אנשים רבים המנסים לרדת במשקל מאמינים כי מזונות מופחתי שומן, או ללא שומן, הם תמיד דלים גם בקלוריות, ולכן אפשר לאכול מהם ללא הגבלה. אך אין זה בהכרח נכון.
מזונות מכילים שילובים שונים של קלוריות מחומרים מזינים. פחמימות וחלבונים מספקים 4 קלוריות לגרם. אלכוהול מספק כ-7 קלוריות לגרם. שומן מספק 9 קלוריות לגרם.
כאשר שומן מופחת או מוסר ממזון מסויים, חומרים מזינים שעדיין נשארים בו עדיין תורמים לקלוריות. כמו כן, היצרנים עשויים לשנות את כמות המרכיבים הנותרים. לדוגמא, סירופ תירס (פחמימות) לעיתים קרובות משתנה בהרכבו כדי לפצות על חוסר הטעם או המרקם לאחר שהשומן מוסר מהמזון.
מזונות דלים בשומן שאינם דלים בקלוריות מציעים את היתרונות הרבים ביותר לאנשים במשקל תקין שרוצים להגביל את צריכת השומן, כדי להוריד את הסיכון לסרטן או למחלות לב. אם אתם מנסים לרדת במשקל, בדקו את תוויות המזון בקפדנות וחפשו אחר תכולת הקלוריות, ולא רק תכולת השומן.