כמות התפוקה הכוללת של חלב (בקר, צאן ועיזים) בשנת 2005 נאמדה בכ- 1,221 מיליוני ליטר, עלייה של 1.1% לעומת שנת 2004. ערך החלב נאמד בכ- 2.15 מיליארד ש"ח, וחלקו - 11.2% מסך התפוקה החקלאית. הכמות כוללת גם את כמות החלב שנצרכת באופן עצמי, בעיקר במגזר הלא יהודי שם צריכת חלב העיזים גבוהה.
כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לרגל חג השבועות.
בלמ"ס מציינים, כי בשנת 2005 עמדו לרשות הציבור כ- 185 ליטר חלב לנפש בשנה או כחצי ליטר לנפש ביום, עלייה של 1.6% לעומת שנת 2004.
תפוקת הדבש בישראל בשנת 2005 היתה כ- 3,200 טון, ערך הדבש נאמד ב- 48.3 מיליון ש"ח, ירידה של 8.6% בכמות ועלייה של 3.4% במחיר לעומת שנת 2004. תוצרת זו נובעת מכ- 92 אלף כוורות. היבול הממוצע בכל כוורת היה כ- 35 ק"ג. כמות זו לא סיפקה את כל הביקוש המקומי לדבש במדינת ישראל.
בשנת 2003 אושר ייבוא חופשי של דבש. כמות הדבש שיובאה לישראל בשנת 2005 היתה 580 טון, כך שלרשות הציבור בישראל עמד כחצי ק"ג דבש לנפש בשנה.
בשנת 2004 הסתכמה ההוצאה החודשית הממוצעת של משקי הבית בישראל ב- 10,441 ש"ח בחודש, 2.2% מכלל ההוצאות היו על חלב ומוצריו. במשקי הבית בישראל ההוצאה החודשית הממוצעת על חלב מפוסטר היתה 46 ש"ח בחודש, על מעדני חלב וגבינה 29 ש"ח, על גבינה צהובה 28 ש"ח, על גבינה לבנה 41 ש"ח ועל דבש 3 ש"ח בחודש.