שתיית קקאו בכל יום עשויה להעלות את רמות הכולסטרול HDL ('הטוב'). אלו החדשות הטובות שמביאים איתם חוקרים יפניים.
החוקרים, מאוניברסיטת 'Ochanomizu' שבטוקיו, חקרו 25 גברים יפנים בריאים עם רמות כולסטרול נורמליות, מתונות או גבוהות.
אף אחד מהגברים לא נטל תרופות תחת מרשם, חומרים נוגדי חמצון או תוספות ויטמינים. הם לא סבלו מעודף משקל, שנקבע על סמך ה-BMI שלהם (אינדקס מסת הגוף) ולא שתו אלכוהול בצורה מוגזמת.
תחילה, בדקו החוקרים דגימות דם ושתן של המשתתפים וחילקו אותם לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה משקה קקאו שהכיל סוכר בכל יום למשך 12 שבועות, ולצורך השוואה, הגברים בקבוצה השנייה נתבקשו לשתות משקה ממותק שלא הכיל קקאו למשך 12 שבועות גם כן.
יש לציין כי משקה הקקאו ששתו הגברים לא היה משקה קקאו רגיל. החוקרים הביאו את פולי הקקאו בעצמם, ריסקו אותם, קלו אותם וטחנו אותם במעבדה. הם ביצעו גם אנליזה לאבקת הקקאו כדי לוודא כי לא איבדה כמויות משמעויות של חומרים נוגדי חמצון במהלך תהליך העיבוד.
בסוף 12 השבועות של הניסוי, נאספו שוב דגימות דם ושתן מן המשתתפים.