בימים אלו נחנך מפעל חדש, ראשון מסוגו בישראל, לייצור פסטה מפוסטרת טרייה - מפעל "פסטה NONNA". מפעל "פסטה NONNA" הממוקם באזור דלתון שבגליל הוקם על-ידי משפחת קסוטו, עזרא כהן הבעלים של חברת מחלבות גד ואלי פדידה.
המפעל משתרע על שטח של כ- 1,000 מ"ר, בהשקעה של כ- 6 מיליון שקלים. יועסקו בו כ- 15 עובדים, וכושר הייצור של המפעל כ- 100 טון פסטה לחודש.
הידע המקצועי לייצור הפסטה נרכש ממשפחת קסוטו, המייצרים זה למעלה מ- 500 שנה באזור טוסקנה שבאיטליה פסטות איכותיות.
מפעל "פסטה NONNA", שנקרא על שמה של נונה קסוטו (סבתא באיטלקית = "נונה"), ייצר מגוון של פסטות מחומרי גלם טריים וטבעיים, תוך דגש על שימור הטעמים הטבעיים, הויטמינים והמרקם של המרכיבים, בשילוב הגבינות המיוחדות של מחלבות גד.
המפעל ייצר בשלב הראשון כ- 6 סוגי פסטה כגון: רביולי פרמזן וריקוטה, רביולי בטטה, רביולי פיטריות, רביולי תרד, רביולי גבינות עיזים,ניוקי תפו"א. כמו-כן, ייצר המפעל מגוון של רטבים לתיבול הפסטות, כגון: רוטב פסטו, רוטב אלפרדו ורוטב נפוליטנה.
כל המוצרים משולבים בגבינות האיכות של "מחלבות גד"
מחיר לצרכן של אריזת פסטה 400 ג"ר יהיה כ- 18.99 שקלים, ומחיר לצרכן של אריזת רוטב 200 מ"ל - נפוליטנה - 7.99 שקלים, אלפרדו - 12.49 שקלים, פסטו - 18.49 שקלים.
מר אלברטו קסוטו מציין, שמותג "פסטה NONNA" ייוצר מהידע ומהסודות השמורים של המשפחה לאורך הדורות, מהאיכות והידע האיטלקי תוך שילוב המוצרים האיכותיים ביותר.
מר עזרא כהן מציין שבמשך 9 החודשים האחרונים נערכו מספר מחקרי שוק בנושא הטעם של הצרכן הישראלי בתחום הפסטה, ובאופן מוחלט בלטה הדרישה לפסטה מפוסטרת טרייה באיכות ביתית עם טאץ איטלקי אותנטי. החיבור עם משפחת קסוטו, שלהם היסטוריה עשירה של מורשת פסטה איכותית וידע מקצועי רב בתחום, ולכן נולד שיתוף הפעולה.
מר אלי פדידה מציין שבתוכנית העבודה של מפעל "פסטה NONNA" לשנתיים הקרובות שהחברה תהפוך לגורם משמעותי בייצור מוצרי פסטה איכותיים וטריים בשוק המקומי ובשוק הכשר בחו"ל, ולהיעזר במערך ההפצה ובקשרי הייצוא של מחלבות גד עם מפיצים בארץ ברחבי העולם.
נתוני צריכת פסטה מישראל ובעולם
הצרכן הישראלי צורך בממוצע כ- 4 ק"ג פסטה שנה לעומת ממוצע עולמי של צריכת כ- 6 ק"ג פסטה בשנה. כ- 90% מאוכלוסיית ישראל צורכת פסטה, והשוק נמצא במגמת עלייה מתמדת עם השנים. ההערכה שחברת "פסטה NONNA" תחזיק עד סוף שנת 2007 נתח שוק של כ- 60% מהפסטה הטרייה בארץ. 79% מהישראלים אוכלים פסטה באופן קבוע, כש- 29% אוכלים בין 1/2 ק"ג ל- 1 ק"ג בממוצע בחודש.