלם מבחינתם של ליברמן, לפיד וגם נתניהו. ליברמן ישמור על נכסיו. לפיד יקבל ראשות ועדה יוקרתית מוחצנת. עופר שלח, איש שמאל בהשקפותיו, יספק ללפיד מטרייה תקשורתית שלפיד זקוק לה כל כך כשהוא משמיע מדי שבוע התבטאות מדינית.

אשר לנתניהו, הוא לא יצטרך להכריע בין המתמודדים על תפקיד יו"ר ועדת חוץ וביטחון בסיעתו שלו. בתפקיד חפצים יו"ר הקואליציה יריב לוין, סגן שר החוץ זאב אלקין וצחי הנגבי, שכבר שימש יו"ר וועדת חוץ וביטחון בכנסת הקודמת.

נכון שנתניהו לא שש לראות את עופר שלח בתפקיד. כשתעלה הסוגיה האירנית ימצא נתניהו מולו ראש וועדת חוץ וביטחון לעומתי. המינוי גם פוגע בחלוקה העקרונית של התפקידים בממשלה: תיקים כלכליים ללפיד ובנט, חוץ וביטחון לנתניהו וליברמן.

בליכוד מרימים גבה, אבל לנתניהו יש סיבה נוספת לוותר. כאן אנחנו חוזרים לנקודת המוצא והיא הפירוק המסתמן של סיעת הליכוד-ביתנו. מזה שנים ארוכות היחסים בין ליברמן לנתניהו הם יחסי סוחט–נסחט. אחרי הבחירות הקודמות, נתניהו חשש שליברמן לא ימליץ עליו בפני הנשיא, ושילם סחורה קואליציונית נדיבה. החבילה כללה את תיק החוץ. לפני הבחירות האחרונות, חשש נתניהו שליברמן לא ימליץ עליו לאחר הבחירות ואפשר להוביל את הליכוד לאיחוד רשימות שהתגלה ככישלון אלקטורלי ענק. אחרי הבחירות ליברמן איים שיפרק את הסיעה המשותפת ואילץ את נתניהו לתת לישראל ביתנו מפתח קואליציוני שבליכוד לא חלמו עליו. עכשיו הוא חושש מפירוק הסיעה המשותפת.

כשליברמן יפרק את הסיעה, ימצא את עצמו נתניהו עם הגב אל הקיר. עם 20 מנדטים מול שלושה שותפים רעבים לשלטון שכל אחד מהם רוצה להיות ראש ממשלה. ליברמן, לפיד ובנט. המטבע שבידי נתניהו הוא המטבע הקואליציוני. אם ליברמן יפלג את הסיעה, על פניו לא מגיע לישראל ביתנו מפתח שאפילו הליכוד לא נהנה ממנו. התשלום שיציע נתניהו על שמירת המצב הקיים יכול להיות חמישה תיקים ל-11 חברי כנסת.

שלוש פעמים ויתר נתניהו לליברמן על חשבון הליכוד. כשהסכים לאיחוד הרשימות; כשנתן יתרון לישראל ביתנו על הליכוד בהרכבת הרשימה לכנסת; כשחילק את התפקידים אחרי הבחירות. נראה שהוא יוותר גם הפעם.

אחים ששווים פחות

ליברמן, מצדו, מעוניין לפרק את הסיעה המשותפת. עליו לבנות את המפלגה מחדש, וזאת יוכל לעשות רק כשהוא עצמאי. לאחרונה הידרדרה ישראל ביתנו למספר מנדטים חד-ספרתי בסקרי דעת קהל. זיכויו של ליברמן מעניק למפלגה קרש קפיצה שאותו תוכל לנצל כשעצמאותה היא עצמאות מוחלטת. מאידך-גיסא, ליברמן לא זנח את חלומו לכבוש את הליכוד, ואם לא עכשיו, כשהוא זכאי, אימתי?

הבעיה שלו היא שלא יוכל לדרוש מנתניהו להוביל מיזוג מפלגות. לא משום שנתניהו אינו רוצה, אלא משום שנתניהו אינו יכול. מרכז הליכוד לא יאשר שריון מקומות לאנשי ישראל ביתנו. דני דנון, שכמובן מברך את ליברמן על זיכויו ועל חזרתו לממשלה, סבור שהאופציה אינה על הפרק. זיכוי לחוד ושריון לחוד. המרכז לא יאשר לא את שריון המקומות במרכז, גם לא רשימה משותפת לכנסת הבאה. אין מצב.

באשר לשותפים הקואליציוניים, בדרך הטבע כולם מפסידים כשנכנס לזירה שחקן חדש-ישן וחזק. לבני תפסיד כי מעמדה ייפגע, לפיד יפסיד כי ליברמן יכרסם במפלגתו כשהוא מתעסק בסוגיות דת ומדינה, אך ראשון המפסידים, כפי שמסתמן נכון לעכשיו, הוא נפתלי בנט. במישור המדיני, שתי הסיעות יתאמו עמדות, אבל ליברמן יבקש להאפיל על בנט ולתפוס מקום מובטח בראשות מחנה הימין.

במישור הפוליטי, כשמצבו של ליברמן לא היה ברור, בנט היה החזק בין שלושת השותפים. זיכויו של ליברמן הופך אותו לחלש. לפיד עשוי לקבל את ראשות ועדת חוץ וביטחון, בנט בינתיים לא מבקש דבר. כשיתפזר העשן, הוא עתיד למצוא את עצמו במציאות קואליציונית מביכה, כשלליברמן – על 11 המנדטים שלו – 5 שרים וסגנית שר ולנפתלי בנט, בעבור 12 המנדטים – 3 שרים, יו"ר ועדה חשובה וסגן שר. יש אחים שווים ויש שווים פחות.

ממה מורכב הבית
[צילום: פלאש 90]

בשבוע שעבר ערך מכון 'פאנלס פוליטיקס' בהזמנת ערוץ הכנסת סקר שבדק את העדפותיהם של מצביעי הבית היהודי. "מי משקף את דעתך מקרב חברי הסיעה?”, נשאלו המצביעים שבמדגם המייצג.

28% השיבו בנט; 17% - אורבך; 17% - איילת שקד; 13% - אורי אריאל; 10% - אורית סטרוק; 5% - ניסן סלומינסקי; 8% - לא יודעים; 2% - אף אחד מהם

על-פי הפילוח של המכון, 17% הגדירו את עצמם כחילונים, 25% מסורתיים, 55% דתיים, ו-3% חרדים.

הסוקרים לא מתעמקים בינתיים בהבדלים בתוך המגזר הדתי-לאומי, אבל משתמע ממנו שהמחקר שפרסם הקיץ ד"ר אשר כהן, מומחה מוביל לציונות הדתית ושצוטטו בטור הזה, הולמים את המציאות.

כהן שפרסם את המחקר שלו בעיצומה של מערכת הבחירות לרבנות הראשית, הותקף ונמתחה עליו ביקורת חריפה. אבל הסקר מעיד שבקרב המצביעים הדתיים, יש רוב מוחלט לקו שמובילים בנט ואורבך. אורבך הוא שמבטא אותה לרוב (בנט מתמקד בסוגיות כלליות יותר). לפלג החרד"לי 23%, פחות או יותר על-פי הערכותיו של אשר כהן. נקודה נוספת: אורית סטרוק היא הח"כית היחידה שזכתה לתמיכה משמעותית מבלי שתשמש שרה או יו"ר ועדה. איילת שקד מספקת את בסיס התמיכה שלה. סקר מרתק.

פורסם במקור: יומן, מקור ראשון
תאריך:  10/11/2013   |   עודכן:  10/11/2013
סופיה רון-מוריה
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים אירועים / מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי גבאי / Avi  Gabay   אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהים צרצור   אברהם מיכאלי   אברהם (אבי) וורצמן   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורי שרגא אורבך / Uri  Orbach   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איילת שקד / Ayelet Shaked   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן כבל / Eitan Cabel   איתן קורנהאוזר   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אליהו ישי   אמנון כהן   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בנימין ליברמן   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דב חנין / Dov Hanin   דב ליפמן   דן  גרטלר   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בן-אריה   זבולון כלפה   חיים כץ / Haim Katz   חיים רמון   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנא סוייד   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלב אבו-עראר   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יאיר שמיר / Yair  Shamir   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב מני   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יובל שטייניץ / Yuval  Steinitz   יעל גרמן / Yael  German   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת קריב   יצחק אהרונוביץ' / Yitzhak  Aharonovitch   יצחק הרצוג   יצחק וקנין   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק שמעוני   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון קוסטליץ   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל חסון   ישראל כ"ץ / Yisrael  Katz   ישראל כץ / Israel  Katz   כרמל שאמה-הכהן   לימור לבנת / Limor  Livnat   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מוחמד ברכה   מיכאל צ'רנוי   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל ליברמן-גילון   מיכל סבאל-דראל   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מיקי רוזנטל   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירי  רגב / Miri Regev   ממשלת ישראל / Israel Government   מני מזוז / Meni Mazuz   מסעוד גנאים   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   מרטין שלאף   משה גפני / Moshe Gafni   משה מזרחי   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משה זלמן פייגלין   משולם נהרי / Meshulam Nahari   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   נסים זאב   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סופה (סופיה) לנדבר / Sofa  Landver   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סתיו שפיר / Stav Shafir   עדי קול   עודד  גזית / Oded gazit   עוזי לנדאו / Uzi  Landau   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עמרם מצנע   עפו אגבאריה   עפר שלח / Ofer  Shelah   ערן זלר   פניה (פאינה) קירשנבאום   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רונן הופמן   רות קלדרון   רינה פרנקל   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שמעון  אוחיון   שמעון סולומון   שרון שלום   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אס זוכה, מלך בוכה
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ברוריה מקרית חיים
10/11/13 07:32
 
בדברייך אלה.
10/11/13 08:37
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 19
הכספים שתקבל המדינה ממכירת 15,000 דירות של הדיור הציבורי יישארו במשרד האוצר. כך הודיע (יום ג', 5.11.13) שר השיכון אורי אריאל. הוא השיב בכנסת על שאילתה של ח"כ דב חנין (חד"ש). אריאל הדגיש כי הכספים לא יועברו למשרד האוצר, "העשוי להשתמש בהם לכל מיני מטרות".
06/11/2013  |  אלעזר לוין  |   חדשות
קבלנים שרכשו מגרשים בחריש כבר הוציאו התרים לבניית 1,500 דירות בעיר. כך גילה שר השיכון אורי אריאל בדבריו בכנסת (יום ג', 5.11.13). אריאל שיבח את פעילות הוועדה המיוחדת שהוקמה בעיר, המוציאה התרים במהירות.
06/11/2013  |  אלעזר לוין  |   חדשות
משרד התחבורה תוקע את בנייתן של 25,000 דירות חדשות. כך האשים (יום ג', 5.11.13) שר השיכון אורי אריאל, בדברו בכנסת. השר אמר כי משרדו הכין תוכניות לבניית עשרות אלפי דירות בכמה ערים, בברכתו של שר האוצר יאיר לפיד, אך משרד התחבורה תוקע אותן, על-ידי אי-קידום תוכניות לסלילת כבישים ובניית מחלפים.
06/11/2013  |  אלעזר לוין  |   חדשות
בשורה לחוקרים ולחובבי ההיסטוריה. במהלך שנת 2014 יועבר מרבית החומר הארכיוני של ארגון "נתיב", שחלקו עדיין חסוי, לארכיון המדינה. כך מסר סמנכ"ל נתיב, רונן רפאל.
06/11/2013  |  עידן יוסף  |   חדשות
"הבנייה להשכרה תתחיל בעוד שלוש עד ארבע שנים, ותהיה בהיקף מצומצם". כך אמר (יום ג', 5.11.13) במליאת הכנסת שר הבינוי והשיכון אורי אריאל. בכך שפך אריאל בפומבי מים צוננים על תוכניתו של שר האוצר יאיר לפיד, לבנות ב-10 שנים 150,000 דירות להשכרה.
06/11/2013  |  אלעזר לוין  |   חדשות
רשימות נוספות   /   כנסת 19  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   ממשלה 33  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   פרשת ליברמן  /  מי ומי    / 
ועדת פרי מיהרה לקבוע עיצומים פליליים לחרדים  /  עידן יוסף
האם חקיקה תצליח להציל את לימודי הרוח?  /  יפעת גדות
"החוק לעידוד עסקים קטנים - זריית חול"  /  עופר וולפסון
היכונו למפץ הגדול במפלגות  /  מתי דוד
הטורף והצמחוני  /  סופיה רון-מוריה
איש של שלום  /  אביגדור ליברמן
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
יוסף אורן
יוסף אורן
מתחילה התכוונה המחברת לכתוב רומן רב-דורי על משפחה המתמודדת עם משבר האקלים הפוקד את כדור-הארץ בעיירה צפונית אחת, ורק משום שלא הצליחה לממש את התוכנית המקורית, החליטה להעלים את כישלונ...
איתמר לוין
איתמר לוין
עם חיוך תמידי והמון סבלנות ואנושיות, חוי טוקר מנהלת בנינוחות דיוני חדלות פרעון - אם כי לעיתים תכונות אלו גורמות לה לאפשר לעורכי דין להאריך מדי ואף לנהל שיחות ממש מתחת לדוכן
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
היהודים היוו רוב בעיר למעלה מ-1,000 שנים מהמאה ה-10 לפנה"ס עד 70 לספירה ומ-1850 עד היום - בסה"כ 1188 שנים
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il