בוש ישן בעת תליית סדאם חוסיין

הטיימס הבריטי: ההחלטה של בוש שלא להופיע בציבור לאחר ביצוע גזר הדין משקפת את החשש שמא תיתפס התלייה כמעשה נקמה בסדאם מצד ארצות הברית ● הציבור האמריקני אינו תומך במדיניות בוש בעירק
הדר פרבר חדשות מלחמה בעירק תגובות
הדר פרבר
חקירה בעירק: מי הפיץ תמונות תליית סדאם

הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש לא התרגש מהוצאתו להורג של שליט עירק לשעבר סדאם חוסיין. הטיימס הבריטי מדווח, כי בוש בילה את סוף השבוע במהלכו הוצא סדאם להורג בחוותו שבקרופורד טקסס, וכי לקראת ביצוע גזר הדין השאיר הוראות מפורשות על-פיהן אין להעירו משנתו. כך סיפרו עוזריו של בוש לטיימס.

בהודעה הרשמית של הנשיא האמריקני עם הוצאתו להורג של סדאם אמר בוש, כי מדובר "בציון דרך חשוב" אך הדגיש גם, כי "הבטחת שלומם ובטחונם של הציבור האמריקני מחייבת שלא נוותר, ונבטיח את התקדמותה של הדמוקרטיה הצעירה של עירק". נזכיר, כי עם לכידתו של סדאם ב-2003 אמר בוש "ברוך שפטרנו, העולם טוב יותר בלעדיך, מר סדאם חוסיין".

כעת, בהצהרתו מחוותו בטקסס, אמר הנשיא האמריקני כי הוצאתו להורג של סדאם מראה עד כמה העם העירקי התקדם מאז סוף שלטונו של סדאם וכי ההתקדמות לא היתה אפשרית לולא ההקרבות של החיילים האמריקנים; דצמבר היה החודש הקשה ביותר עם 3,000 הרוגים בקרב האמריקנים.

כתב הטיימס, ג'יימס בון, כותב כי העובדה שהנשיא האמריקני העדיף שלא להופיע בטלוויזיה זמן קצר לאחר ההוצאה להורג של סדאם משקפת את הסלידה ההולכת וגוברת מהמלחמה בקרב הציבור האמריקני ואת הדאגה בקרב גורמים בממשל, כאילו תיתפס התלייה כמעשה נקמה בסדאם מצד ארצות הברית.

מסקר של סוכנות הידיעות AP עולה כי שני שליש מהאמריקנים מטילים ספק כי ממשלה דמוקרטית ויציבה תבוסס אי פעם בעירק. סקר דעת הקהל נערך בתחילת החודש והוא מראה גם, כי למעלה מ-70% מהאמריקנים אינם תומכים במדיניות בוש בעירק.
הפ
יועצת נדל"ן ומגשרת | עיתונות זהב בע"מ | רשימות | מעקב
תאריך: 02/01/2007 | עודכן: 02/01/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]