ל"ג בעומר, הידוע גם בכינוי "חג המדורות", יכול להיות סכנה חמורה לאתרי טבע, ולסביבה כולה. לקראת החג, ממליצה החברה להגנת הטבע על שורת צעדים על-מנת למזער נזקים בחג:
- מדורות צנועות: עץ הוא משאב סביבתי ולכן רצוי לחסוך בו. גם קורות העץ שבהן משתמשים לבנייה מקורן בעצים חיים, וככל ששורפים יותר מהן - עצים אחרים נכרתים בכדי להכין קורות חדשות. רצוי לשרוף מוצרי עץ שונים שכבר אין בהם שימוש, כמו רהיטים שבורים וכדומה.
- לא לכרות עצים חיים: אך גם לא עצים מתים. לעצים מתים, במיוחד בסביבה מדברית, יש חשיבות במארג האקולוגי. למשל, הם משמשים מקום לינה לציפורים ומקום מסתור לחיות בר שונות.
- בחירת מקום למדורה: יש לבחור איזור חשוף שאין בו סכנת התלקחות אש לשטחים רחבים אחרים. שדות בור ושדות קוצים הם מקומות מועדים לפורענות. צריך לזכור כי אומנם יש שריפות שהן חלק בלתי נפרד מהמערכת הטבעית, אולם שריפות רבות הנובעות מרשלנות האדם, פוגעות באופן אנוש בצומח ובחי. מקומות המחיה של החיות נהרסים, וחלקן, בעיקר הקטנות שבהן, לא מסוגלות להימלט מאש המתפשטת במהירות.
- מכינים מדורה: את בסיס המדורה כדאי לעשות בתוך גומה שחופרים באדמה. כך, שבסוף הבעירה ניתן לכסות היטב את האיזור והפגיעה במקום כמעט ולא תהיה מורגשת.
- להציב אבנים מסביב למדורה: בכדי למנוע את סכנת ההתלקחות והתפשטות השריפה.
- זיהום האוויר: לא לזרוק למדורה ולשרוף מוצרי פלסטיק שונים או צמיגים. בל"ג בעומר עולה רמת זיהום האוויר בכל רחבי מדינת ישראל. שריפת חומרים אלה מגדילה בהרבה את רמת זיהום האוויר, דבר המסכן גם את הנמצאים ליד המדורה ובעיקר את המבוגרים יותר והתינוקות.
- להצטייד במים: יש להצטייד בכמות מים רבה לטובת כיבוי המדורה. יש להרטיב היטב את שרידי המדורה בכדי לוודא שכל שרידי האש כבויים.
- הלכלוך לפח: יש לקחת את שאריות האוכל והפסולת ולשים אותם בתוך הפחים המיועדים לכך. כך, השטחים הפתוחים נשארים נקיים, וחיות הבר לא ניזוקות מאכילת הפסולת.