בניגוד למיצים רבים המכילים סוכרים ואסורים לצריכה על-ידי חולי סוכרת, נמצא כי צריכת מיץ רימונים משפרת בחולים אלה את הפעילות האנטי-חימצונית בגוף ובאופן זה מועילה לחולי סוכרת ואף עשויה לעכב את התפתחות טרשת העורקים. כך עולה ממחקר שנערך לאחרונה במרכז הרפואי "רמב"ם וב"טכניון".
בניסוי שערכו החוקרים נמצא, כי בשעה שסוכר הענבים מעלה את רמות החימצון בשיעור של עד 37%, הרי שסוכר הרימונים מקטין את רמות החימצון בשיעור של עד 72%. לחולים שהשתתפו במחקר ניתנו מידי יום, במשך שלושה חודשים, 50 מ"ל של מיץ רימונים ובתום המחקר התגלה כי רמת החימצון צנחה בכ- 50%.
עוד עולה מהמחקר, כי צריכת מיץ הרימון הפחיתה את מדדי החימצון לא רק בנוזל הדם, אלא גם בתאי הדם כפי שנצפה על-פי ירידה בשיעור של 71%, ברמת הפראוקסידים התוך תאיים במונוציטים - מאקרופאגים.
פרופ' מיכאל אבירם, יו"ר אגף המעבדות במרכז הרפואי רמב"ם ומנהל המעבדה לחקר ליפידים ב"טכניון", שניהל את המחקר מעריך כי התועלת במיץ הרימונים נובעת מההרכב המיוחד של הסוכרים שהוא מכיל.
לדבריו, השפעתו מעכבת החימצון של מיץ הרימונים הפוכה להשפעתו של סוכר ענבים שכן זה האחרון, כמרבית המיצים העשירים בגלוקוז (הסוג העיקרי של סוכר בפירות) מגביר באופן משמעותי ביותר את רמות החימצון בגוף.
פרופ' אבירם אמר, כי לא רק האנטיאוקסידנטים שבמיץ הרימונים מעודדים את הפעילות האנטי-חימצונית ומפחיתים את העקה החימצונית, אלא גם הסוכרים המצויים במיץ הרימונים (ולא במיצים אחרים כמיץ ענבים למשל) מעכבים תהליכי חימצון שהינם מהסימנים הראשונים והחשובים המבשרים על התפתחות טרשת עורקים.
החוקרים מסיקים מתוצאות המחקר, כי צריכת מיץ רימונים על-ידי חולי סוכרת משפרת את הפעילות האנטי-חימצונית בגוף, ובאופן זה עשויה למנוע את ההתפתחות של טרשת עורקים המהווה את גורם התחלואה והתמותה העיקרי בקרב חולים אלו.