נשים רזות מדי הנכנסות להריון נמצאות בסיכון גבוה להפלות לעומת נשים במשקל תקין, אלו הממצאים העולים ממחקר חדש.
יחד עם זאת, ניתן להפחית את הסיכון על-ידי תזונה נכונה או נטילת ויטמינים.
מדענים תשאלו 603 נשים בריטיות בגילאים 18 עד 55 שהפילו במהלך שלושת החודשים הראשונים להריונן. המידע הושווה לזה של נשים שהריונן התקדם מעבר ל-12 שבועות.
יחד עם התאמה לגורמי סיכון ידועים, כמו גיל וצריכת אלכוהול, המחקר גילה כמה ממצאים מפתיעים, כולל העובדה כי נשים מתחת למשקל התקין היו בסיכון גבוה ב-72% להפלות בשלושת החודשים הראשונים להריון.
יחד עם זאת, נשים שנטלו תוספות ויטמינים - במיוחד חומצה פולית או ברזל ומולטיוויטמינים - בשלבים המוקדמים של ההריון - הפחיתו את הסיכון בכ-50%. צריכת ירקות ופירות על בסיס יומי גם היא הורידה את הסיכון, ואף נראו מספר יתרונות מאכילת שוקולד.