בשבת, 5 במאי 2007 בשעה 20:00, ירימו אוהבי המשקה המשביע כוס בירה צוננת לחייהם ולחיי המשקה שלהם. מבשלי בירה ביתית ומבשלות בוטיק בכל העולם יפתחו את בתיהם ומבשלותיהם בפני הקהל הרחב ויערכו הדגמה של בישול בירה ביתית. בישראל ייערכו האירועים ביום שישי, במוצאי שבת וביום ראשון (בו חל ל"ג בעומר).
בישול בירה ביתית הוא תחביב שמתפשט ברחבי העולם: מבשלי הבירה מייצרים בעצמם את הבירה שלהם, ממתכונים שלהם עצמם, בטעם שלהם, בכמויות ובמועדים שמתאימים להם. הבירה המתקבלת בבישול ביתי היא בירה טרייה, לא מסוננת ולא מפוסטרת, שעשויה ממרכיבים טבעיים בלבד, בתהליך בן אלפי שנים.
מזה עשור, חוגגים מבשלי בירה ביתית את ה- Big Brew: אירוע ייחודי שבו כולם מבשלים בירה במקביל בשבת הראשונה של חודש מאי. במהלך היום הם מרימים כוס בירה סימולטנית באותה שעה. האירוע החל בארצות הברית, אך כיום שותפים לו חובבי ובשלני בירה בכל העולם, והשנה כאמור החליט גם מועדון הבירה הישראלי להצטרף לחגיגה, ובתאריך זה יהיו מספר מבשלות ביתית ומבשלות בוטיק פתוחות בפני הקהל הרחב.
במסגרת אירועי הביג ברו הביראים (ויש המכנים אותם ה"מברברים") פותחים את דלתם בפני חברים - כאלה שמבשלים בירה וכאלה שלא - ומזמינים אותם להשתתף בשמחה ולטעום מהבירות שלהם. גם מי שלא נמצא בשעה זאת במבשלה כלשהי מוזמן להרים כוס בירה לחיי המשקה, בדיוק בשעה שמונה בערב, שעון ישראל, יחד עם כל אנשי הכפר הגלובלי.
רשימת המבשלות הפתוחות באירוע העולמי והפאבים שמשתתפים באירוע תופיע ותתעדכן באתר האינטרנט של מועדון הבירה הישראלי - Tibc.org.il ובאתר בקבוק.
מספר המקומות מוגבל (הבתים פרטיים בחלקם) ויש להירשם מראש באימייל:
מבשלת פילוסוף - קריית טבעון -
aphilosof@gmail.com מבשלת הנגב - קיבוץ אורים -
yochai.k@gmail.com בירדי, המרכז לבירה - ביום שישי בצהריים (מחמת ל"ג בעומר ושבת) -
gad@beer-d.co.il BeerMaster - תל אביב -
shachar@bakbuk.co.il אדוארד לנדא - כפר סבא -
eduard.landa@mailpoalim.co.il האחים שפירא - טוביה בר - בירושלים -
shapiro.dani@gmail.com