צריכה גבוהה של שומנים נמצאה קשורה למשקל גוף נמוך יותר, כך על-פי מחקר חדש משבדיה שמציע אלטרנטיבה לתפקיד צריכת השומן בעלייה בשיעור השמנה.
המחקר מצא גם קשר בין BMI (אינדקס מסת הגוף) גבוה יותר לצריכת סוכר גבוהה יותר. החוקרים, מאוניברסיטת 'Gothenburg' שבשבדיה, אמרו כי מחקרים נוספים נדרשים כדי לחקור האם השמנה נובעת מעלייה מוקדמת של אינסולין, ולא שומן.
תוצאות כאלו יעמדו בסתירה לתפיסה המקובלת כי שומן גורם לעלייה בייצור האינסולין כתוצאה מעמידות לאינסולין.
שיעור ההשמנה בקרב ילדים אמור להכפיל עצמו בסוף העשור הנוכחי, כך על-פי תחזיות עדכניות של 'כוח המשימה הבינלאומי בנושא השמנה' (IOTF). הנתונים המדאיגים לגבי השמנה בקרב ילדים מדברים על כך שעד 2010 כמעט 287 מיליון ילדים יהיו שמנים, וסה"כ מספר האנשים השמנים באוכלוסיה הכללית יעלה ל-700 מיליון עד 2015.
עבודת המחקר של המדענים התמקדה ב-182 ילדים בריאים בני ארבע ועקבה אחר הרגלי האכילה וסגנון החיים שלהם. 20% מהילדים הוגדרו כמי שסובלים מעודף משקל על בסיס ה-BMI (גבוה מ-25) ו-2% הוגדרו כשמנים (BMI גבוה מ-30).
החוקרים ציינו כי רוב הילדים במחקר הגיעו מרקע סוציואקונומי טוב, ולדבריהם, אם המחקר שיקף את כל הילדים בני הארבע בשבדיה, הרי שיותר ילדים סובלים מעודף משקל.
שאלונים בנושא תזונה, רקע סוציו-אקונומי (רקע חברתי כלכלי), סגנון חיים ובריאות מולאו על-ידי הורי הילדים, וניתוח נתונים של מבנה גופם של הילדים הראה כי עליה במשקל נבעה אומנם מאגירה מרובה יותר של שומן בגוף, אך התברר כי אלו שאכלו את הכמות הרבה ביותר של שומן לא היו אלו ששקלו הכי הרבה. במקום זאת, לילדים שאכלו את הכמות הנמוכה ביותר של שומן היה BMI גבוה יותר.