|
ראשי יומן ראשי בלוגים אקטואליה בעולם סדום ועמורה ספורט משפט כלכלה בריאות המגזין
הפוך לדף הבית אימייל אדום
רשימות ארכיב יומי כל הקישורים סיפורים חמים נדל"ן תגיות וידאו פורומים הודעות ספרייה מקוונת על צד שמאל
מיוחדים ערוצים נוספים
חדשות
ראשי  /   צבא וביטחון   מדיני/פוליטי     |    הגדל גופן    הקטן גופן
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
עימות בין משטרה לבין מפגינים תומכי הסרבנות מול חומות כלא מעשיהו
מאת: רועי כוכבי  |  
משלחת של הסרבנים נאמה בפני הפרלמנט האירופי

נציגי הסרבנים וארגוני שמאל בפריס: האיחוד האירופי תומך בנו

הסרבנים משנים עמדה: מוכנים לעבור לכלא אזרחי

השר הנגבי אסר ביקור חבר פרלמנט אירופי אצל הסרבנים הכלואים

כמה עשרות מפגינים קראו לשחרור הסרבנים הכלואים; מסע לתמיכה בסרבנים מתנהל בארה"ב ובאירופה; אמו של אחד הסרבנים נאמה בהפגנה ברומא - והשוותה את מעשי ישראל למשטר האפרטהייד של דרום אפריקה

▪  ▪  ▪
עימות פרץ היום בצהרים מול חומות כלא מעשיהו בלוד בין עשרות מפגינים שקראו לשחרור חמשת סרבני הגיוס הכלואים במקום לבין שוטרים, שדרשו מן המפגינים לעזוב את המקום בטענה שמדובר ב"שטח פרטי" וניסו לעצור את זמרת המחאה הצעירה יסמין וגנר מירושלים ולהחרים את הגיטרה שלה. המפגינים אחזו בזמרת ומנעו מן השוטרים לגרור אותה לניידת. בסופו של דבר ויתרו השוטרים על המעצר.

בזמן שהשוטרים ניסו לעצרה, שרה יסמין וגנר משירי "להקת פרופיל 21" ובהם המלים: "חייל תתגייס אלינו לצבא/ תן לאמא סיבה לגאווה/ תירה בילדים, זקנים וחלשים/ שמור על אחינו הנאמנים/ / חיילת תתגייסי אלינו לצבא/ תלכי לטייס תעשי טובה/ תפציצי בתי ספר עם כל הגברים/ תראי שגם בנות יודעות איך יורים".

"המשטרה פעלה בצורה פרובוקטיבית וגסה, כאשר ניסתה למנוע הפגנה שקטה ומסודרת ולעצור בחורה שכל חטאה היה לשבת על האדמה, לנגן בגיטרה ולהביע את דעותיה בשירה. בכל העולם מקובל שכאשר אנשים נאסרים ונעצרים בנסיבות שנויות במחלוקת, מותר לאלה המאמינים בחפותם להפגין מול הכלא. כדאי שגם משטרת לוד תבין זאת", אמרו מארגני ההפגנה, אנשי תנועת יש גבול ותנועות הסרבנות האחרות. לדבריהם, "אנחנו מתכוונים לחזור ולהפגין כאן שוב ושוב, כל עוד נמצאים כאן מאחורי סורג ובריח צעירים אנשי מצפון, המסרבים להיות שותפים לכיבוש ולדיכוי". הם טענו כי "עד להגעת המשטרה התנהלה ההפגנה בצורה מסודרת ושקטה".

כשבעים מפגינים הגיעו בצהריים לכלא מעשיהו מתל אביב וירושלים, התפרסו אל מול חומות הכלא והניפו שלטים עליהם נכתב "מסרבים להיות אסירים של הכיבוש", "אל תגידו שלא ידעתם" ו"יש גבול". בפני הנאספים במקום דיברו הוריהם של שלשוה מחמשת הסרבנים הכלואים במעשיהו - מתן קמינר, נועם בהט וחגי מטר, אשר נשפטו לשנת מאסר בשל סירובם להתגייס ל"צבא כיבוש ודיכוי". הסרבנים התקשרו אל המפגינים בטלפון מתוך הכלא, ודברי הברכה שלהם הועברו אל הנאספים ברמקול.

הסרבנים הועברו לפני כחודש מכלא 6 הצבאי לבית כלא אזרחי לאחר שהמשטרה הצבאית טענה כי נוכחותם בכלא הצבאי מערערת בו את הסדר והמשמעת. שני סרבנים נוספים, אדם מאור ושימרי צמרת, הועברו מכלא 6 לכלא "חרמון" שליד כרמיאל.

"בנינו הכלואים מלמדים, על-פי בקשתם, אסירים חסרי השכלה ונותנים להם שיעורי עזר בעברית, אנגלית, ומתימטיקה. זה מה שהם ביקשו מלכתחילה לעשות. שירות אזרחי מועיל לחברה במקום שירות צבאי, ורק קשה לי להבין למה היה צריך לשם כך לשלוח אותם לכלא מעשיהו" אמר נועם קמינר, אביו של הסרבן הכלוא מתן קמינר.

דניאל מילוא, אביה של הסרבנית לאורה מילוא, אמר כי ב-13 באפריל ידון בג"צ בעתירה נגד החלטת "ועדת המצפון" שלא להכיר בבתו כסרבנית מצפון, ונגד כוונת שלטונות הצבא להכניס אותה לתקופות מאסר חוזרות ונשנות על-מנת להכריח אותה להתגייס. "אנו פשוט נציג בפני שופטי בג"צ את נוסח החוק, הקובע במפורש כי בת אשר הוכיחה שטעמי מצפון - ולא משנה איזה מצפון - מונעים ממנה לשרת שירות ביטחון, פטורה מאותו שירות, ואת ההחלטות הקודמות של בית המשפט העליון אשר מכיר בסרבנות סלקטיבית, כולל סרבנות למעשיו של צה"ל בשטחים, כסרבנות מצפון לכל דבר וענין" אמר.

ביום ד' הקרוב יתן בית הדין הצבאי ביפו את גזר הדין הסופי במשפטו של הסרבן יוני בן ארצי. "זהו אבסורד משווע שאדם אשר כבר שוחרר מהצבא והוא כבר אזרח לכל דבר צריך עדיין להתייצב בבית דין צבאי בשל העבירה של 'סירוב פקודה'. אנו מקווים שבית
הדין לא ירחיק לכת במהתלה הזאת", אמר דובר "יש גבול", ישי מנוחין.

סרבנים בחו"ל

בינתיים נמשך המסע העולמי למען הסרבנים. בשבוע שעבר השתתפו שבעה ישראלים, סרבנים ותומכיהם, בכנס שנערך בשיקגו שבארה"ב בו תוכנן מסע מחאה גדול ברחבי ארה"ב נגד מאסר הסרבנים הישראלים, כולל הופעות בבתי כנסת ובפני קהילות יהודיות.

באיטליה, דיברה הערב ד"ר ענת מטר, אמו של הסרבן הכלוא חגי מטר, בהפגנת המונים ברומא, נגד המלחמה בעירק וקראה לשחרור הסרבנים. המארגנים האיטלקים הציגו את ד"ר מטר, מהחוג לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב, בפני הקהל וקראו לשחרורם של חמשת הצעירים הישראלים שנאסרו בגלל סירובם להשתתף ב"כיבוש ודיכוי". הקהל הגיב בתשואות. מטר גינתה את הנוכחות האמריקנית בעירק, שלדבריה היא מעשה רמיה. היא בירכה את העם הספרדי על החלפת הממשלה התומכת במדיניות בוש בממשלה המצדדת בהוצאת הכוחות הספרדיים מעירק, ואמרה כי בשם המלחמה בטרור, מוחזקים הפלשתינים בתנאים של השפלה, פחד, רעב ואלימות, המחזקים את השנאה. מטר השוותה בדבריה את מעשי ישראל למשטר האפרטהייד של דרום אפריקה וקראה ל"סולידריות" בינלאומית עם שני העמים "המבקשים לחיות בשלום", תוך שהיא רומזת כי לחץ בינלאומי על ממשלת ישראל - בדומה לזה שהופעל על ממשלת דרום אפריקה - נדרשת גם במקרה זה.


נוצר:  20/03/2004  |  עודכן:  20/03/2004
שתף שתף שלח לחבר הדפסה

תגובות  [ 20 ] מוצגות [ 16 תפוס כינוי יחודי    כתוב תגובה   לכל התגובות
 כותרת התגובה   שם הכותב   שעה    תאריך
1 Dr. Matar   Dodo10   20/03/04 21:05
2 לירות בהם בראש !!!!!!!!!!!!!!!!!!   בועז2   20/03/04 21:47
- לא צריך לירות באף-אחד!! אלא לשופטם-   רעם   21/03/04 00:47
3 מדובר בדור המשך של חולירות   פרחיה   20/03/04 22:52
4 לא לירות בהם, רק לרסק להם את העצמות   גדיבו   20/03/04 23:00
- מותר להפגין, מותר וחובה למחות   מקשה   21/03/04 10:42
5 Hodie mihi cras tibi היום לי מחר לך   פרחיה א   21/03/04 00:16
6 לירות להם בבירכיים ולמנוע את   ערבים,שמאלנים=חרא   21/03/04 00:51
7 ד"ר מטר   אבירוש   21/03/04 01:02
8 עקרונות..   קול הרוב   21/03/04 07:25
9 ההפגנה לשחרור סרבני המצפון הכלואים.   ניצן א.   21/03/04 07:46
10 אתם מביישים את המדינה   אשל   21/03/04 10:08
11 יסמין וגנר,לא צאצאית של הנאצי וגנר,   יוסי, הנגב   21/03/04 10:39
- מיהו נאצ"י?   ניצן א.   21/03/04 13:52
- יוסי ישר כוח!!יום יבוא ולא יהיו   ערבים,שמאלנים=חרא   21/03/04 17:39
12 Sayeret Matckal   Ramat Hasharon   21/03/04 19:27



איתן קלינסקי
בעז העצני
אורי נטע

מועדון +
כסף עורכי דין רואי חשבון
יועצים אדריכלים שופטים
רופאים שמאים עיתונאים
LiveDns אחסון והקמת אתרים | רישום דומיין
   
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1 |  NEWS1 |  חדשות |  אקטואליה |  תחקירים |  משפט |  כלכלה |  בריאות |  פנאי |  ספורט |  הייטק |  תיירות |  אנשים |  נדל"ן |  ביטוח |  פרסום |  רכב |  דת  |  מסורת |  תרבות |  צרכנות |  אוכל |  אינטרנט |  מחשבים |  חינוך |  מגזין |  הודעות לעיתונות |  חדשות ברשת |  בלוגרים ברשת |  הודעות ברשת | 
מועדון + |  אישים |  פירמות |  מגשרים |  מוסדות |  אתרים |  עורכי דין |  רואי חשבון |  כסף |  יועצים |  אדריכלים |  שמאים |  רופאים |  שופטים |  זירת המומחים |  מומלצים