|
עסקית שווה ביותר. orca [צילום: אסף עברון, עכבר העיר]
|
|
|
|
|
תפריט העסקיות החדש של מסעדת orca הוא שהביא אותי שוב לפתחה, ועשיתי זאת בלב עולץ, שכן זו אחת המסעדות הטובות בארץ, והאוכל היצירתי שמבשל השף ערן שרויטמן מגרה לא רק את בלוטות הטעם אלא גם את תאי המוח. המסעדה שומרת כתמיד על אווירה מכובדת אך לא פורמלית מדי, השירות טוב כשהיה, תפריט היין אף השתפר ותצוגת הציורים מעל הבר, שמתחלפת מדי פעם, מעוררת עניין.
פתחנו את הארוחה בשוטים של וודקה עם אויסטר ובקרוסטיני עם ממרח כמהין. על ריבועים קטנים של לחם קלוי נמרחה תחילה חמאה ועליה ממרח כמהין ולבסוף שבבי פרמזן. זה לא היה מתאבן מלהיב במיוחד, שכן ממרח הכמהין היה בעל טעם תעשייתי משהו, ואולי מוטב היה לוותר עליו ולהניח על כל קרוטון פרוסה דקיקה של כמהין טרי ועליו שבב של פרמזן.
המשכנו בשתי מנות ראשונות. ריזוטו מוח עצם, מנה מוצלחת מאוד גם היא. הריזוטו היה נימוח ועשיר בחמאה ועשוי, כיאות, מאורז ארבוראו, שעליו נחה תלולית נאה של מוח עצם. כל רכיב במנה בושל בצורה מופתית והטעמים השתלבו להפליא. בת זוגי לארוחה הזמינה קרפצ'יו קוקי סן ז'אק, מנה שהכילה פרוסות דקיקות כנייר של קוקי טרי שעליו בזקו שמן כמהין ופצפוצי פיסטוק. המנה היתה טובה אם כי איני בטוח שטעם הפיסטוק הולם במיוחד את טעם הקוקי העדין שאינו מתמסר בקלות לטעמים עזים.
מאחר שרציתי לדגום מבחר רחב של מנות, טעמתי עוד מנה ראשונה מהחדשות של העסקית, מנה מצוינת של ברוסקטה עם סינטה מעושנת שבה נתח הבשר הטוב שנחרך קלות ונותר מדמם הונח על פרוסת לחם קלוי ומועשר בשום שעליו נמרח איולי טוב תוצרת בית. עם המנות הראשונות קיבלנו שני סוגי לחם, לחמנייה טובה שזה עתה יצאה מהתנור, פריכה מבחוץ ומתובלת יפה במלח, ולצדה לחם כפרי כהה, טוב גם הוא.
למנה עיקרית בחרתי בשייטל, פרוסות חזה בקר שהיו עשויות מדיום רייר כפי שביקשתי והוגשו עם רוטב שמנת מצוין שהועשר בחרדל. לצד הבשר הוגשו תפוחי אדמה אפויים שהוקפצו בחמאה בסגנון תפוחי אדמה אנה של המטבח הצרפתי, והמנה כולה היתה מעולה. בת זוגי הזמינה לעיקרית דג ים על חציל קלוי, ובמקום פילה בורי ביקשה דג אחר וקיבלה דניס. הפילטים, עם עור פריך ובשר נימוח, היו טובים וגם מפתיעים בעניין שעוררו בחיך כשחושבים על כך שהדניס, בעצם, הוא דג משעמם. ואולם, עלה עליהם בטעמו, טעם נפלא ממש, חציל בלאדי קלוי שבשרו הרך הועשר בשום, מלח גס וחומץ בלסמי. החציל נח על רוטב יוגורט שהועשר בטרגון, גם הוא טוב מאוד.
עם המנות העיקריות הזמנו גם סלט חסה, שהכיל עלים מלבבות של חסה ערבית שתובלו בוויניגרט עשוי כהלכה ובפצפוצי פיסטוק, שכאן הלמו יפה את המנה. לצד האספרסו הטוב והעז, חלקנו שני קינוחים, מוס אוורירי המבוסס על שוקולד ולרונה ומוגש בכוס קוקטייל שבתחתיתה בננה מקורמלת, ושטרודל אישי עם צימוקים וזנגביל שמוגש עם קרם וניל טוב. שני הקינוחים היו טובים ועשויים בתשומת לב, אך לא התעלו לדרגה של חלק מהמנות.
ארוחה עסקית תעלה כאן בימי חול 89 שקלים לאדם, ובשבתות וחגים 98 שקלים. חשבוננו הסתכם ב-350 שקלים, שכן לחלק מהמנות נוסף תשלום מיוחד, וכמובן האפריטיף, הקינוחים והקפה אינם נכללים בעסקית. אנו הבאנו בקבוק יין מהבית, אך בקבוק יין במחיר ממוצע יוסיף לחשבון לפחות 120 שקלים. ובכל זאת, למרות המחיר הלא נמוך, זוהי עסקית שכדאי מאוד לנסותה.