גברים הצורכים כמויות גדולות של מוצרי חלב עלולים להעלות את הסיכון שלהם לפתח פרקינסון, כך קובע מחקר חדש.
חוקרים בארצות הברית גילו את הקשר על-ידי ניתוח נתונים של יותר מ-57,000 גברים ו-73,000 נשים. הנתונים נאספו לאורך תשע שנים בין השנים 1992 ל-2001.
עבודתם, שפורסמה במהדורה של חודש מאי של העיתון האמריקני לאפידמיולוגיה, עוררה שאלות נוספות לגבי ערכם הבריאותי של מוצרי החלב.
קשר ברור
נשים שאכלו מוצרי חלב לא העלו בצורה משמעותית את הסיכון לפתח פרקינסון אך קשר ברור נצפה בקרב גברים עם צריכת מוצרי חלב גבוהה.
מחקרים קודמים הצביעו גם הם על קשר בין מוצרי חלב לפרקינסון, למרות שעדיין לא ברור כיצד מוצרים כמו חלב וגבינה עשויים לפעול כקטליזטורים למחלה ניוונית התוקפת את מערכת העצבים.
עדיין נדרשים מחקרים נוספים כדי לבחון את הממצאים ולחקור את המנגנון העומד מאחוריהם, כתבו החוקרים מהמוסד האמריקני הלאומי למדע בריאות הסביבה. לדבריהם, יש נושאים נוספים שיש לקחת בחשבון כשבוחנים את היתרונות הבריאותיים של מוצרי החלב לפני שניתן יהיה לפרסם המלצות על בסיס ממצאים אלו בלבד.
גורמים אחרים
תזונאים אמרו כי חשוב להדגיש את העובדה שהקשר בקרב הנשים היה חלש יותר לעומת הקשר בקרב הגברים, מה שמראה כי גורמים אחרים ולאו דווקא התזונה וצריכת החלב עשויים להיות האחראים לתוצאות המחקר.
במציאות, לדבריהם, לא קיים קשר מוחלט בין מוצרי חלב, או כל קבוצת מזון אחרת, למחלה כרונית. למעשה, מספר רב של מחקרים הראו כי חלב הוא דווקא בעל השפעה מגנה על הבריאות.