מול רצועת-נוף מרהיבה, המשתרעת בין מושב נהלל לבין קיבוץ רמת-דוד שבעמק, ממוקמת בליבם של שדות מוריקים מסעדת הבשרים הכפרית "אוקטגון". בהמשך נגלה שנחשפנו בכך לחוויה קולינרית מרנינה, הנמזגת היישר לתוך מיקומה.
נאמנה לשמה, "אוקטגון" בנויה משמונה צלעות. זו מסעדה מעוצבת היטב, בוהקת בניקיונה המופתי, ומשרה על אורחיה אווירה נינוחה של שלווה פסטורלית.
מן התפריט העסקי המרשים שהוגש לשולחננו, פתחנו במרק מהמם של בטטה, שהיה - איך לומר - ממש לדוגמה. אחריו התענגנו על קדירת-בקר נדיבה. תבשיל הבשר היה מעודן ורך כחמאה, בלווית ירקות מאודים ואורז דקיק. השיכר, שהציף את התבשיל העסיסי, השביח מאוד את טעמו וספג ניחוחות ערבים ביותר.
מלאכת-מחשבת
בת הזוג בחרה בנתח-פילה כשהוא נא, אך שנח בשלווה על אבן לוהטת. המגע הרותח הוליד גוש-בשר על האש, כשמחית תפוחי-אדמה עסיסית לצידו משלימה מנה עיקרית משביעה. לרוויה לגמנו לימונדה טרייה וסודה צוננת.
הקינוח היה קרמבל-תפוחים, עם כדור של גלידת-וניל, שהוקף כולו בפירורי-שטרויזל פריכים. כבושם הזה לא בא לפינו מזמן. האספרסו הכפול, שסיים את הארוחה הדשנה, היה בהחלט מלאכת-מחשבת.
החשבון לשניים הסתכם ב-258 שקל. מן הסתם לא הרבה לארוחה כה טובה, הוספנו עליו גם תשר של 15% לשרות לבבי, ואת המסעדה עצמה זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו. רק חבל עד מאוד שהיא רחוקה, יחסית, מאיזור-מגורינו.