אצ'ה נמצאת בסמטה קטנה שיוצאת מרחוב נחלת שבעה בירושלים. תפאורה מתאימה למסעדה מעולה.
אצ'ה היא גם פאב שבסופי שבוע סוער, תוסס ומפיק אלכוהול כמו יקב קטן, אבל אנחנו הגענו ביום ראשון ולכן התמקדנו באוכל ונהנינו מהשקט והשלווה.
למנה ראשונה הסכמנו בלי להתווכח על פטה כבדים עם ריבת בצל ואגסים ביין (38 שקל). רצינו לטעום עוד מנה, אז צביקה שמע את כל ההמלצות של המלצרית המקסימה ובסוף בחר לגמרי בעצמו בטורטיה עוף עם רוטב אלי-אוליו ועלי בייבי. הפטה היה מצוין, המלח הגס שפוזר עליו הראה לנו שמישהו שם לב לפרטים והשילוב עם האגסים המתוקים היה במקום. בטורטיה התחבא חזה עוף עסיסי וטעים והיא חוסלה ברגע.
אחרי שנרגענו, יכולנו להסתכל קצת מסביב. המקום ממש יפהפה, קשתות מקסימות מפרידות בין חלקי המסעדה והכיור בשירותים ממש מגניב (רוצים לדעת למה? תנסו בעצמכם).
כשהגיע הזמן למנה שנייה צביקה היה חייב להציק שוב למלצרית אז הזמנו אותה לשולחן והיא המליצה לנו על סטייק הסינטה (82 שקל). אני אמרתי שחייבים ללכת על זה, אבל צביקה שאל כל כך הרבה שאלות על תבשיל הנקניקיות (69 שקל) שהזמנו בסוף את שניהם.
הסינטה הוא נתח בשר בלי הרבה שומן ולכן אפילו שף טוב יכול לייבש אותו בטעות, אבל לא השף של אצ'ה! הסטייק היה ממש טוב, עשוי בדיוק כמו שצריך ועסיסי. הוא הוגש עם פירה שחור, זאת אומרת פירה תפוחי אדמה עם פירה שעועית שחורה, ורוטב צ'ימיצ'ורי אסייתי (הכלאה מקורית של המקום) שהיה מעולה לדעתי, קצת חמצמץ ומשדרג כל מנה לדור שלישי לפחות. תבשיל הנקניקיות מצידו מורכב מנקניקיות צ'וריסו קצת חריפות (חבל שלא הייתם שם כשצביקה לקח את הביס הראשון) עם עגבניות מיובשות, פטריות פורטבלו, תפוחי אדמה אפויים והכל עם רוטב יין אדום. לעניות דעתי, המנה היתה מוצלחת מאוד, כל הטעמים השתלבו באופן מושלם ותפוחי האדמה היו נימוחים כמו חמאה. והכי חשוב - זו מנה מקורית באמת.
כמו שאתם מנחשים, זה הרגע שבו צביקה קורא שוב למלצרית ושואל אותה על מה היא ממליצה מהקינוחים. צביקה ניסה את סופלה השוקולד (34 שקל) שהיה טעים מאוד אבל קצת פחות מידי נוזלי ואולי יותר מידי אפוי. אני בחרתי במוס קוקוס עם נוגט למעלה (37 שקל) שהיה מעולה, למי שאוהב קוקוס, ואני אוהבת קוקוס.
אם זה נשמע שנהנינו, זה בטח בגלל שנהנינו. עם כאלו מנות וכאלה מחירים, כדאי שתקפצו לבקר.