למרות שתזונה נחשדה מזה זמן רב כבעלת השפעה על התפתחות סרטן השד, רוב המחקרים לא הצליחו להראות קשר חזק בין המזונות שנשים אכלו לסיכון לסרטן השד.
תזונה עשירה בשומן נמצאה קשורה לסרטן השד בחלק מהמחקרים, ואילו אחרים לא גילו קשר כזה. בנוסף, רוב המחקרים לא הצליחו להראות השפעה מגנה משמעותית לצריכת פירות וירקות.
ישנן סיבות טובות רבות לסגל הרגלים של תזונה בריאה, והורדת הסיכון לסרטן השד עשוייה להיות אחת מהן, אומרים מומחים, אך הדבר טרם הוכח.
המחקר החדש כלל קרוב ל- 91,000 אחיות [מקצוע האחיות] שהיו בתחילת שנות ה- 40 לחייהן או צעירות יותר, בשנת 1989. אחר הנשים בוצע מעקב למשך יותר מעשור, ובתקופם זו הן מילאו גם שאלונים מפורטים בנושא אכילה, שתוכננו לקבוע באיזו תדירות אכלו 130 מאכלים שונים.
מעט מעל ל- 1,000 ממשתתפות המחקר פיתחו סרטן השד בין השנים 1991 ל- 2003. ככל שכמות הבשר האדום שהנשים אכלו היתה רבה יותר, כך הסיכון לפתח סרטן שד הקשור להורמונים גדל.
עורכי המחקר הציעו מספר הסברים אפשריים לקשר הספציפי להורמונים אותו זיהו:
מרכיבים הידועים כגורמים לסרטן ונמצאים בבשר המבושל או המעובד מעלים את הגידולים של השדיים בבעלי חיים ונחשדו כגורמים לסרטן השד בבני אדם. בנוסף, בקר בארצות הברית מטופל בהורמונים כדי לעודד את הגדילה, מה שעלול גם להשפיע על הסיכון לסרטן השד.