מחקר שפורסם ב"Annals of Neurology" בחודש יוני 2006, הציע כי
אנשים האוכלים 'תזונה ים תיכונית' - עשירה בפירות, ירקות, שמן זית, קטניות, דגנים ודגים - נמצאים בסיכון נמוך יותר לאלצהיימר.
חוקרים בדקו את בריאותם ואת הרגלי התזונה של יותר מ-2,000 אנשים במשך תקופה של ארבע שנים. הגיל הממוצע של משתתפי המחקר היה 76. אף אחד מהמשתתפים לא סבל מאלצהיימר בתחילת המחקר. בסוף המחקר, 260 משתתפים אובחנו עם מחלת אלצהיימר.
לאורך תקופת המחקר, בדקו החוקרים עד כמה הקפידו המשתתפים מקרוב אחר מה שהוגדר כ'תזונה ים תיכונית'. משתתפים שהקפידו יותר על התזונה נטו פחות לפתח אלצהיימר לעומת המשתתפים שלא הקפידו על סוג תזונה זה.
למרות שמדובר בממצאים מעוררי עניין, עדיין נדרשים מחקרים נוספים כדי להעריך את ההשפעה הפוטנציאלית של התזונה וסגנון החיים על הסיכון למחלת אלצהיימר. פרשנות הגיונית אחרת של הממצאים תהיה כי אנשים המתקשים לשמור על תוכנית דיאטה מסודרת נוטים יותר מאחרים לפתח אלצהיימר.