|   15:07:40
  יפעת גדות  
עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
פלמינגו ספא: יום כיף זוגי בלתי נשכח בחיפה
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
[צילום: AP]

שאריות - מזון בטוח?

לא חייבים לזרוק מזון שנשאר ארוחת הצהריים של אתמול, אך כמה זמן רצוי לשמור אותו? ואיך לחמם מחדש?
12/06/2007  |   יפעת גדות   |   חדשות   |   תגובות
מזון בטוח - המפתח לפיקניק מוצלח
יפעת גדות
כדאי לשמור על המזון בצורה בטוחה ונקייה כדי לא לקלקל יום פיקניק נפלא עם הרעלות מזון
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
הכנת המזון חשובה כמו מרכיביו

כמה זמן אפשר ליהנות משאריות המזון שבישלנו אתמול?

מומלץ לאכול שאריות אוכל שנשמרו במקרר בתוך ארבעה ימים, כדי להבטיח את בטיחות המזון. אם אתם סבורים כי לא תאכלו אותם במהלך ארבעה ימים אלו, הקפיאו אותם מיד.

כדי להבטיח את בטיחות המזון, קררו מזונות מתכלים במהירות ואל תשאירו אותם יותר משעתיים בטמפרטורת החדר, או יותר משעה אם טמפרטורת החדר מעל 32 מעלות צלזיוס. מזונות המתקללים מהר הם בין היתר בקר, עופות, מוצרי חלב, דגים, ביצים ותבשילים.

לפני שאתם אוכלים שאריות, חממו אותם מחדש לעומק. חממו מחדש שאריות של רטבים ומרקים עד לנקודת הרתיחה. אם אתם משתמשים בתנור כדי לחמם שאריות, כוונו את הטמפרטורה מעל 163 מעלות צלזיוס כדי לוודא שהם מתחממים במהירות. מאחר שחיידקים מתרבים בין רמת טמפרטורה של 40 עד 140, חימום מחדש בדרך של חימום איטי אינו מומלץ.

מזונות לא מבושלים, כמו סלטים קרים או כריכים, יש לאכול או לקרר גם כן במהירות.

המידע - מטעם "Mayo Clinic".
תאריך:  12/06/2007   |   עודכן:  12/06/2007
יפעת גדות
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
עדיין אין תשובות סופיות ומוחלטות בנוגע לסיבות שגרמו להתפרצות חיידק ה- E coli בתרד הטרי ב- 21 מדינות בארצות הברית בשבוע שעבר - ההתפרצות גם גבתה קורבן אחד.
12/10/2006  |  יפעת גדות  |  חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
חיים רמון
חיים רמון
רוב הפרשנים הצבאיים תומכים עתה בתוכנית המטכ"ל להיכנס לרפיח, להרוג כמה מאות מחבלים ואז לצאת ממנה, אפילו שדרך פעולה זו כבר נכשלה כישלון חרוץ    בשביל לשמוע הדהוד של תוכניות המטכ"ל ושל...
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה    ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il