מעל 5,000 טון רימונים משווקים במהלך החגים. רובם משווקים לשוק המקומי, וכ- 2,000 טון מופנים מדי שנה ליצוא.
עמוס לוין, מנכ"ל קירור גליל, ציין כי גידול הרימונים הפך בשנים האחרונות לענף רווחי, עקב חיפוש אחר גידולים חלופיים לענף הפירות הנשירים (תפוחים, אגסים, שזיפים, נקטרינות) הפוגעים במחיר החקלאי.
בכל הארץ נטועים כיום כ- 12,000 דונם רימונים, מתוכם מעל 3,500 דונם בגליל העליון. היבול הצפוי השנה יגיע ל- 14 אלף טון.
לוין הוסיף, כי לאחרונה הפך הרימון ל"טרנד" בעולם, מאחר שהוא הפרי היחידי שיש בו נוגדי חימצון בכמות הגדולה ביותר. הטרנד העיקרי הינו בשתיית מיץ הרימון היעיל באנטי אייג'ינג, ולכן הפך ללהיט עולמי. הרימון דל שומן, מכיל כ- 60 קלוריות, עשיר באשלגן וויטמין סי. מקור מצוין לחומצה פולית וויטמינים B ו- A. כבר הרמב"ם גילה את תכונותיו וייחס לו תכונות רפואיות.
כיום משווקים בארץ שני זנים עיקריים, "ראש הפרד" הזן המקדים והבהיר, וה"וונדררפול" זן הרימונים הקליפורני, הגדול האדום. במקביל מתקיים פיתוח של זני רימון חדשים ומשובחים לצורך נטיעות בשנים הבאות, המוערכות ב- 1,500 דונם בשנה. על-פי נתוני מועצת הצמחים יגיעו בשנת 2010 שטחי הרימון לכ- 20,000 דונם עם יבול ממוצע של כ- 35,000 טון פרי בשנה.