"התרנגול הכחול" (תל אביב, רחוב ניסים אלוני 10), מסעדתו של שף הצמרת שאול בן-אדרת, היא מן הסתם התגשמותה של הקולינריה המושלמת. בעינינו זוהי המסעדה המובחרת של השנה האזרחית החולפת, באשר התקיים בה כל מה שמסעדה בעצם משתוקקת אליו: אווירה נינוחה, עיצוב למופת, אקוסטיקה מושלמת, אוכל גורמה ובריא ושרות לדוגמה. אז מה עוד תבקשי מאיתנו מסעדה ואין עדיין?
בשל מעלותיה הנכבדות הרבינו לחזור אליה יותר מלכל מסעדה אחרת. התפריט ששבה במיוחד את ליבנו היה זה של קבלת השבת, המוגש מדי צהרי יום שישי כארוחה עסקית מפנקת. ארוחה זו, המשתנה מעת לעת, כוללת בונוסים מפתים, על חשבון הבית, של משקה חריף, מנות ראשונות וקינוח, כשהתשלום נגבה רק עבור המנה העיקרית.
עונג גדול
בעסקית המפנקת האחרונה שלנו לשנה החולפת הוגש לשולחן, כפתיח, מבחר של סלטים שופעי-בריאות, ששמם יצא לפניהם גם בפיהם של דיאטקינים כמו ד"ר אולגה רז מבית החולים איכילוב. היו אלה סלט של ריזוטו, של טרטר-סלומון, מסבחה-חומוס, דלעת וטונה, עם חלת-בית קלועה. בצידם הוגש בקבוק סודה צוננת וקוקטייל-מרגריטה, שפתיים יישק.
עוד אנו מתענגים על הסלטים העסיסיים, המוגשים לשולחן ללא הגבלה, וכבר נחתה עליו המנה העיקרית: שיפוד-פילה-עגל נדיב, עם תפודים אפויים. הבשר היה רך ונימוח, בטעם גן עדן, והתפודים בתנור היו יצירת-אמנות.
החגיגה הקולינרית שלנו לשניים הגיעה לשלב אחרון עם מלבי משגע, במרקם איכותי, ואספרסו כפול. שילמנו 305 שקל והוספנו תשר של 20% לאות-הוקרה על שירות לדוגמה. בסופו של דבר יכולנו לזכות את "התרנגול הכחול" במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.